Pardus Dosya Paylaşımı İçin Samba Yapılandırması ve Klasör Paylaşımı ayarları

Kodla Büyü

gizemkar

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Değerli arkadaşlar. Yeğitek 1500 Adet Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı kapsamında kurulum yapılmış Pardus PC leriniz varsa samba yapılandırması ve ağda dosya paylaşımı nasıl yapılır sizlere aktarmaya çalıştım. Öğrencilerinizin Çalışmalarını Ağ ortamında yedeklemek isteyebilirsiniz onların öğretmen bilgisayarında bir klasöre dosyalarını yedeklemesini sağlayabilirsiniz. Umarım sizlere faydalı olur.

Samba Kurulumu ve Klasör Paylaşım ayarları.

Paylaşıma erişim testi:

Konuyu hortlatayım. Ben bunu akıllı tahtalar için yapıyorum. Bir paylaşım klasörüm var ağ'da. Tahtalardan yeni konum ekle diyince şifre sormadan açılabiliyor. Yani samba ayarları tamam. Peki bu paylaşım klasörünün kısayolunu akıllı tahta masaüstüne nasıl eklerim. Birçok şey denedim, çözemedim.

Konuyu hortlatayım. Ben bunu akıllı tahtalar için yapıyorum. Bir paylaşım klasörüm var ağ'da. Tahtalardan yeni konum ekle diyince şifre sormadan açılabiliyor. Yani samba ayarları tamam. Peki bu paylaşım klasörünün kısayolunu akıllı tahta masaüstüne nasıl eklerim. Birçok şey denedim, çözemedim.
Benimde daha deneme şansım olmadı ama hangi öğretmen hesabı ile açılırsa açılsın paylaşım yapabileceğim bir klasörüm olsun istiyorum. bazen video izletmek gerekiyor öğrencilere, öğretmen kendi oturumu ile ET açtığında paylaşım klasöründen videoya erişebilsin istiyorum. Böyle bir şey yapabilirmiyiz. Umarın anlatabilmişimdir

Benimde daha deneme şansım olmadı ama ET hangi öğretmen hesabı ile açılırsa açılsın paylaşım yapabileceğim bir klasörüm olsun istiyorum. bazen video izletmek gerekiyor öğrencilere, öğretmen kendi oturumu ile ET açtığında paylaşım klasöründen videoya erişebilsin istiyorum. Böyle bir şey yapabilirmiyiz. Umarın anlatabilmişimdir

Paylaşımı oluşturmak için şöyle bir arayüz yazmıştım kullanmak isteyen olursa https://www.kulumtal.com/repo/tahta-samba-paylasim_1.0.7_amd64.deb

1777027787309.webp

ilksms
Geri