Pardus etap genel bilgi ve sorun çözümü başlığı

Kodla Büyü
TarihSaat.webp

Pardus saat konusu biraz karışık.

Pardus saati UTC’ye (evrensel saat standardı) göre tutuyor. Bu yüzden sistem saati düzeltilse bile BIOS saati 3 saat farklı görünebiliyor.

Örneğin ben Pardus ve Windowsu aynı makinede kullanıyorum. Pardustan Windows'a geçince 3 saat geri oluyor Wİndows sistem saati.

Yani BIOS saati 17:00 ise bunu Pardus +3 İstanbul ayarına göre 20:00 olarak düzeltiyor ama BIOS 17:00 olarak kalıyor.

Windowsta böyle olmadığını biliyoruz. Sistem saati ne ise BIOS saati de odur. TUBITAK mühendislerimizin gözünden kaçmış demek ki :-)

Ekli dosyayı görüntüle 82203

Pardus saati UTC’ye (evrensel saat standardı) göre tutuyor. Bu yüzden sistem saati düzeltilse bile BIOS saati 3 saat farklı görünebiliyor.

Örneğin ben Pardus ve Windowsu aynı makinede kullanıyorum. Pardustan Windows'a geçince 3 saat geri oluyor Wİndows sistem saati.

Yani BIOS saati 17:00 ise bunu Pardus +3 İstanbul ayarına göre 20:00 olarak düzeltiyor ama BIOS 17:00 olarak kalıyor.

Windowsta böyle olmadığını biliyoruz. Sistem saati ne ise BIOS saati de odur. TUBITAK mühendislerimizin gözünden kaçmış demek ki :-)
Aynen hocam tam 3 saat ileri

Ekli dosyayı görüntüle 82203

bizim tahtalarda sorun saat neyse onu gösteriyor

Öğrenci hesabını silin. Etap yetkili şifresini değiştirin öğretmen kullanıcısını standart hesap yapıp otomatik açılış ayarlayın. Onun içinde başlata tıklayın dm yazın Ligthdm ayarları çıkar. Oraya girin ve lightdm sekmesinde otomatik açılış ayarı var orada ki metin kutusuna kullanıcı adı olan ogretmen yazın 2 kez kaydet yapın . tahtayı yeniden başlatınca otomatik giriş yapılacaktır.
hocam ben bunu yapmaya çalıştım ama olmadı lightdm sekmesinde üst kısımda 2 root ile giriş ve otomatik girişi kabul et butonlarını aktif ettim zaten öyleydi de otomatik giriş kullanıcı adı kısmına tıklıyorum yazılan bir metin kutusu vs gelmiyor yA da ben bulamadım

hocam ben bunu yapmaya çalıştım ama olmadı lightdm sekmesinde üst kısımda 2 root ile giriş ve otomatik girişi kabul et butonlarını aktif ettim zaten öyleydi de otomatik giriş kullanıcı adı kısmına tıklıyorum yazılan bir metin kutusu vs gelmiyor yA da ben bulamadım
Otomatik girişi kabul et aktif edip otomatik giriş kullanıcı adı kısmının karşısında kutu var. Faz1 ve Faz2 de belli olmuyor çok fazla renkten dolayı. Oraya tıklayın metin kutusunda imleç yanar söner.

1776854235428.webp

Buradaki gibi belli belirsiz bir metin kutusu var. faz3 tahtalarda belirgin ama faz1 ve faz2'de belirgin değil.
1776854430038.webp

faz3'e böyle.

ilksms
Geri