Otosever Kardeşlerim Sohbete Buyrun

Kodla Büyü

teraneci

Site Gezgini
Eşim günlük 6 km gidiş geliş yapacak

Bütçemiz 800-850₺ bandında (lütfen az daha koy şunu al demeyin sonu 2 milyona gidiyor :))

2022 civarı 1.0 Tce Clio Toy (Km 30k)

2017 model i20 style ( Km 75k)

2023 kia picanto 1.0 ( Km 20k)

2022 hyundai i10 ( km 50k)

Bu bantlarda araç fiyatları birbirine yakın. Ve tamamı hasarsız, tramersiz. En fazla bir parça lokal boyalı olsun tampon, yan kapılardan biri.

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

Ben niyetlendiğim zaman bayi bile i10 önermemişti Picasso da aynı şekilde 1.4 i20 kardeşim kullanıyor çok yakıyor mecbur LPG yaptırmak zorunda kaldı bu sırada ben kendime Clio 1.0 tce tercih ettim genel olarak memnunum i20'nin iç mekan kalitesi çok iyi vergi avantajı clio 1.0 tce ve yaygın servis ağı memnunum

Eşim günlük 6 km gidiş geliş yapacak

Bütçemiz 800-850₺ bandında (lütfen az daha koy şunu al demeyin sonu 2 milyona gidiyor :))

2022 civarı 1.0 Tce Clio Toy (Km 30k)

2017 model i20 style ( Km 75k)

2023 kia picanto 1.0 ( Km 20k)

2022 hyundai i10 ( km 50k)

Bu bantlarda araç fiyatları birbirine yakın. Ve tamamı hasarsız, tramersiz. En fazla bir parça lokal boyalı olsun tampon, yan kapılardan biri.

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
Clio hakkında bilgim yok ama hyundai ile kia aynı zaten. Tavsiyem i20. Neden derseniz picanto ve i10 sevdiğim pratik arabalardan ama şanzımanı yarı otomatik. İ20 tork konvertörlü tam otomatik şanzıman. İlk kalkışta ve sürüşte kendisini fark ettiriyor. Uzun vadede de daha sağlıklı. Lpg varsa zaten az yakar, benzinde şehir içi tüketimi 7-8 arasında bizde. Lpg takmadım.

Son düzenleme:
2021'de sizin gibi kararsız kaldık.
istanbul'a gittiğimizde kafamızdaki arabaları
moov tiktak vb + bayi de en az yarım saat test edip
picanto da karar kaldık.

not: i20 ve egea benzinli olacak ise uzak durulmalı.
clio yada sandero (hatta şarj edecek yer varsa spring de) tavsiye olunur

lpg li civic otomatik 2014-2015 model alsanıza. az da yakar o fiyatlara az araştırırsanız bulursunuz bence.

Otomatik vites tercihimiz yazmayı unuttum o yüzden egea'cı arkadaşları üç hayırla uğurluyoruz :) ben de 1.3 egea kullanıcısıyım memnunum aracımdan ama malum şehir içi kısa mesafe dizel kullanımı sıkıntı olabiliyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim yine de.

Otomatik vites tercihimiz yazmayı unuttum o yüzden egea'cı arkadaşları üç hayırla uğurluyoruz :) ben de 1.3 egea kullanıcısıyım memnunum aracımdan ama malum şehir içi kısa mesafe dizel kullanımı sıkıntı olabiliyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim yine de.
Mesaj "Eşim" ile başlayınca ve listede de Picanto ve i10 görünce otomatik istediğiniz sonucunu çıkarsamışım sanırım. Mesajda otomatik yazmıyormuş siz deyince fark ettim. Bende eşimin de kullanabileceği araç ararken bunlara baktık ama evde tek araç olacağını için picanto ve i10'u çok düşünemedik. Küçük olunca. Ben sandero dedim eşim i20 dedi. Sonuçta son sözü tabi hanım diyerek ben söyledim ve i20 aldık.

Şaka bir yana tam otomatik şanzıman olması etkili oldu. Yakıtı da düşünmedik. Benzin olunca neticede hepsi yakıyor dedik. Şimdi bende de yaris var.

Ayrıca şehir içi kullanımda dizelde çok sıkıntı yaşamış birisi olarak sonuna kadar hak veriyorum.

Aslında temiz bir Peugeot 206+ benzin LPG otomatik düşecek çatır çatır bin.Kizkardesimde vardı.Okuldaki bayanlarda benzin otomatik i20 var bindim güzel araba.

15 yıllık bir galerici olarak bu konuda bir şey yazmazsam olmazdı. Bir kere picanto ile i10 A segment araçlar. Clio ve i20 B segment. Bu durum fiyata da yansıyor doğal olarak. Aynı veya yakın fiyatlamalarda B segment tercih edilir. Bu seçenekler arasında benim tercihim f/p aracı olması dolayısıyla tabiki Clio.
1.0 motorlardan belki 10 tane satmışımdır son 1 senede. 600-700 lira param var diyen herkese 2020-2021 clio aldım filo ihalelerinden. Bu paralara alınacak en mantıklı araç. Eski arabaları karşılaştırmaya almıyorum. Çünkü boş paket de olsa yeni araba her zaman iyidir...

chatgpt :https://chatgpt.com/

Tavsiye:​

• Clio 1.0 TCe ve Kia Picanto, yeni modeller ve düşük kilometre avantajlarıyla ön planda.
  • i10 ise daha uygun bir alternatif olabilir, şehir içi kullanım için oldukça ideal.
  • Eğer geniş iç hacim ve konfor önemliyse i20 düşünülebilir, ancak yaşı ve kilometresi dezavantaj.
Sonuç olarak, Kia Picanto veya Clio 1.0 TCe seçeneklerini tercih ederdim. Kompakt, ekonomik ve yeni model olmaları kısa mesafelerde avantaj sağlar.

claude : https://claude.ai/
Tavsiyem: Kia Picanto

Gerekçeler:

• En yeni model
  • En düşük kilometre
  • Yakıt tüketimi çok ekonomik
  • Günlük 6 km için ideal
  • Henüz garantisi devam ediyor
  • Bakım maliyetleri düşük
  • Şehir içi kullanıma çok uygun

İkinci tercihim Renault Clio Toy olurdu. Her iki araç da sizin günlük kullanımınız için oldukça uygun görünüyor.

Geri