Pardus 25 güncellemesinden sonra açılmıyor:(

Kodla Büyü

miagisan

Üye
Arkadaşlar selam, geçen yıl kurulan labda dell all in one öğretmen bilgisayarım pardus 25 güncellemesi yaptıktan sonra bir daha açılmadı. yapay zekaya sordum çözümleri uyguladım ama olmadı. Açılışta direk biosa atıyor. Var mı benzer bir sorun yaşayan?

Flaştan pardus..iso yu boot edip canlı pardus'u açın. Başlangıç onarma (grub yükleme) yapmayı deneyin.

Arçelik tahtalarda bayağı akıcı bir kullanımı var. Eski faz1 ve faz2lerde biraz yavaş kalıyor gibi.Yenilikçi sınıfa gelen AIO ve laptoplarda da bence bir sorun yok. Düz sürümünü eskice bir laptopa kurdum onda da bir sorunla karşılaşmadım. Yıllardır windowstan sıkılmıştım. Bana biraz tebdili mekan ferahlığı gibi geldi :D

Tahtalarda gözlemlediğim bakanlığın kaynaklarını kullananlar için EBA-MEBİ gibi hiç sorun olmuyor. Özel yayınevlerinin zkitaplarında ya da eski sunum dosyalarında uyum sorunları vs tek tük çıkabiliyor.

Sorunlar noktasında ben pozitif yaklaşıyorum. Faz1'ler çok eski ancak sorunlar yavaş yavaş çözülüyor. Faz2'ler de aynı şekilde. Sahadan dönüşler geldikçe yamalar gelecektir. Sorunları geliştirici ekibe iyi paslamak lazım. Yeni gelen arçelik marka tahtalarda sorunsuz akıcı bir kullanımı var. Muhtemelen yakında faz1 ve faz2ler yenilendiğinde çok daha iyi olacaktır durum. Bir 4-5 sene kafamız rahat eder sanırım tahtalardan yana yenilenirlerse.

hocam aynı hatayı aldım aşağıdaki yöntemle çözdüm.
Klavyeden ALT+CTRL+F1 tuşlarına basın açılan terminale kullanıcı adı girip giriş(enter)tuşuna basın, parolanızı girin. Daha sonra komut satırı $ işareti geldiğinde

sudo su
apt update
apt dist-upgrade

eğer burada bir paket hatası ile karşılaşıyorsanız.

apt install -f
adımları tekrar yapın.
daha sonra yeniden başlatın.

PARDUS 25 BİLGEM e güncellemez olaydım. o gün bu gündür bir türlü düzen tutturamadım.
epoptes çalışmadı eski sürüme geri döndüm. bu sefer başka sorunlar çıktı.
şuan eski sürümdeyim fakat kablosuz bağlantım gitti. ağ paylaşımını yapamıyorum. kod yazmaktan bıktım usandım.
geçmez olaydım...

ilksms
Geri