Pardüs etap genel bilgi ve sorun çözümü başlığı

Kodla Büyü

Karani

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba değerli arkadaşlar. Bazı illerde pardüse geçiş zorunlu hale geldi. Büyük ihtimalle seneye tüm ülkede kullanıma geçilecek. Hal böyleyken pardüste karşılaşılacak sorunlar, pratik çözümler, nasıl yapılır ve öğretmenlerden gelen talepler vb. ile ilgili sabit bir başlık olmasının faydalı olacağını düşünüyorum.

Tüm sorun, çözümler vb. bu başlık altında toplayıp çözümlemek derli toplu olacaktır.

Öncelikli olarak tahtaların bios pillerini kontrol edin bios pili bitik tahtalarda Pardus mutlaka sorun yaratacaktır.

Zamanında Github sitesinden indirdiğim bir betik var Wine ayarlarını kolaylıkla yapabilirsiniz çok kullanışlı bir betik. Github sitesinden kaldırıldığı için ekte sunuyorum

Wine uygulamasını Windows 10 modunda çalıştırıp çözürlüğü akıllı tahtanın çözünürlüğü ile aynı yaparsanız herşey tam ekran modunda sıkıntısız çalışıyor.

Mutlak Onlyoffice kurulu olsun windows office dosyaları en hatasız bu program ile çalışıyor.

Kusursuz olarak office çalışsın başıma dert olmasın istiyorsanız PlayOnLinux uygulaması ile Office2007 ve Office 2007 Uyumluluk Paketini bir tane office 2007 keyi bulup kurulumu yaparsanız tüm office dosyaları kusursuz çalışır.

Pardusta Tek Kullanıcı Oturum Açma işlemini mutlaka yapın birden fazla kullanıcılı tahtalar sorun çıkartıyor...

Qrkilit Ve Ebaqr gibi uygulamalar eta üzerinde kurulu gelitor ama bana Mehcan E-kilit daha kullanışlı geliyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Telegram da Pardus+Etap diye bir grup var hocam çok aktif sürekli sorunları ve çözüm önerilerini yazıyorlar.(Özellikle Pardus a geçen pilot illerden)
Buraya yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım.Yanlis anlaşılmasin.

Telegram da Pardus+Etap diye bir grup var hocam çok aktif sürekli sorunları ve çözüm önerilerini yazıyorlar.(Özellikle Pardus a geçen pilot illerden)
Buraya yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım.Yanlis anlaşılmasin.
Hocam bulamadım grubu aratınca ama linkini özelden paylaşabilir misiniz buradan atmak sorun oluyorsa

Her gün başka sorunlar yaşıyoruz. Dokunmatik ekran sürücüsü hala stabil değil öğretmenler kullanamıyor, her güncelleme de sorunlar değişiyor.
Bütün Z-Kitapların .deb uzantılı pards versiyonunu bulmak kurmak zor oluyor. Sağ tuş yapmak gibi özellikler windowstaki gibi değil öğretmenler kullanamıyor. Tek elle bir pdf yi vs büyültüp küçültmekte zorluk çıkıyor. Slaytlar vs ms office olmadığı için bozuk çalışıyor. Özellikle sosyal bilgiler öğretmenleri çok muzdarip. Kalem uygulaması idare eder, başka uygulamalarla çözdük sayılır. Faz2 lerin bios pilleri bu sene neredeyse hepsi de bitmek üzere yada bitiyor değişmesi gerekiyor. Pardus kaynaklı bir hata değil aslında. Öğretmenlerin usb belleklerindeki birçok uygulama exe olduğu için pardusta sorunsuz bir şekilde açılmıyor. Wine falan da işe yaramıyor kimse kusura bakmasın. Pardus stabil hale gelir gelmesine de kaç yıl sürer bilmiyorum

Ben yaptım oldu mantığı. Bunu okullara dayatan yönetici bozuntusunu pardus kedisine yem yapacaksın.

Bizim okula bu hafta yeni kuruldu aidata tahtalar .wine ile ilgili şöyle bir durum yaşıyorum. Öğretmen hesabı ile exeleri açmaya çalışınca açılmıyor. Sınırlı erişim hesabı ile exeleri açmaya çalışınca wine'ı güncelleyip açıyor. Daha sonra diğer hesaplarda da exeleri açmaya başlıyor. Küçük bir bilgi.

ilksms
Geri