Pardus 25 BİLGE Yayımlandı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
23.4 den doğrudan güncelleme ile 25.0 sürümüne yükseliyor. Toplam 35 dakika sürdü, 12 dakika dosyaları indirme, 23 dakika yeniden başlatma ve kurulum.
Şuan kullandığım cihaz 10 yaşında, i5 3.nesil, ssd harddisk var. Bilgisayarınızın donanım özelliklerine ve internet hızınıza göre daha hızlı olabilir.
Sıfır kurulum yapsaydım tahminen indirme 10 dakika, kurulum 10 dakika sürerdi diye tahmin ediyorum. Pardus 23.4 de öyleydi..

En azından sanal makinada kullanmanızı tavsiye ederim..

Ekran görüntüsü_2025-11-24_23-22-35.webp
Ekran görüntüsü_2025-11-24_23-34-01.webp
Ekran görüntüsü_2025-11-24_23-59-27.webp

Pardus niye KDE kullanmıyor acaba? Çok eskiden aktif linux kullandığım dönemde masaüstü yöneticisi olarak KDE daha yaygındı.

Pardus niye KDE kullanmıyor acaba? Çok eskiden aktif linux kullandığım dönemde masaüstü yöneticisi olarak KDE daha yaygındı.

İsteyen KDE kurabiliyor. Engel yok:

• Beğen
Tepkiler: omd

Gnome Windows a daha yakın duruyor. Xfce ise sanki tablet arayüzü gibi. Tamam hızlı ve sade ama tatsız tuzsuz. KDE ye gelince prolar için uygun ve hoş ama yeni geçenler için karışık ve zor gelecektir.

Önce çok kızıyordum ama sonra farkettim. İnsanlar radikal değişiklik sevmiyor. Pardus bu nedenle alıp başını gidemedi bence. Kullananlar hep sen ben bizim oğlan. Maalesef öğretmenler odasındaki diğer kullanıcılara hitap edemiyor. Örnek Apple. Millet tıklayayım çalışsın derdinde. Açık kaynakmış, özgürlükmüş, paraymış vs umursamıyor bile. Gösteriş kısmını direk es geçiyorum. Pardusun P si parasızlıktan gelir...

Not: Bilge sürümünün 24 Kasım Öğretmenler gününde yayınlanması da ayrı bir incelik olmuş.

İndirdim isoyu belleğe yazdırıyorum şimdi. Birazdan görece eski bir laptopa kurulum yapacağım.

ilksms
Geri