Otomobil Önerilerinizi Bekliyorum

Kodla Büyü

patlıcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi akşamlar;

13000-16000 Arasında bir araba almak istiyorum. Aldığım araçta aradığım özellik ise geniş iç hacim ve bagaj, abs, klima. Oturaklı bir araba istiyorum anlayacağınız. İnternetten yaptığım araştırmalarda bütçeme uygun almayı düşündüğüm marka ve modeller ise şöyle. Toyota Carina, Toyota Avensis, Renault Laguna, Nissan Primera, Mitsubishi Carisma, Peugeot 406 ve Mazda 626. Bütün markalarda benzinli lpg li modellere bakıyorum. Birçok model için sizler tutulmuyor diyebilirsiniz. Aslında daha önce tutulmayan arabalara binmiş birisi olarak onları da çok zorlanmadan elimden çıkarmıştım. (Chevrolet Lacetti ve Skoda Felicia) Tutulmayan arabanın güzelliği de fiyatının ucuz olması. Mesela Toyota Carina her özelliğiyle Toyota Corolladan üstün aynı zamanda bir üst segment araba. Aynı modelde bir Corolladan ucuz. Neyse lafı fazla uzatmadan hangi modeli önerirsiniz acaba? Özellikle bu araçlardan kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

şimdi herkes kullandığı markayı yazacak gibi.. sanırsam D segmenti araba arıyorsunuz avensis iyi bir tercih bence..ben volvo s40 kullanıyorum D segmenti araba rahat keyifli sürüş veriyor..

Hocam genelde uzak doğu arabalarını yazmışsınız tercih sizin tabikide ama opel vectra 2.0 cd, 2.0 cdx alınabilir. güzel araç, oturaklı... temizini bulursan düşünebilirsin tabi tercih sizin.

asam2263' Alıntı:
şimdi herkes kullandığı markayı yazacak gibi.. sanırsam D segmenti araba arıyorsunuz avensis iyi bir tercih bence..ben volvo s40 kullanıyorum D segmenti araba rahat keyifli sürüş veriyor..

D segmenti rahattır. S40 ise C segmentidir :) Bu araçlardan ise Avensis ve 626 tavsiye edilir. :)

iyi güzel diyosunuzda hocam.. o araçların dertleri bitmek bilmez.. kullandım biliyorum... ne olursa olsun 10-15 yaşında araba olacak motorsal ve donanımsal problemleri çok olur.. olmasıda normaldir.. bence dertsiz başınıza dert almayın... daha yüksek modelli küçük hacimli araçlara yönelin derim.. ha yok ben haftada bir sanayide takılırım diyosanız tabi zevkler derim..

Bagajı biraz küçük olabilir ama yol tutuşu konfor ve abs yol bilgis. vs. özellikler bakımından o paraya alabileceğin en donanımlı araba 2001 model üstü citroen xsara dır. aklında bulunsun en azından karşılaştırma listene ekle.

kesinlikle Toyota avensis (elegant) tavsiye ederim.
comfortlara bakma elegantların artısı ESP ve zenon far var. ESP li bir araca binerseniz ESP olmayan araca bi daha binemezsiniz.
zenon farda büyük bir artı. bundan dolayıdır ki kesinlikle elegant serisine bak.

Corolla parasına avensis e binilen nadir ülkelerdeniz herhalde. bu fırsatı değerlendirmek lazım bence.
dertleri bitmek bilmez diyen arkadaşlar için belriteyim. 2004 avensis elegant a biniyorum sıfır masraf.
corollaya masrafsız deniyor avensis e masraflı deniyor bunu hiç anlayamıyorum zaten. marka aynı motor aynı? farkı nerede acaba?

avensis al bin hocam passatı aratmaz emin ol.

Hacker' Alıntı:
comfortlara bakma elegantların artısı ESP ve zenon far var. ESP li bir araca binerseniz ESP olmayan araca bi daha binemezsiniz.
zenon farda büyük bir artı. bundan dolayıdır ki kesinlikle elegant serisine bak.

Corolla parasına avensis e binilen nadir ülkelerdeniz herhalde. bu fırsatı değerlendirmek lazım bence.
dertleri bitmek bilmez diyen arkadaşlar için belriteyim. 2004 avensis elegant a biniyorum sıfır masraf.
corollaya masrafsız deniyor avensis e masraflı deniyor bunu hiç anlayamıyorum zaten. marka aynı motor aynı? farkı nerede acaba?

hocam aracınızın motor özelliği nedir?benzin-dizel 1.6-2 ?kaçışı ve yokuşta performansı nasıl? :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 474/detay/

avensis :+1:
bence tank gibi arabalar bakımlı ve temizinin ve düz vitesinin pek çok küçük sınıf modelden daha az sorun çıkaracağına eminim..honda accord da olabilir ama JAPONDAN şaşmayın derim ben özellikle 10 - 15 yıllık arabalar bakıyosanız franszı-italyanlardan uazk durun..

_MurAy_' Alıntı:
Hacker' Alıntı:

hocam aracınızın motor özelliği nedir?benzin-dizel 1.6-2 ?kaçışı ve yokuşta performansı nasıl? :)

1.6 benzin LPG sayın hocam. Asıl hedefim 2007 ve üzeri 2.0 D4D Elegant dizel idi şartlar bunu almaya zorladı ancak bundan da sıkıntım yok.

yokuşta performansını sorduğunuza göre corolla sahibisiniz sanırım :) corolla da güzel araç ancak avensisin hakkını yemeyin. avensisle kıyaslanamaz bile.

iddia ediyorum avensis in corollaya göre gözle görülür bir performans kaybı yoktur. ancak gözle görülür artıları çoktur. VVT-i motorun özelliği değişken süpap zamanlaması dır. bu motoru doldurursan gitmem demez. dolduramazsan da yığılır. corollaya biner gibi avensise binersen yokuşta performansı yok dersin. arada bariz teker çap farkı var. dolayısı ile vites geçişlerinde avensiste biraz daha uzun tutmalısın. örnek: corolla ile 4. vites ile rahat çıktığın yokuşu avensis ile 3. viteste çıkarsın. bu aracın hantallığını götermez. avensis teker çapından dolayı corollaya nazaran 6 vitesli gibidir zaten. uzun yol yakıtındaki azlık da bunu ispatlıyor.

bütün bunları niye yazıyorum. arabamı gören herkes hantal sanıyor. bilip bilmeden yokuşta çekmiyor kasayı kaldırmıyor gibi laflar ediyor. corolla 1220 kg avensis 1300 kg ağırlık farkı 80 kg. o genişliğe ve bagaj hacmine göre az bile 80 kg. kasayı kaldırmıyor diye 1.6 passat a deseler kabul ederim,araç bariz ağır 1490kg ve 102 beygir. ama avensise binmeden görünüşüne heybetine bakıp hantal demek olmuyor bence.
kahramanmaraş merkez de (oldukça eğimli yokuşu bol olan bir şehir) biniyorum. gaza bastığım sürece aracımın kesildiğini görmedim. yakıtından da gayet memnunum.

http://www.sahibinden.com/otomobil-kars ... ?supercode[0]=1860334&supercode[1]=1860568&supercode[2]=0

buyrun teknik veriler. şehiri çi yakıtı 0,5 lt fazla görülürken şehir dışı yakıtı 0,1 lt daha az.

teker ebatlarına bakın

205x55x16 ile 195x60x15

205 ile 195 arasındaki kalınlık farkı+ 16 ile 15 jant farkı yakıtı arttıracaktır elbette ama birde güvenlik, yol tutuşu, ve fren mesafelerine bakın? herşeyin avantajı kadar dezavantajıda vardır. o kadar da olsun. o genişlik-konfor ve güvenliğe değer bence.

Bende ki corolla ile aynı motora sahip avensis (1.6 110 hp) sürdüğümde hemen hemen aynı değerleri yakaladım, fakat tabi D segmenti daha konforlu ve daha güvenli.

Herhalde bizim millet park etme ve şehir içi yüzünden tutmadı bu 1.6 avensis ı, yoksa corolladan fazlası var eksiği yok.

Selamlar

BBNET
Geri