Otomobilden anlayanlar, şu araba nasıl sizce?

Kodla Büyü
alınabilir... Ama otomatik vites konusunda avrupa araçların arıza potansiyeli yüksektir.Bu sebeple otomatik viteste japon ya da amerikan araçları tercih etmeniz daha iyi olur.

opel corsa otomatik vites en fazla tutulan otomatik viteslerden değil mi alman arabası hemde

durs' Alıntı:
Hocam güzel araba. Fakat fiyat pahalı gibi geldi bana. Benim de arabam satılık en son 30000'e bırakacağım. İncele karşılaştır istersen.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 404/detay/
Forumda Peugeot dan uzak diyen çok çıkar, hiç kullanmış olmamalarına rağmen. Önceki arabam 307 idi, bundan sonra da 3008 veya 508 düşünüyorum

Aracın çok iyi görünüyor hocam ama malesef benim bütçeye uygun değil..

Otomatikde japonların araçlarındaki gayet iyi.
Ancak Ford mondeodaki (özellikle dizelindeki şanzıman mükemmel) Ford focusun eski kasasının, vw-Volvonun auidin Opelin şanzumanları gayet başarılı şanzımanlar.

25000 tlyi gözden çıkarttıysan golf 5 al hocam..b segmenti arabaya o kadar para verilmez (polo hariç :mrgreen: ) otomatik arıyorsanda illa CVT veya DSG al..gerisi hikaye.tek kavramalılardan kesinlikle uzak dur.o alette bva şanzıman var 4 ileri tam otomatik cok yakar öyle böyle değil..ha birde 2 den 1 e vites düşürürken falan emniyet kemerin takılı olması lazım :D ... onlara (vw honda) param yetmez diyorsan cvt veya dsg şanzıman kullanan diğer markalara bakabilirsin mesela nissan, renault yeni benzinli modelleri falan cvt ya da seat skoda dsg kullanıyor..kısacası hocam o alet O PARA ETMEZ!!!saygılar :)

srknkkc' Alıntı:
25000 tlyi gözden çıkarttıysan golf 5 al hocam..b segmenti arabaya o kadar para verilmez (polo hariç :mrgreen: ) otomatik arıyorsanda illa CVT veya DSG al..gerisi hikaye.tek kavramalılardan kesinlikle uzak dur.o alette bva şanzıman var 4 ileri tam otomatik cok yakar öyle böyle değil..ha birde 2 den 1 e vites düşürürken falan emniyet kemerin takılı olması lazım :D ... onlara (vw honda) param yetmez diyorsan cvt veya dsg şanzıman kullanan diğer markalara bakabilirsin mesela nissan, renault yeni benzinli modelleri falan cvt ya da seat skoda dsg kullanıyor..kısacası hocam o alet O PARA ETMEZ!!!saygılar :)

2008 otomatik corsa essentia 1.2 hakkındaki fikriniz nedir hocam?

jolly' Alıntı:
srknkkc' Alıntı:

2008 otomatik corsa essentia 1.2 hakkındaki fikriniz nedir hocam?

valla hocam dediğim corsada sonucta b segmenti bir araç dediğiniz modelin piyasası temizliğine göre 25-30 bin bandında değişiyor tahminimce...bence b segmenti aracların (polo,207,fiesta,corsa,i20,jazz,clio,micra vs vs) birbirinden aman aman farkı yok..bu arada hiçbir markaya karşı önyargım yok fanatikliğimde yok..Ama(!) konu otomatik vites olunca işler değişiyor hocam.belki ilk başlarda farketmezsiniz fakat şehir içi kullanımda eger şanzımanınız geçişlerde hızlanmalarda frenlemelerde hissettiriyorsa araba sürme zevkiniz berbat oluyor..opel easytronic diye adlandırıyor şanzımanı ilk üç vites sarsıntılı hocam arkadaşımda astra var oradan biliyorum..vites değiştirirken ayagını gazdan cekersen pek hissedilmiyor..e o zaman ne anlamadım ben bu otomatik vitesten..nacizane tavsiyem alacagınız otomatik şanzımanlı aracı şehiriçinde önceden muhakkak kullanınız hocam

jolly' Alıntı:
opel corsa otomatik vites en fazla tutulan otomatik viteslerden değil mi alman arabası hemde

Fiyatından dolayı olmasın? Eşdeğerlerinin fiyatlarına bakarsan neden tutulduğunu anlarsın hocam

blankkeyframe' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-ogretmen-den-kazasiz,ciziksiz,dusuk-km-de...bakmadan-gecme-130564389/detay/

Hocam şahsen ben o araca o parayı vermem. Üstüne koy 4 bin tl daha sıfır seat ibiza al. En azından asil bi araca bindiğini hissedersin. Peugeot malzeme kalitesizliği ile tanınan bi marka. Araştır ona göre karar ver. Bence o parayı ona vermek yazık. Ayrıca 1.4 motora sahip bi araç sonuçta. Otomatik vitesten ne bekliyorsun bilmem ama otomatik viteste torku yüksek bi araç almanı öneririm. Düşük tork ile bayar seni araç. Hayırlı alış verişler...

blankkeyframe' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ilk-sahibinden-cok-temiz-seat-ibiza-1,4-16v-copa-114600970/detay/

peki şu araba hakkında ne düşünüyorsunuz?

207'den daha kaliteli yani 207'ye tercih edilir.
Hocam bir de buradaki arkadaşların görüşlerini almak istiyorsanız arabadan neler bekliyorsunuz, ne kadar ayıracaksınız ve kabaca özellikleri yazarsanız daha net yardım alabilirsiniz. Anladığım kadarıyla
-En fazla 25.000TL
-2009 model üstü
-B sınıfı
bu şekilde 7-8 madde halinde özetlerseniz daha iyi olur.

Bu arada hocam aracı alırken mutlaka servisine ya da performans raporu veren ekspertizcilere götürün. Eğer buna rağmen aldığınız arabada sorıun çıkarsa artık o da şanstır.

tamda yazdığınız gibi hocam max. 25 bin tl 2009 üstü b sınıfı bir araç arıyorum seat ibiza sanırım bu aradağım özelliklere en uygunu.. Fakat araç alırken nelere dikkat edilir hiç bilmiyorum çünkü ilk aracım yarın arabaya bakmaya gideceğim aynı şehirdeyim araba ile servisine götüreceğiz arabayı araç sahibiyle ama ordaki raporlardan ne sonuç çıkar ya da çıkan sonucu ben yorumlayabilir miyim o rapordaki sonuçlar yeterli midir yoksa bakmam gereken başka şeyler var mı bunları inanın pek bilmiyorum ve yardımcı olursanız çok sevinirim..

blankkeyframe' Alıntı:
tamda yazdığınız gibi hocam max. 25 bin tl 2009 üstü b sınıfı bir araç arıyorum seat ibiza sanırım bu aradağım özelliklere en uygunu.. Fakat araç alırken nelere dikkat edilir hiç bilmiyorum çünkü ilk aracım yarın arabaya bakmaya gideceğim aynı şehirdeyim araba ile servisine götüreceğiz arabayı araç sahibiyle ama ordaki raporlardan ne sonuç çıkar ya da çıkan sonucu ben yorumlayabilir miyim o rapordaki sonuçlar yeterli midir yoksa bakmam gereken başka şeyler var mı bunları inanın pek bilmiyorum ve yardımcı olursanız çok sevinirim..

servis ekspertiz raporu veriyorsa motorun verimini söyler, boya yapılmış yerler var mı ona bakar, kazası falan var mı değişen parçası var mı onları söyler. Değiştirmen gerekecek parçalar varsa onları söyler. Bu seat 25.000 km olduğundan lastikler iyidir, triger kayışının değişmesine daha çok var(60.000km bakımında kesin değiştirilmeli bazı ustalar değiştirmeye gerek yok 80000-100000 görür deselerde 60000'de değiştirin çünkü 70.000 kayış koparıp 6000-7000tl masraf açanları tanıyorum). Yağ-su-filtre bakımı 20000 de yapıldıysa, değişmesi de gerekmiyorsa 30.000e kadar onları da değiştirmezsiniz ama yapılmadıysa ve alacaksanız ilk işiniz onları yenilemek olsun çok bi masrafı olmaz 150-200tl.Mesela Bazı ekpstertiz raporlarından motoru % olarak verir. Yani motor %85 der ve bu iyi bir şeydir ama motor %60 derse idare eder ama sorun çıkarabilir.(bu değerleri attım kafadan) gibi şeyler. Bunların dışında ekspertize 100-200Tl da para verebilirsiniz.

blankkeyframe' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ilk-sahibinden-cok-temiz-seat-ibiza-1,4-16v-copa-114600970/detay/

peki şu araba hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hocam bu aracın aynısını şu anda kullanıyorum. tek fark rengi kırmızı benimkinin ve km si 18 bin. Kafam rahat olsun sessiz sedasız bi araba kullanmak istiyorum dersen kesinlikle öneririm. Tutulmuyor muhabbetlerine hiç bakma. Arabayı haşat edip satamayanların araçlarına tutulmuyor diyebiliriz ancak. Arabana temiz bakarsan havada kapışılır. Bu arada araç boş bi araç değil. Referance paketi ile karıştırma. 2 airbag, abs, epc, hız sabitleyici, dönüşe duyarlı sis farları, çelik jant, değişmediyle dunlop lastik, vs...
207 ye göre seat ibiza copa emin ol mercedes havası verecektir sana... Kesinlikle öneririm. Ama pazarlık yapabilirsin. O aracın ederi 26.000 - 28.000 TL. aralığında şu anda. Bilgilerinize... He bu arada unutmadan söylim. O araçta volswagen motoru var. Gayet rahat ve az yakan bi araç... Şiddetle tavsiye...

BBNET
Geri