otomobil önerisi?

Kodla Büyü
Hocam içinden ne geçiyorsa onu al içinde uhte kalmasın ben mondeo alacaktım gittim vectra aldım hala aklında mondeo var hala hayran hayran bakıyorum. Araba zevk meselesi . Ben araba olayını eş seçmeye benzetirim. Herkesin aradığı farklıdır. Mesela ben BMW alacak olursam 3.18 İS alırım veya 5.28İ alırım ben güce bakarım kimisi küçük motor ister kimi küçük araba ister ama ben geniş oturaklı üst segment araba derim mesela 18000 sıfır arabada alabilirsin ama ben oparaya onu alacağıma 90 model e200 mercedes alırım mesela bunlar zevk meselsi araba bir dene çok şakur şukur ses gelmiyorsa al derim.
Bu benim düşüncem

98-99 honda civic sedan al hocam lpg li. Türkiye 2. el piyasasının en çok tutulan araçlarından biridir.

hocam bu araba cok yakar hem 1.8 miş hemde benzinli....ayrıca bu tur arabaları elden cıkarmak da zor olur maalum memuruz, ama arkadaşların dediği gibi içinde uhde olarak kalacaksa al ama bence aracta 1.güvenlik(ki güvenli araclar genelde kaliteli araclardır) 2. yakıt en önemli etkenler bu yuzden uygun arac değil....

eski kasa toyota nın temizini bulun alın birde gli ise tadından yenmez. bmw yada mercedes gibi arabalar iyidir hoştur ama yaşlısı alınmaz....

hocam bana kalsa ne geçiyosa gönlünüzden onu alın.

ama fikir vermek adına. 2000 model toyota korollalar ve 2001 model mazda 323 familiaları düşünebilirsin.

1.6 yı geçmesin alacağınız araba.

hocam bmw gayet iyi bende düşünüyorum. 14000 gidip güzel üst model bir araba alamazsın. Ama bu araba hem çok sağlam hemde lpg var zaten çok yakmaz.

hocam bmw nin modeli cok eski.km si de cok fazla masraf cıkarabilir.zaten yedek parcası falanda pahalıdır.10-15 bin tl butcem olsa 2005-2006 model albea 1.3 multijet bakardım ben.belki surus keyfi ve konfor olarak bmw yetisemez ama.hem az yakar hem parcaları uygundur hemde yarın öbür gun satmaya kalktıgında cok rahat satarsın . bmw yi alırsın ama satarken epey zorlanırsın gibime geliyo

Hocalarımın da dediği gibi zevk olayına birşey diyemem ama benim için en önemli olan arabaya sık sık binebilmek ve az da olsa konfor tadabilmektir. O yüzden benim için 1. öncelik yakıt. Yeni nesil dizelleri tavsiye ederim ama pahalılar. Ya da lpgli güzel bir araç araştırabilirsiniz. Örneğin ben fiattan nefret etmeme rağmen sırf fiyat/konfor ve yakıt tasarrufunu düşünerek 1.3 multijet grande punto almıştım 17.5 bin tl'ye çok da memnunum. Kabin konforu bence çok iyi. Koltuklar ve kokpit genişliği benim gibi iri adamlar için çok ideal. 150 tl ile 700-900km arası gidiyorum. Tek dezavantajı yol ve motor sesi biraz fazla.

RENAULT MEGANE II SED.1.6 DYNAMIQUE LPG`Lİ al parça derdi yok.Piyasası çok iyi.Bütceni az zorla 21-23 bin tl civarı 2004-2005 modelleri.Pişman olmassın.

megane alan pişman olur onu söyliyeyim baştan, dıştan göründüğü gibi bir araba değil, kapı sarkması, krank kasnağı vb kronik sorunları var....

Sayın hocam 3.16 mız vardı bizimde paranızın hakkını fazlasıyla veririyor bmw ayrı bir keyif ama , parçada sorun yaşarsın , sonrada bulucam diye hurdalık hurdalık dolaş :), sıfır parça çok pahalı.

Hocam öncelikle markası modeli ne olursa olsun Allah kaza bela vermesin güle güle günlerde kullanın ... 17000 - 17.500 liraya çıkabilecek gibiysen Opel Corsa 1.3 CDTI Essentia'yı tavsiye edebilirim.En son hesapladığımda şehir içi km de 167 kuruş yakmış yakıt açısından çok iyi ... Aracın turbo olması da dizel dezavantajını ortadan kaldırıo ... Benzinli araçlar gibi sessiz çalışmaz onu söyleyeyim ... ama dersen ki evliyim ve geniş arabaya ihtiyacım var o zaman bişey diyemem ... LPG li Ford Focus eski kasa düşünülebilir onlar biraz daha geniş oluo ... Saygılarımla ...

Hocam öncelikle ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi belirleyin.Dediğiniz rakamlara binlerce araba bulunur. Mesela evli ve çocuk sahibi iseniz kesinlikle sedan bi araç alacaksınız. Aynı zamanda ekonomik olsun diyosanız benzili bi araçsa tüp kullancaksınız. Ve özeliikle ben araca çok masraf yapmıyım diyosanız 2000-2005 model arası ve mümkün olduğu kadar kilometresi düşük araç bakın. benim için normal olan yılda max 15000 km. yani 5 yaşında bi araç alacaksanız 75000 km geçmemiş olmasına dikkat edin. aracın boyasına şekline fazla itibar etmeyin. belli bir zamandan sonra sizin için sıradan bir eşya haline geliyo.

öncelikle ihtiyacımı belirle. ona göre düşün. kız arkadaşım 11000 liraya 2001 model palio aldı. çok az kullanılmış bi araba ve çok memnun. bende de polo vardı seri araba ama çok yakıyodu.

Hocam bende megan 1 var 98 model 2 hava yastığı+ABS+klima var 3 yıldır kullanıyorum. çok memnunum.Öneririm. bu arada bende yenilemeyi düşünüyorum. Alıcı iseniz anlaşırız:)

Hocam araba zevk meselesidir ama yakıt ve yedek parça meselesini de unutmamak lazım (malum memuruz) bende 98 opel astra vardı onu satıp multijet albea aldım. bazı arkadaşlar eleştirdi ama bence en iyisini yaptım çünkü; yakıt masrafı azaldı, 2007 model olduğu için daha saniyiye uğramadım. geniş bagaj avantajı ve ucuz yedek parça....

BBNET
Geri