Otomobil tavsiyesi

Kodla Büyü

furkanhoca

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar 2011 Model Toyota Corolla 1.4 D4D Elegant ( Otomatik Vites ) almayı düşünüyorum. Aracı görev yaptığımız ilçe küçük olduğu için şehir için çok kullanmıyoruz. Sadece eşim çalıştığı köye ( 5 km ) araç ile gelip gidiyor. Bir de ayda 1-2 kez 165 km uzaklıktaki memlektime gidip geliyoruz. Sizce bu araç nasıl olur? Görüşlerinizi bekliyorum.

Edit : Araç için 50000-55000 tl bütçe hazırladım. Ama bulduğum aracın fiyatı 56000 tl. Artık şartları bir miktar zorlayacağız.

Arkadaşım 2012 yılında sıfır olarak 1.4 d4d comfort extra otomatik olanını aldı yaklaşık 3 sene 75 bin km kullandı. Otomatik vitesine alışmak lazım diyordu. rampalarda kaçırma problemi olduğunu ve bir kez de arıza verdiğini biliyorum küçük bir sebepten dolayı 100 tl yi bulmamıştır arızası.

Bir keresinde de yağ eksiltti ama bir daha eksiltme sorunu olmadı. (Muhtemelen yeğeninin performanslı Kullanmasından)

Bunun dışında araç yakıt cimri siydi. ya geçen sene ya da ondan önceki sene İzmit - Kastamonu arası 800 km yol yapmıştık hız 130-150 bazen 160 arası 17 krş yakmıştı.

Bende de şuan 2012 auris 1.6 otomatik (tüplü) Elegant var. Anahtarsız giriş ve anahtarsız çalıştırma, yağmur- far sensörü, 4 camı da tek seferde kapatma gibi hoşuma giden özellikleri var. Uzun yol verilerim ilk başta 22 krş (ankara-İzmit - 355 KM ), 18 Krş (İzmit-Aydın 1050 km ) , şehir içinde ise 25-26 krş ama bir keresinde kışın 35 krş yaktığı da oldu bunda evimin yolu rampa onun etkisi de olabilir.

İnşaAllah yardımcı olmuştur. Servis bakımlı ve tanıdık ise bence alınabilir. Benzinli otomatiklerin fiyatı da bundan aşağı değil hatta daha fazla fiyat isteyenlerde var:)

BBNET
Geri