Arkadaşlar yüksek modelli iç anadolu bölgesinden palio aracını satan arkadaş var mı acaba?
hocam ne istiyorsun fiyat olarakosiris' Alıntı:2007 palio multijet 1.3 metal gri 90.000 verebilirim
hocam sahibindende felan varmı görme şansımız aracı birde 8 valf olması sıkıntı çıkartıyormu acaba?cyberyahya' Alıntı:2004 model beyaz SL 1,2 8 valf tüplü 67000 km var bendede.
bellagio' Alıntı:hocam ne istiyorsun fiyat olarakosiris' Alıntı:2007 palio multijet 1.3 metal gri 90.000 verebilirim
tomreader2010' Alıntı:hocam dizel multijet dizel di sanırım ama ben benzin yada lpg li istiyorum ilginiz için teşekkür ederim
tabii ki dizel motor daha iyidir ancak biraz nazlı olduğu ve acemilik atacağım için ilk etapta pek yanaşmamam gerektiğini söylediler malum devrinde düzgün kullanmak lazım dizel motoruosiris' Alıntı:tomreader2010' Alıntı:hocam dizel multijet dizel di sanırım ama ben benzin yada lpg li istiyorum ilginiz için teşekkür ederim
Bu benim 3. arabam. önceki 2si lpgli idi. Dizele bindikten sonra lpgye bi daha yanaşmam dedim. Bende 2 arama var. diğeride megane lpgli. Hatta honda civic almak istiyordum. vazgeçtim dizeli olmadığı için. Lpg arkadan çarpan olduğunda arabanız mercedes olsa da canlı bomba. Dizel ise çok stabil çalışıyor artık. Arabadan anlayan çevremdeki insanlar çoğunlukla dizel araç tercih etmeye başladılar. Haberin olsun..
kısmet olursa ikisini de satıp dizel bi toyota corolla alacağım...
sinanuzun' Alıntı:Hocam sen başkalarını boş ver başkaları mı verecek benzin paranı. Dizel al yarın satarken bile rahat satarsın benzinin litre fiyatı uçtu gitti. Herkes tüpe döndü tüplü araçları kapalı otoparka bile sokmuyorlar. Bagaj hacmi düşüyor isletmenin yerine koysan tankı bu sefer isletmeyi ya küçük alıyorsun yada arabaya koyamıyorsun.
Birde dize aracı kullanması benzinliye göre daha kolaydır dizel daha zor stop ettirilir. Arbayı alırken hekes başta ben fazla gitmeyeceğim benzinl olsun diyor ama altınızda araba olunca insanın yerinde durası gelmiyor ve her ay gidilen yol ve yakılan yakıta bakınca keşke dizel olsaydı demeyin sonra. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah.
Bu valf olayını ben araştırmıştım. Silindir başına bir emme ve bir ekzoz valfi olursa 4x2=8. eğer silindir başına 2 emme 2 ekzoz valfi olursa 4x4=16 valf. 16 valfte 8 valfe göre yüksek devirlerde daha iyi performans sağlıyor. bir nevi yüksek hızda motorun daha iyi nefes alıp vermesi gibi. Normal devirlerde pek fark olmuyormuş. Genellikle 16 valf küçük motorlu araçların beygiri ile büyük motorlu 8 valf araçların beygiri birbirine yakın oluyor. 8 valf büyük motor o gücü düşük devirlerde bile gösterirken 16 valf küçük motorlu araç yüksek devirlerde o güce erişebiliyor. Küçük motorlu araç o beygire ulaşabilmek için büyük motora göre haliyle biraz daha fazla yakıt tüketiyor.tomreader2010' Alıntı:şuan tek kafamı karıştıran bu 8 valf olayı bu konuda özellikle kullanan arkadaşlar var ise bir fikir alabilirmiyim
:+1: :+1:the_korsan' Alıntı:8 valf olayını zech hocam doğru açıklamış, palio'da 8 e 16 ya çok takılmayın hocam, alıp bineceksiniz biraz zaman geçince üst seviye araça geçeceksiniz.
Dizelden de korkmayın, acemelik dediğiniz 1 hafta 10 günlük iş, dizele binen adam dizelden bir daha vazgeçmez. Doğru kullanım için dikkat etmeniz gereken 3-5 faktör var onlara dikkat ettiniz mi sıkıntı da çıkarmaz.