Oyun için notebook tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ok46500
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ok46500

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar oyun için iyi bir bilgisayar tavsiyesinde bulunabilirmisiniz. Ses ve sogutma sorunu olmayan ve sorun çıkarmayacak bir notebook olursa memnun olurum. Kolay gelsin...

Valla hocam oyun performansı için en önemli özellik ekran kartı ve işlemci

Ekran kartlarının performanslarını şuradan:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html

İşlemcilerin performanslarını buradan:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Pro ... 436.0.html
karşılaştırabilirsiniz.

Bir de dediğiniz gibi soğutma ve sağlamlık var ki onu ancak söz konusu bilgisayarı kullanmış kişilerin yorumlarından bulacaksınız.
Bir bilgisayarcının kendine bilgisayar alma süreci biraz sancılı oluyor. O mu bu mu derken karar vermek zor. Kolay gelsin.

hocam oyun konusunda kim derse desin inanma.1gb veya 2 gb harici ekran kartı olsun isterse.Makinanın kasası iyi değilse soğutma olayı iyi değilse son çıkan oyunları şöyle kapatmadan uzun müddet oyna tehlikeli.Ben en son 1 gb ekran kartlı 3gb ram 3 çekirdek makinada oynadım alt yanma derecesinde ısınsı ısındı makina dondu kaldı neyse kapattım ve hiç açılmadı sonra bir yere götürdüm chipset arızalı

Hocam ben dell kullanıyorum. i5 işlemcili 1gb nVidia GT525M ekran kartı var. Oyunlarda takılmadan ve ısınmadan takır takır oynuyor. hiçbir sıkıntı çıkartmadı bu zamana kadar . denediğim oyunlar Call of Duty 5, Need for Speed The Run, PES 2012 ... bu üç oyunda denedim banamısın demiyor.. Şiddetle tavsiye edilir :)

hocam makinenin işlemcisi iyi ama 3 saat oynuyorsun bu makinede iyi bir soğutma sistemi yoksa bir an kapandığını düşün gitti para.Notebookda 3d smax maya photoshop üst seviye işler yapmıyorsan n570 işlemcili netbook al.Nakit iyi ise 2.el ps3ler ucuzladı geç tvde oyna süper bir zevk.
Notebookda oyun biraz kısmet şans meselesi

Dell B43F45 core i5 2430M işlemci. 4GB 1333Mhz RAM, 1 Gb nVidia GT525M harici ekran kartı,500Gb HDD vs vs

Fiyatı 1300-1500 arasında şu an ... Ben performansından memnunum hocam. Allah nazardan korusun daha ısındığını görmedim.

asus n53sn modeli ekran kartları kalitelidir gt550m.yada bie alt ekran kartı olan 540m tercih edebilirsiniz

SAMSUNG RC530-S01TR CORE i7-2630QM/6GB/640GB/15.6''/W7PRE/2GB GT540M modelini öneririm hocam fiyat çok demessen tabiki kendimde kullanıyorum samsung marka pişman olmassın bir araştır derim...

alienwarem11x.jpg

"Dell Alienware M11x i7"
Ekran Boyutu: 11.6" Wide HD
İşlemci: Intel® Core i7-640UM Dual Core (1.20 GHz, 4 MB, Turbo Boost)
Ram: 4 GB DDR3 800 MHz (2 x 2 GB) Dual Channel
Sabit Disk: 500 GB SATA-II 7200 Rpm
Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GT 335M (1 GB GDDR3, 128 bit)
Chipset: Intel® QS57
Ekran Çözünürlüğü: 1366x768 (720p)
İşletim Sistemi: Windows® 7 Home Premium 64bit, Turkce
Maksimum Ram: 8 GB
Kablosuz Bağlantı: Dell Wireless 1520 (802.11n Half Mini Card)
Bluetooth: Dell Bluetooth® 365
Eternet: 10/100 Ethernet
Optik Sürücü: Dell External USB 2.0 8x DVD-RW
Kamera: 1.3 MP Webcam
Pil Çalışma Süresi: 8 Cell Prismatic Li-Polimer, 64 whr
Ağırlık: 1.99 Kg.
Kalınlık: 3,27 cm
Usb Sayısı: 3 adet
Portlar: Firewire, Display Port, HDMI, VGA
Diğer Genişleme Yuvaları: 3in1 Kart Okuyucu

http://www.dellbilgisayar.com/products. ... =M11x%20i7

alienwarem15x.jpg

"Dell Alienware M15x"
Ekran Boyutu: 15.6" Wide HD 1080p WLED
İşlemci: Intel® CoreTM i7 Quad Core 820 QM (1.73GHz/3.06Ghz Turbo Mode, 8 MB Cache)
Ram: 8 GB DDR3 1333 MHz (2 x 4 GB)
Sabit Disk: 500 GB SATA-II 7200 Rpm
Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GTX 260M (1 GB GDDR3, 256 bit)
Chipset: Calpella Ibex Peak
Ekran Çözünürlüğü: 1920x1080
İşletim Sistemi: Windows® 7 Home Premium 64bit, Turkce
Maksimum Ram: 8 GB
Kablosuz Bağlantı: Intel® Pro Wireless 5300 (802.11 a/b/g/n 3x3)
Bluetooth: Dell Bluetooth® 370
Eternet: Gigabit Ethernet
Optik Sürücü: Slot-Load Dual Layer DVD -/+ RW
Kamera: 2.0 MP Webcam
Pil Çalışma Süresi: 9 Cell, 85 Whr
Ağırlık: 4.08 Kg.
Kalınlık: 4,87 cm
Usb Sayısı: 3 adet
Portlar: Firewire, eSATA, VGA, Display Port
Diğer Genişleme Yuvaları: 8in1 Kart Okuyucu, Express Kart

http://www.dellbilgisayar.com/products. ... model=M15x

Metehan' Alıntı:
Hocam ben dell kullanıyorum. i5 işlemcili 1gb nVidia GT525M ekran kartı var. Oyunlarda takılmadan ve ısınmadan takır takır oynuyor. hiçbir sıkıntı çıkartmadı bu zamana kadar . denediğim oyunlar Call of Duty 5, Need for Speed The Run, PES 2012 ... bu üç oyunda denedim banamısın demiyor.. Şiddetle tavsiye edilir :)

slmlar kardeş.bende senin bilgisayarın aynısından aldım..sıkı bi pesciyim.hevesle kurdum pesi ama oyun açmıyo.ekran kartın yetersiz diyo.internetten araştırdım neler yaptıysam bi türlü olmadı..grafik işlemciyle çalıştırıyorum,nvidia denetim masasından pes 2012 için yüksek performanslı işlemci seçiyorum ama yine olmuyo..yani bi yerde bi yanlışlık veya eksiklik yapıyorum ama çok profesyonel olmadığım için yapamıyorum.yardımcı olursan sevinirim

pesi çalıştırması lazım.benim 7 yıllık toshibam bile 256 mb ekran kartıyla en üst düzeyde bu oyunu sorunsuz oynatıyor.muhtemelen ayarlarda bir sıkıntı var.ya da ***** sorunlu.genelde öyle oluyor...

hakand77' Alıntı:
pesi çalıştırması lazım.benim 7 yıllık toshibam bile 256 mb ekran kartıyla en üst düzeyde bu oyunu sorunsuz oynatıyor.muhtemelen ayarlarda bir sıkıntı var.ya da **** sorunlu.genelde öyle oluyor...

kardeş zaten nasıl ayarlayabilirim onu sormuştum..bende eski bilgisyarımda takır takır oynuyordum..yeni laptobta bi türlü ayarları yapamadım..oyun açınca otomatik olarak performanslı karta geçmesi lazım ama geçmiyor..internetten araştırdım her yolu denedim ama oyun 1gb lık ekran kartıyla açılmıyor..düşük ekran kartıyla açılıyo sonra kasılıyor..ayarlar bilen varsa veya daha önce bu sorunu yaşayan varmı diye foruma yazmıştım..slmlr

BBNET
Geri