Öncelikli olarak tahtaların bios pillerini kontrol edin bios pili bitik tahtalarda Pardus mutlaka sorun yaratacaktır.
Zamanında Github sitesinden indirdiğim bir betik var Wine ayarlarını kolaylıkla yapabilirsiniz çok kullanışlı bir betik. Github sitesinden kaldırıldığı için ekte sunuyorum
Pardus-ETAP sürüm için güncel Wine kurulumu çok uğraştırıcı olabiliyor. Bu sorunu aşmak için çeşitli düzenlemeleri içeren bir .sh dosyası oluşturdum. Bu şekilde kolayca yüklenebilir. - BoomBookTR/P...
github.com
Wine uygulamasını Windows 10 modunda çalıştırıp çözürlüğü akıllı tahtanın çözünürlüğü ile aynı yaparsanız herşey tam ekran modunda sıkıntısız çalışıyor.
Mutlak Onlyoffice kurulu olsun windows office dosyaları en hatasız bu program ile çalışıyor.
Kusursuz olarak office çalışsın başıma dert olmasın istiyorsanız PlayOnLinux uygulaması ile Office2007 ve Office 2007 Uyumluluk Paketini bir tane office 2007 keyi bulup kurulumu yaparsanız tüm office dosyaları kusursuz çalışır.
Pardusta Tek Kullanıcı Oturum Açma işlemini mutlaka yapın birden fazla kullanıcılı tahtalar sorun çıkartıyor...
bayramkarahan.blogspot.com
Qrkilit Ve Ebaqr gibi uygulamalar eta üzerinde kurulu gelitor ama bana Mehcan E-kilit daha kullanışlı geliyor.
www.mehcan.net