Öğretmenlerin genelinin bakan beyin aldığı kararlardan memnun olduğu söylenemez. Ama bu durum biz tahtalara Pardus kuranları bağlar mı bağlamaz. Hiç laf anlatmaya uğraşmaya da gerek yok. Ben en ufak itirazda "Ben bilmiyorum arkadaşlar kur dendi kuruyorum şikayetiniz varsa cimere yazın" deyip geçiyorum.
Geçende bir hoca bana diyor ki "Youtube da çok reklam çıkıyor uygunsuz reklam da olabiliyor nasıl engelleriz? ". "Youtube premium alınca reklam çıkmıyor hocam" dedim geçtim. "Hocam engelleyen bazı programlar varmış" dedi. "Ben bilmiyorum hocam ben premium aldım. Ya da dersten 1 gün önce videoyu indirirsin öyle kullanırsın" diye cevap verdim. Desem ki şu adblocker var. Ayy hocam yaa kursana olacak. İşin içine premiuma para ödeme ya da evde video indirmek için vakit harcama girince reklamlı reklamlı devam ediyor şimdi.
Kulağımızın üstüne yatmayı bilmemiz lazım. Bakanlık kurulacak denmiş kurarım. Onlara da kullanacaksınız demiş kullansınlar. Önceki mesajımda bahsettiğim gibi PDF açıyor, video ses dosyası açıyor, ofis belgesi sunu açıyor, chrome ile internete giriyor. Windows varken de bunlar kullanılıyordu. Ha diyelim ki X bir durum oluştu pardusta çözümü yok. O da beni bağlamaz. Pardusta olmuyor mu? Cimere yazın, benlik değil der geçerim. Muhattabı ben değilim.
Olur ya yarın öbür gün ilçeden veya ilden birisi gelip sınıfa girer de hocayı windows başında görürse. Hocaya neden tahtada windows olduğunu sorduğunda. O hoca da bilişimcinin böyle kurduğunu kendisinin birşey bilmediğini söylediğinde o kadar uğraşmanızın üstüne ilçedeki ildeki birilerine hesap vermek zorunda kalmayın diye diyorum. Böyle bir durum olursa ne diyeceksiniz? "Hocam ben hem pardus hem windows kurdum, öğretmen istediğini kullanıyor" diyeceksiniz de size aferin hocam mı diyecekler? Demeyecekler. Yazıda pardus diyor siz kim oluyorsunuz da kafanıza göre böyle bir şey yapıyorsunuz diyecekler. Belki de daha üstlerine bak nasıl yakaladım demek için soruşturma bile açacaklar. Neden kendinizi böyle bir duruma sokasınız?
Geçende bir arkadaş bir ilkokula pardus kurulumu için gittiğinde tahtayı kurup kaydediyor sınıftan çıkarken hoca arkasından "ben yine windows kuracağım ki zaten" diyor. E dedim "tutanak tutup müdüre imzalatmıyor musun okulu bitirdiğinde şu okulda şu kadar tahtaya kuruldu diye? " Yok tutmuyormuş. Sadece Pardusu kurun kendi okulunuzda bile müdüre tutanak tutturun pardus kuruldu diye? Neden kendinizi riske atıyorsunuz?
Yapmayın arkadaşlar Pardusu kurun geçin ve bunu da tutanak haline getirin kurum müdürüne imzalatın gerisi bizi bağlamaz ilgilendirmez.