Pardus ETAP 23 Kurulumu ve Kullanıcı Oturum Yönetimi Hakkında Tavsiye

Kodla Büyü

serhat09

Üye
Merhaba arkadaşlar,
Okulumuzda Pardus ETAP 23 kurulum sürecine başladık. Yeni gelen QR kod ile giriş sistemini oldukça kullanışlı bulduk; özellikle internet erişimi olmadığında manuel şifre ile giriş imkanı sunulması büyük bir avantaj sağlamış.
Ancak kullanıcı yönetimi konusunda bir noktada görüşlerinize ihtiyaç duyuyorum. Şu an sistemde halihazırda bir "öğretmen" hesabı tanımlı görünüyor. Sizce uygulama aşamasında nasıl bir yol izlemek daha sağlıklı olur?
  1. Ortak Hesap: Tüm öğretmenlerin bu genel "öğretmen" hesabı üzerinden giriş yapması mı?
  2. Kişisel Oturum: Her öğretmenin kendi kullanıcı adıyla (QR kod veya kişisel şifre) ayrı bir oturum açarak giriş yapması mı?
Veri güvenliği, kişisel dosyaların korunması ve sistemin uzun vadeli performansı (masaüstü karmaşası vb.) açısından hangi yöntemi önerirsiniz? Kendi okullarında uygulama yapan arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

Her öğretmen kendi QR kodu ile girmesi daha iyi. Hem öğretmenler bu sayede tahtayı kapatıyor hem de öğrenciler öğretmenlerin evraklarını silemiyor

Ben öğretmenler dışında tük kullanıcı hesaplarını sildim. Öğrenciler giremiyor. Sadece kayıtlı öğretmenler tahtayı açabiliyor.

Peki bu durumda tahtaya kendi dersi ile ilgili bir uygulama kurmak istediği zaman yönetici şifresi istemiyor mu?
İsterse bize soracak, tüm öğretmenlere verecekmiyiz şifreyi?
Şifre tüm forumlarda yazıyor tabi o ayrı bir konu

Peki bu durumda tahtaya kendi dersi ile ilgili bir uygulama kurmak istediği zaman yönetici şifresi istemiyor mu?
İsterse bize soracak, tüm öğretmenlere verecekmiyiz şifreyi?
Şifre tüm forumlarda yazıyor tabi o ayrı bir konu
Ben şifreyi değiştirdim. Uygulama kuracaklarında ben kuruyorum ama uygulama ihtiyaçları olmuyor zaten. Ekstra isteği olan arkadaşa da gittik kurduk tamamdır. O şifre öyle kalırsa tahta tahtalıktan çıkıyor.

12 şubattan beri duvar kağıdı bile değişmedi. Liderahenk konusunu da söyledim sınıflara. Ogretmen kullanıcısı otomatik açılır durumda.

ilksms
Geri