Otomobilim çiziliyor nasıl önlem alabilirim?

Kodla Büyü

Karani

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar. Son 2 haftada birileri tarafından otomobilim çiziliyor. 2 hafta önce 20 santim kadar sol ön kapı(şoför kapısı) derin bir şekilde çizildi. Gittim sanayide rütuj yaptırdım. Bu haftada ön sol kaputun yan tarafında 40 cm kadar çizilmiş. Etrafta kamera yok maalesef. Bu durum canımı çok sıkıyor. Aracımı oturduğum binanın hemen yanına park ediyorum. Binada daha önce hareketlerinden dolayı uyardığım çocuklar var. Onlardan şüpheleniyorum. Ama onlar mı bilemiyorum tabi.

Araç içi kamera alsam dışardan araca müdahalede bulunan belli oluyor mu? Aracı şimdilik binanın uzağına park ediyorum ama bir çözüm bulmam gerekiyor. Fikrinizi almak istedim.

Merhabalar. Son 2 haftada birileri tarafından otomobilim çiziliyor. 2 hafta önce 20 santim kadar sol ön kapı(şoför kapısı) derin bir şekilde çizildi. Gittim sanayide rütuj yaptırdım. Bu haftada ön sol kaputun yan tarafında 40 cm kadar çizilmiş. Etrafta kamera yok maalesef. Bu durum canımı çok sıkıyor. Aracımı oturduğum binanın hemen yanına park ediyorum. Binada daha önce hareketlerinden dolayı uyardığım çocuklar var. Onlardan şüpheleniyorum. Ama onlar mı bilemiyorum tabi.

Araç içi kamera alsam dışardan araca müdahalede bulunan belli oluyor mu? Aracı şimdilik binanın uzağına park ediyorum ama bir çözüm bulmam gerekiyor. Fikrinizi almak istedim.
Ddpai N5Dual kamerayı radar modülüyle OBD üzerinden sürekli güç beslemeli şekilde takarsanız, araç çevresinde hareket anında kayıt almaktadır. Akü koruma özelliği mevcut sürekli kayıt almıyor.

Bende araç park kitiyle aküden besliyorum. Ancak bir süre sonra günlük kısa mesafeler yapıyorsanız akü problemi yaşamaya başlayabilirsiniz. Powerbank ile kullanmak daha mantıklı görünede risklerini bilmek lazım.

Çare araç kamerası. Ben şahsen Viofo A 229 Plus kullanıyorum. Çift kamera bulunuyor. 3. kamera da takılabiliyor. 20 bin mAh powerbank ile takılı. Sürekli kayıt alıyor. Gece çekimleri de çok kaliteli. Hem ses, hem de görüntü alabiliyorsunuz. 512 GB hafız kartı da destekliyor. Tavsiye ederim.
Powerbank kaç gün gidiyor sayın hocam.

Araç içinde dizüstü bilgisayarim, 4-5 gün bagajda kalmıştı. Yazın da sıcak havalara denk gelince batarya şişme sürprizi yaşamıştım. Powerbank için de riskli bir durum olabilir mi?
Powerbank'ı hem araçta lazım olursa diye bırakıyorum, hem de araç içi kamerayı beslemek için düşünmüştüm ama dizüstü bilgisayardaki durum olunca çekindim artık Powerbank'ı arabada bırakmaya. Yazın falan şişme, patlama olmaz mı?

Powerbank kaç gün gidiyor sayın hocam.
20 bin mah 22watt philips powerbank yaklaşık 10-12 saat götürüyor. Aynı powerbanktan 3 tane aldım, sürekli kullanıyorum. İleride 30 binlik veya daha güçlü powerbank almayı düşünüyorum. Bu arada powerbank kullanırken direk güneş altına, özelikle cam diplerine powerbankı bırakmayın. Ben arabada gölgede kalan yerlere/koltuk aralarına bırakıyorum ki, pil ısınmasın.

Araç içinde dizüstü bilgisayarim, 4-5 gün bagajda kalmıştı. Yazın da sıcak havalara denk gelince batarya şişme sürprizi yaşamıştım. Powerbank için de riskli bir durum olabilir mi?
Powerbank'ı hem araçta lazım olursa diye bırakıyorum, hem de araç içi kamerayı beslemek için düşünmüştüm ama dizüstü bilgisayardaki durum olunca çekindim artık Powerbank'ı arabada bırakmaya. Yazın falan şişme, patlama olmaz mı?
Bagaj havasız ve çok sıcak. Powerbankı koltuk arasına bırakıyorum. Üzerine de gölgelik olsun diye bir hafif toz bezi ile örtüyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar....
Bu şekilded kullanan sadece ben değilim, Facebook üzerinde araç kameraları grubu var. Orada da bu şekilde kullanan var...

Hocam gece görüşü çok net ve geniş açı olsun. Kişi hakkında Şüphe ve inkar bırakmasın.

Kameraya gülümseyip hırsızlık yapan adam öldüren var öğrenseniz ne olacak malin varmi derdin var
Yetkili serviste bakıma bıraktığım araçla usta (!) drift atmış resmen. Tesadüfen görüntüleri izleyince fark ettim. Bakımdan 1 ay kadar sonra servis personeline durumu anlattım, inanmadı. Görüntüler var açayım hemen deyince özür diledi. Sakın genel merkezimize söylemeyin, zaten sorun yaşıyoruz, bayiliğimizi alırlar dedi. Bazı olaylar için kamera 1 numaralı kanıt.

Bruce Wills'in Çakal adlı filmi aklıma geldi.Zehirli solüsyon sürüyordu dokunan sonra zehirleniyordu.En iyisi yerini değiştir hocam.ve kamera tak. Kesin yer meselesidir.

Son düzenleme:
Yetkili serviste bakıma bıraktığım araçla usta (!) drift atmış resmen. Tesadüfen görüntüleri izleyince fark ettim. Bakımdan 1 ay kadar sonra servis personeline durumu anlattım, inanmadı. Görüntüler var açayım hemen deyince özür diledi. Sakın genel merkezimize söylemeyin, zaten sorun yaşıyoruz, bayiliğimizi alırlar dedi. Bazı olaylar için kamera 1 numaralı kanıt.
Bakım ücretini iade etselerdi bari hocam. Ucuza ikna olmasaydın.

merak ettim hangi marka aracınız ?

BBNET
Geri