Pantolon tavsiyesi.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan keplir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

keplir

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum, bilgisayar öğretmeni olunca üstümüz başımız çok kirleniyor. Ben zaten uzun zaman önce ceketi bıraktım, önlük çok daha rahat. Ceket gibi durmadan kuru temizlemeye ihtiyaç duymuyor ama kumaş pantolon için durum daha zor. Ben şimdiye kadar rahat edeceğim, istediğim zaman yıkayacağım ki en geç 2 günde bir, istediğim gibi ütüleyebileceğim bir pantolon bulamadım.

Polyester oranı çok fazla olanların temizlenmesi ve ütülemesi kolay ama poşet giyiyormuş gibi rahatsız edici,
yün oranı çok fazla olanların giymesi rahat ama temizlenmesi ve ütülenmesi olay.

İdeal polyester / yün karışımı %70'e %30'muş ama burada da firmadan firmaya çok farklılıklar var. Ben şimdiye kadar rahat edeceğim ve temizlenmesi kolay Eskişehir'de Çetintaş mağazalarında bulduğum Tennesse %70/%30 pantolonlardan biraz memnun kaldım. Ama fiyatları biraz yüksekti, bir pantolon 70-80 TL arası.

Aslında Docker's pantolonlar var, çok rahat ama işte ütü izi tutmadığından giyemiyorum.

Sizin tavsiye edeceğiniz pantolonlar ya da başka gömlek vesaire var mı?

xodeda' Alıntı:
2 günde bir mi? ne yaptın hocam sen.
Hocam bildiğin gibi değil :) çok tozlu bir ortam. Okulda bayağı bir bilgisayar var. O yüzden devamlı teknik servis modunda geziyorum.

hocam 5-6 tane kaliteli pantolonun olacak ikişer gün değiştirerek giyeceksin ayda bir hatta iki ayda bir kuru temizlemeye vereceksn mis gibi..
birde bilgisayarların olduğu ortamları temizlettirirsen toz falan da kalmaz..
birde polo nun pantolonlarını tavsiye ederim ne diz verir nede ütü sorunu olur :)

kaybil' Alıntı:
hocam 5-6 tane kaliteli pantolonun olacak ikişer gün değiştirerek giyeceksin ayda bir hatta iki ayda bir kuru temizlemeye vereceksn mis gibi..
birde bilgisayarların olduğu ortamları temizlettirirsen toz falan da kalmaz..
birde polo nun pantolonlarını tavsiye ederim ne diz verir nede ütü sorunu olur :)

Kuru temizleme 20 lira para alıyor hocam, 3 kere kuru temizleme yaptıracağıma yeni pantolon alırım. Her ne kadar laboratuar ve bilgisayarları temizletsem de yine de elektronik cihaz oldukları için toz sorunu devam ediyor.

İşte bazı pantolonlar çok kaliteli olmasına rağmen kullanışlı olmayabiliyor. Polo derken, Polo Garage mı yoksa US Polo mu hocam?

iki güne bir pantolonu nasıl batırıyorsunuz?

benim tavsiyem altınyıldızdan %50 %50 oranında 1. sınıf kumaş almanız. iyi bir terziye emanet edin. iç astarını, kemer artı gömlek tutucusunu en kalitelisinden alın, ancak ipek olmasın. terziniz belki 1. pantolonda sorun yaşasanızda yani tam yakıştıramasanızda sonradan aynı terziye giderseniz tam istediğiniz gibi dikebiliyor. sürekli aynı terziye giderseniz eski pantolonuzu kalıp alması için verip varsa eksiklerini söylerseniz sürekli güncellenerek yani, tam size göre ve çok kaliteli pantolonlarınız oluyor.

hem ütüsü tutuyor hem kırışıp katlanıp gitmiyor hem sarkmıyor diz atmıyor hemen eskimiyor. kumaşın yıkama talimatına mutlaka uymalısınız.

ben 8 sene önceki pantolonumu hala giyiyorum ama ayda bir anca yıkanır hocam sadece işte giyerim gelince askıya koyarım..

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
Sonunda pantolon konusu da açıldı:) Yakında don konusu da açılır artık :mrgreen:
Don...:mrgreen:

Ekli dosyalar

• don.jpg
    don.jpg
    168.3 KB · Görüntüleme: 2,389
Chino takılmak lazım hocam,marka senin kararın. Çok fazla dikkat çekmez. Çekerse de kısa süre sonra göz alışır.

BBNET
Geri