PARDUS 23.4 İmaj (Faz 2)

Kodla Büyü

emrahkaracam

Aktif Üye
Pardus'u yeni kurdum ama yayınlanan sürümü beğenmedim. Arayüz normal bir kullanıcının kafasını karıştıracak kadar kalabalık ve düzensiz. Çok fazla gereksiz simge, uygulama var ve orantısız bir şekilde yerleşmiş. Bu yüzden yeni bir imaj üzerinde çalışıyorum. Yayınlamadan önce sizden de görüş almak istiyorum.

Şimdilik yapılan değişiklikler:

Arayüz çok daha temiz hale getirmeye çalıştım. İkonlar yeniden hizalandı ve büyüklüğü ayarlandı.
Aynı işi yapan gereksiz uygulamalar kaldırıldı. Mesela Libreoffice ve onlyoffice den de birini bırakacağım.
Öğretmen standart kullanıcı olarak otomatik oturum açacak ama kilit uygulamasına karar vermedim. Düzgün çalışan ve ayarları basit bir kilit uygulaması konusunda öneri gerekiyor.
Standart kullanıcı için uygulama başlatma menüsünde sadece gerekli uygulamalar bırakıldı ve gereksiz kalabalıktan arındırıldı.

Ve birçok başka irili ufaklı değişiklik yapıldı ve yapılacak.

pp.webp

Hocam normal etap kurunca simgeleri hizalasak da yeniden başlayınca çöp kutusu bir tarafa gidiyor kendi kendine. Hiza bozuluyor siz nasıl çözdünüz bunu. pardus ekibine bile yazdım bir çözüm önerisi sunmadılar. Elinize sağlık bu arada çok şık duruyor.

Bu arada indirme linki var mı deneyeyim ben de Bilişim sınıfında.

Libre Office silinebilir. Çünkü word, Excel dosyası açınca parmak hareketleri ile ekran büyümüyor veya küçülmüyor. Ofis dosyarını kullananlar için büyük sıkıntı.
Onlyoffice de sorun yok. Wps Office de olabilir. (Wps'ye Türkçe dil paketi yüklemek gerekiyor)

Hocam normal etap kurunca simgeleri hizalasak da yeniden başlayınca çöp kutusu bir tarafa gidiyor kendi kendine. Hiza bozuluyor siz nasıl çözdünüz bunu. pardus ekibine bile yazdım bir çözüm önerisi sunmadılar. Elinize sağlık bu arada çok şık duruyor.

Bu arada indirme linki var mı deneyeyim ben de Bilişim sınıfında.
İndirme linkini haftaya paylaşayım hocam. Henüz her şeyi tamamlamadım. Bilişim sınıfında falan son hali olmayan şeklini test etmek istersiniz gönderebilirim.

Son düzenleme:
Geçen b,r öğretmen office ile hazırladığını sunumların libre ile düzgün çalışmadığını söyledi. yanında wps getirmiş onda çalışıyor dedi. wps office de güzel.

ilksms
Geri