Pardus Etap 23.4 Dokunmatik ayarlama kalibrasyon

Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Faz2 tahtaya Pardus Etap 23.4 kurdum. Kalibrasyon sorunu için birçok yere baktım ama tatmin edici bir şey bulamadım. Çok basit geçiştirilmiş, yada cevaplayan yok. Ya herkes biliyor ben bilmiyorum, ya ihtiyaç duyulmamış yada kimsenin umrunda değil..

Neyse , çözüm için uç birimde
sudo apt update
sudo apt install xinput xinput-calibrator
Yazıyoruz. Parola yazarken gözükmez...
1759839338376.webp

programı kurunca başlattan calibre yazıyoruz.
1759838036312.webp

Program çalışınca 4 noktadan kalibre ediyor.

1759838090793.webp

..
Program aynı zamanda yüklendikten sonra yazılım merkezinde "uygulamalarım" bölümünde calibrator aduıyla gözüküyor. Ayarı buradan da yapabiliyorsunuz. Hassalığı iyi. Önceden tahtayı silmenizi öneririm.

1759838524280.webp

Görselleri e-kilit ile ağdan aldım, azıcık kalite düşük idare edin. Vaktim olursa kaliteli halini yüklerim.

https://forum.pardus.org.tr/t/pardus-23te-ekran-kalibrasyonu-nasil-yapilir/29817 adresindeki bilgilerden yola çıkarak yaptım.

Ekli dosyalar

• 1759837968042.webp
    1759837968042.webp
    802 bayt · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Teşekkürler ama tavsiyem asla sudo su ile işlem yapmayın. Dönüşü yok root kullanıcısının.

Hocam google Chrome kuracaktim sudo ile kurmayın diyorsunuz. Başka nasıl yapabiliriz.

Sudo ile kurmayın demiyorum. Sudo su ile root kullanıcısı olup asla komut çalıştırmayın diyorum.

Sudo apt-get install paket adı doğru kurulum ama ilk resimdeki gibi ilk satırdaki komutla yani sudo su ile süper kullanıcı olan root kullanıcısına geçerseniz ve yanlış komut çalıştırırsanız sorgusuz işlem yapar linux. Zaten root yazıyorsa kullanıcı adında sudo apt upgrade vs demenize yani başına sudo eklemeniz gerek yok. Siz root sunuz ve size sorgusuz itaat eder linux.

Yani mesela silmemeniz gereken bir klasör var siz bunu sudo rm klasör derseniz linux bunu silme yetkiniz yok diyebilir ama sudo su yapar ve rm klasör yazarsanız sistem klasörünü bile siler. Vardır bir hesabı der. Bilmem anlatabildim mi?

ilksms
Geri