8 saat ders var, bir bt öğretmeni ve bir bt branşında mdr yardımcısı var, dağıtın bakalım dersi.

Ben mdr yardımcısıdım geçen sene, müdürüm 2 saat bana 6 saat diğer arkadaşa verdi, arkadaş 3 gün de başka okulda btrydi, ben araştırdım, soruşturdum, işin içinden çıkamadım, ama maaş karşılığını doldurmadığım için içim rahatsız. en sonunda bakanlıktan görüş soralım dedik ama bakanlığa gerek kalmadan ilgili şube müdürü, mdr yardımcsısı 6 saat, diğeri 2 saat girsin diye resmi yazı ile cevap verdi, sonra ben 6 saat girdim, o da 2 saat. Arkadaş benden daha az çalışıyor ve benden daha fazla ek ders alıyor, ben niye müdür yardımcılığı yapayım diye sorular sorular, kafamda, okul da evime çok yakın, yürüyerek 5 dakika. Sabır sabır derken, bizim milli eğitimden (ile has değil aslında, yer her aynı) bir şey olmayacağını anlayınca idareciliğin hamallık yapmaktan başka bir şey olmadığını görüp istifayı bastım yazın, tabi müdürle anlaşamadığımız konu da çoktu, o da bana bir kazık attı mı desem başka okula 2. dört yılı dolunca müdür olarak geçince kaldım mı tek başına. Pandemi yani salgın döneminde idari izinlerde bile gittiğim okulda bir gün bile yıllık izin kullanamadan istifayı ettim, yeni atamalardan müdür gelmesini bekledim. Bizim branş için mdr yardımcılığı en son çare olmalı, aynı ek dersi almak varken niye yapayım?
O yüzden btr 15 saatten fazla ders varsa, kendisi 15 saat girmeli, diğer öğretmenler de kalan dersi paylaşmalı diye de ben yorumlayım bari.