Otomobil tavsiyeleriniz... İlgili arkadaşlar???

Kodla Büyü

naydin84

Seçkin Üye
Seçkin Üye
eylül-ekim gibi araba almayı düşünüyorum. şimdilerde araştırma aşamasındayım. ilk arabam olacak. çok fazla da bilgim yok. arkadaşlara sorduğumda birisi bi modeli överken diğeri işe yaramaz diyor. mesela bi arkadaş hyundai i30 tavssiye etti. benim de yeni modelleri hoşuma gitti. ama bi arkadaş da hyundaiden uzak dur dedi. kafam karıştı. aşağıda yazacağım özelliklere göre tavsiye edebileceğiniz modeller nelerdir? tecrübe ettiğiniz araçlar olursa çok sevinirim...

otomotik vites
lpg veya dizel (benzin en son ihtimal.)
en az 2007 model
bagajı geniş veya orta düzeyde (geniş olması tercihimdir.)

fiyat en fazla 25bine kadar. aracın durumuna göre 27bine kadar da zorlayabilirim.

hocam eylüle kadar sa boşver şimdiden emin ol sorarsan vazgeçersin,
kafayı yersin o vakte kadar araba almak karın ağrısıdır hele de ikinci el,
bence hocam sen kafanda kriterleri daralt ve en son 2-3 araba seç sonra sor hangisi diye,
yoksa çoook başın ağrır.
tavsiyem ise alman, japon arabalarından birine bak,
kendim Honda sever olarak honda, toyota , Wolksvagen veya opel derim, bunlardan birşeyler bak hocam kendine,
bunların 2000 i hyundai nin 2007-2008 inden çok çok iyidir.

linea aldım lineacı oldum :D
ama parasını hakkını veren ekonomik geniş bir araç performansı da süper

ekimde araba alacaksın şubat ayında araştırıyorsun :? bence o teneke parçasını çok abartıyorsun. ya ben böyle şeyler görünce insanlığımız üzerine kafa yormaya başlıyorum, dünyaya niye geldik vede ne hale geldik, neye önem verir olduk. herkesin tek bir amacı kalmış: BİRİ BETONDAN BİRİ TENEKEDEN. yazık diyorum
bu arada seni tenzih ederim. genel konuştum halimiz çok kötü bence

okyanus41' Alıntı:
ekimde araba alacaksın şubat ayında araştırıyorsun :? bence o teneke parçasını çok abartıyorsun. ya ben böyle şeyler görünce insanlığımız üzerine kafa yormaya başlıyorum, dünyaya niye geldik vede ne hale geldik, neye önem verir olduk. herkesin tek bir amacı kalmış: BİRİ BETONDAN BİRİ TENEKEDEN. yazık diyorum

hocam abartmayın biz de maddiyatçı değiliz. günümün 24 saati bununla geçmiyor. bi hafta sonu oturup arabalara bakayım bir de fikir alayım dedim. nerelere getirdiniz olayı...

hbasdereli' Alıntı:
O zamana kim ölür kim kalır hocam çok şey değişir erken bence..:)

hocam haklısın daha vakit var ama arabar hakkında fazla bilgim olmadığı için emin olmak istiyor insan. bir de ha diyince alınmıyor ki. okulumdan bi arkadaş eylül ayında alacaktı, parası da var. o günden beri arıyor ama bulamıyor...

sehzade84' Alıntı:
okyanus41' Alıntı:

hbasdereli' Alıntı:
hocam abartmayın biz de maddiyatçı değiliz. günümün 24 saati bununla geçmiyor. bi hafta sonu oturup arabalara bakayım bir de fikir alayım dedim. nerelere getirdiniz olayı...

ben sizi kastetmedim. ancak foruma da bakarsanız yoğun olduğunu görürsünüz ki öğretmenler arasında da en çok konuşulan konular ev araba muhabbetleri vede maaşlar. buna katılmıyorsanız biraz iyi gözlem yapın derim. valla ben artık öylesine bunaldım ve boğuldum ki bu maddi muhabbetlerden ev araba ve para kelimesinden iğrenir oldum desem yeridir

hocam paraya göre modeli yüksek tutmuşsun reno,hyundai ve fiat düşünmen normal. bendede 25 vardı yüksek model düşük marka alacağıma biraz daha düşük model iyi marka alırım dedim ve tanıdık doktordan 2004 76000 km de 1.6 vtec 2 civic es(SUNROOF VB. FULL) otomatik vites brc lpgli aldım. Çok memnunum. Şehir içi 21 kuruş yakıyor. Sürüş keyfi mükemmel.

şu an o fiyata o istediğiniz özelliklerde araç zor gözüküyor.Tutulmayan araçlar olabilir belki.

zaten nette biraz araştırınca kendim de gördüm hocam.
oper corsa 1.4 enjoy
ve honda jazz lar hoşuma gitti...

Otomatik vites geniş bagaj araıyorsanız tavsiyem bu fiayatala alınabilecek. sırasıyla
2005-2006 honda civic vtec es ( otomatik vitesde kesinlikle tavsiyemdir.)
ford focus ghia 2006-2007
toyota corolla sol
renault megane
olabilir.

sehzade84' Alıntı:
oper corsa 1.4 enjoy

hocam beğendiğim modellerin bagaj hacmi pek yüksek değil. siz bagaj hacmi tercihen yüksek diye belirtmişsiniz o yüzden belirtmek istedim. bende 2006 vw polo 1.4 var. satıp dizel almayı planlıyordum çünkü bagaj hacmi küçük ve benzin çok ama çok pahalı. yalnız son iki aydır piyasa acayip yükseldi. o yüzden iki hafta önce brc taktırdım. şuan yakıt tasarrufu konusunda memnunum zaten bir sene dolmadan lpg masrafını çıkarmış olacak sonra da tasarruf modunda aracımı kullanacağım. dizel araç hep birinci tercihimdir ama fazladan verebilecek 5-6 bin tl olmayınca vazgeçtik. bagaj hacmi dışında çok memnun kalacağınız bir araba vw. kesinlikle japon veya alman arabası tavsiyedir. 2004-2005 opel vectra astra honda civic ya da city vw bora bahaj hacmi sıkıntı olmayacaksa polo ve bir tercih edilebilecek araç olarak megane2 olabilir derim o fiyat aralıklarına çünkü fiyat aralığı ve servis ağı yedek parça ucuzluğu tercih sebebi olabilir. fırsat buldukça test araçları denemeye çalışın. hundai ile ilgili face de arama yapın kaza yapan birinin 11 hava yastığından birinin bile açılmadığı haberini okuyun sonra bi daha hundai düşünür müsünüz bilemem :D şimdiden bilgi sahibi olmak için araştırma yapmak da bence çok doğru çünkü saatte 100km hızla giderken kaza yapma ihtimalimiz var tabi ki güvenlik kontrol kalite konularında araştırma yaparak bilgileneceksiniz. kolay gelsin.

inikat' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:
oper corsa 1.4 enjoy

hocam beğendiğim modellerin bagaj hacmi pek yüksek değil. siz bagaj hacmi tercihen yüksek diye belirtmişsiniz o yüzden belirtmek istedim. bende 2006 vw polo 1.4 var. satıp dizel almayı planlıyordum çünkü bagaj hacmi küçük ve benzin çok ama çok pahalı. yalnız son iki aydır piyasa acayip yükseldi. o yüzden iki hafta önce brc taktırdım. şuan yakıt tasarrufu konusunda memnunum zaten bir sene dolmadan lpg masrafını çıkarmış olacak sonra da tasarruf modunda aracımı kullanacağım. dizel araç hep birinci tercihimdir ama fazladan verebilecek 5-6 bin tl olmayınca vazgeçtik. bagaj hacmi dışında çok memnun kalacağınız bir araba vw. kesinlikle japon veya alman arabası tavsiyedir. 2004-2005 opel vectra astra honda civic ya da city vw bora bahaj hacmi sıkıntı olmayacaksa polo ve bir tercih edilebilecek araç olarak megane2 olabilir derim o fiyat aralıklarına çünkü fiyat aralığı ve servis ağı yedek parça ucuzluğu tercih sebebi olabilir. fırsat buldukça test araçları denemeye çalışın. hundai ile ilgili face de arama yapın kaza yapan birinin 11 hava yastığından birinin bile açılmadığı haberini okuyun sonra bi daha hundai düşünür müsünüz bilemem :D şimdiden bilgi sahibi olmak için araştırma yapmak da bence çok doğru çünkü saatte 100km hızla giderken kaza yapma ihtimalimiz var tabi ki güvenlik kontrol kalite konularında araştırma yaparak bilgileneceksiniz. kolay gelsin.

bilgilendirme için çok teşekkür ederim hocam. dediğiniz modellerin hepsine bakacağım. bazılarına bakmıştım zaten. hyundai tercih sebebim i20 modeli euro ncup güvenlik testinden 5 üzerinden 5 yıldız almış. bu yüzden bakmıştım. sonra tekrar vazgeçtim...

hocam bende senin gibi bagajı geniş araç arıyorum, bebeğimiz oldu diye.ben 3 aydan beri bakıyorum 18000 18500 arası
ilk zamanlar
hundai accentlere sonra clio sümbüllere :D modelleri yüksek diye

sonra
2001 corallaya
2000 astraya
2001-2004 focuslara bunların üçünde temiz bulmak çok zordu benim için

sonra dediler ki boşver bunları 2004 corsa ya bak. arka koltuklarda yatıyor.yeter size dediler. şu aralarda onlara bakıyorum. aslında jazlarda ufak bagajlı değil hani ama güç yetmiyor.YANİ HOCAM DAHA ÇOKKKKK BAKARSIN BENİM GİBİ.ŞİMDİDEN BAKMA DERİM YOKSA GERÇEKTEN KAFAYI BOZUYOR İNSAN. bakalım niyetim 15 gün içinde almak inşallah iyisi alırız. yukarda bir arkadaş yüksek model hundai,reno
alacağına düşük model opel,focus,coralla al demişler. çok da doğru demiş bence.

blackpeace123' Alıntı:
hocam bende senin gibi bagajı geniş araç arıyorum, bebeğimiz oldu diye.ben 3 aydan beri bakıyorum 18000 18500 arası
ilk zamanlar
hundai accentlere sonra clio sümbüllere :D modelleri yüksek diye

sonra
2001 corallaya
2000 astraya
2001-2004 focuslara bunların üçünde temiz bulmak çok zordu benim için

sonra dediler ki boşver bunları 2004 corsa ya bak. arka koltuklarda yatıyor.yeter size dediler. şu aralarda onlara bakıyorum. aslında jazlarda ufak bagajlı değil hani ama güç yetmiyor.YANİ HOCAM DAHA ÇOKKKKK BAKARSIN BENİM GİBİ.ŞİMDİDEN BAKMA DERİM YOKSA GERÇEKTEN KAFAYI BOZUYOR İNSAN. bakalım niyetim 15 gün içinde almak inşallah iyisi alırız. yukarda bir arkadaş yüksek model hundai,reno
alacağına düşük model opel,focus,coralla al demişler. çok da doğru demiş bence.

teşekkür ederim hocam. ben de çocuk olursa diye büyük bagaj istiyorum zaten :D

aslında o fiyat aralığında bir hayli araç mevcut.bu da kafa karışıklığına sebep oluyor.bir de bizde herkes bindiği arabayı tek geçer.başka arabaları daha aşağıda görürüz.mesela geçen bir arkadaşla konuşuyoruz okulda.ben dedim passat almayı düşünüyorum 2004 falan.adam dedi ki "ben onlara traktör gözüyle bakıyorum".sonra da kendi arabasını övmeye başladı.(honda jazz).bende sordum sizin arabada fazladan ne var ki cevap:park sensöründe metre metre gözüküyormuş.güldüm geçtim.yani biz malesef sadece kendi bildiğimizi doğru kabul ederiz ve insanların kafasını karıştırırız.onun için bence siz kendi kafanıza ve keyfinize göre değerlendirin.sanayiden tanıdık bir usta varsa almadan önce bi sorun.parça durumu nedir, nerelerden sorun çıkarır vs. ona göre karar verin.yoksa işiniz cidden zor...

meraba bende jazz var tamam güzel arabada passatla karşılaştırılamaz alabiliyorsan passat al :)
bagajı fena değil kronik arka porya sorunu var sanayide 200 250 tl arası masrafı var artılarını eksilerini http://www.jazzcikardesler.com bu adresten bulabilirsin parça sorunu pek yok sanayiden bulamazsan netten rahat bulunuyor ben genelde netten alıyorum parçalarını
bence daha cok sehir içi kullanacaksan küçük az yakan parkı kolay manevra kabiliyeti yüksek atak bi araba
sehirler arası uzun düz yolda kullancaksan büyük güçlü konforlu bi araba almak lazım
bagaj konusu sıkıntı biraz daha büyük olsa daha iyi olur o paraya megan2 olabilir yakıtı iyi ama otomatik vitesini bulabilirmisin bilmem ama satması kolay öyle büyük ağır bi araba da değil B sınıfı gibi küçük sanki ama biraz kalitesi özellikle iç malzemesi döşemesi pek dandik ama idare eder eski model focus da alabilirsin oda iyi ama focusların otomatik vitesi pek tutulmuyor 4 ileri ve cok yaktığı söyleniyor
bence ne alırsan al piyasası olan bi araba al yarın satayım desen üzerine kar ekleyip satarsın yoksa hyundai kia felan alırsan satana kadar göbeen çatlar bide büsürü zarar edersin
:) ne yazdım bea

hocam hyundailer konusunda hep olumsuz konuşuyoruz ama geçen yıl sahibinden.com aracılığıyla en çok ve çabuk satılan araba markasıydı.özellikle eski kasaların piyasası oldukça iyi...

hocam ben de aynı zamanda aynı fiyat aralığına araba almayı düşünüyorum, çok araştırdım... yerinde olsam skoda octavia düşünürdüm...

BBNET
Geri