Otomobiden Anlayanlar bir bakabilirmi

Kodla Büyü

metkey

Aktif Üye
Arkadaşlar Benden 2005 model ford fusion var daha öncede sitede satılık ilanımı paylaşmıştım aracı alırken Giresun ford serviste ekspertiz yaptırarak aldım. araçta bagajda ve sağ çamurluk ta ufak lokal boya olduğunu söylemişlerdi. güvenerek aldım. aracım satışta Ankara dan bir alıcı geldi Tirebolu bosch car servise ekspertiz yaptırdık araçta 5 parça boya çıktı şimdi ben boyatmadığıma göre nasıl oluyor bu iş daha önce başınıza böyle bir şey geldi mi? doğal olarak gelen arkadaş ile anlaşamadık. adama mahcup olduğum gibi ford servisin beni kandırdığını düşünerek sinirlendim.

exper raporun elındeyken ilk 24 saatte ıtıraz hakkın vardı ama gesmıs bı kere .
gelelım dıger konuya
aracı expere goturdugunuzde bakan kişi ıslak mı baktı araç tozlu muydu
fordlarda bu sıfır araclarda bıle olabılıyor basımıza geldı sıfır fıestayı satarken kaportada boya cıktı dedı makına
servıse gıttık kavga ettık olay su fabrıkanın boyası kaportada her yere ayrı degıl ama bazı parcalarda makınanın yuksek gosterebılecegı sekılde okumakta
aracınıza es deger hatasız boyasız bır arac bulun aynı herıflere goturun o araca baktırın dedıgıme gelırsınız.
hem o gıttıgınız fırmanın makınası ne kadar guvenılır.herhangı bır galerıye gıdın bır tane araca musterı olmus gıbı yapın bu aracı verecegım deyın boyalarına onlar bakarlar takas yapcak gıbı.bakalım galerıcılerde aynı seyı dıyeceklermı.
opel zafırada aynı seyı yasadık makınanın boyalı deyıp exper raporunu verdıgı bır arabada sağlam bir usta kalıbımı basarım boya yok dedı.
fiestamı satarken 1.5 parca boyaya aouto kıng 5 parca boya buldu hadi lan dedim.baska bir yere goturduk dedıgımın harıcınde bırsey cıkmadı adamın gonlu razı oldu aldı gıttı.yaptırdıgınız yere dıkkat edın

pek farklı yere gitme şansım yok şuan dediğiniz gibi cihazda problem olabilir. neyse yapacak bir şey yok bu aletin satıldığını bilmiyordum 100 lirada ona vermek istemiyorum olmadı aracımı satmayacağım. sabah 100lira exper ücreti verdim zaten

arkadaşım başka yerede göster, nerde boya var öğren ama 5 parça boya varsa bu saatten sonra birşey yapamazsın. alırken boya makinesiyle kendin bakman gerekiyordu yada teyit ettirmek için 2 yere baktıracaktın.

Hocam geçmiş olsun. Ford servisi eksper raporu vermemiş miydi o zaman?
Hayırlısı allahtan çok da kafanıza takmayın. Etrafınızda düzgün bir kaportacı varsa ona götürüp sorun üç beş liraya bakarlar zaten.

Hocam bu boya makineleri hatalı sonuç çıkarabiliyor en iyisi sanayide bir boyacıya göstermeniz onlar daha iyi anlar en azından gerçekten boya olup olmadığını öğrenirsiniz

Hocam ford'un yetkili servisi expertiz yapmaz.Siz özel ford servisine götürmüşsünüz sanırım.Expertiz konusunda çok güvenilir önerilen bir yere götürseydiniz keşke ama yapacak bişey yok artık.İsterseniz teyit etmek için iyi bir yerde expertiz yaptırın sonuca göre fiyatı aşağı çekersiniz çekmezsiniz.Olumsuz düşünmeyin.Bazılarımızın başına bir araç kazası geliyor.Bu sefer araca çok daha fazlasını ödediğimiz de oluyor.Ben ilk araçta kaza yaptım mesela 4 5 bin lira ödeyerek yaptırdım.

sifir araclarda bile gercekten boya olabiliyor, saga sola surtuyor, yuklerken dusuruyor sonra sifir gibi satiyor bayiler. yani alirken ford servisi yalan soylemiste olabilir, son testi yapan adamlarin cihazi yanlis sonuc vermiste olabilir... gecmis olsun.

iambilisimci' Alıntı:
Hocam ford'un yetkili servisi expertiz yapmaz.Siz özel ford servisine götürmüşsünüz sanırım.Expertiz konusunda çok güvenilir önerilen bir yere götürseydiniz keşke ama yapacak bişey yok artık.İsterseniz teyit etmek için iyi bir yerde expertiz yaptırın sonuca göre fiyatı aşağı çekersiniz çekmezsiniz.Olumsuz düşünmeyin.Bazılarımızın başına bir araç kazası geliyor.Bu sefer araca çok daha fazlasını ödediğimiz de oluyor.Ben ilk araçta kaza yaptım mesela 4 5 bin lira ödeyerek yaptırdım.
hocam Giresun ustalar ford yetkili servis 100 lirda para verdim gerçek servis bu fiyata yapmaz fln diyorlar fordun kendi sitesinden de bakıyorum burası yetkili servis olarak çıkıyor.

Hocam servis ekspertiz yapmaz yapsada 100 liraya yapmaz en az 250 300 alıyorlar denenmiştir.servis exper yapsa bile sana resmi evrak vermezler.bazen bayiler şunu yapabiliyor.sifir araca ikinci el araba vereceksin ypiyorlar

Ford servislerinin yaptığını açıklayayım hocam;
Expertiz yaparız ama, herhangi bir yazılı rapor vermeyiz, ödediğiniz ücret karşılığı fatura da vermeyiz. Yani bunu el altından ve hiçbir kayıt olmadan yapıyoruz daha sonra bize herhangi hak iddia edemezsiniz diyorlar. Dolayısıyla hiç bir markanın servisinde 250-300 liradan aşağı expertiz yaptıramazken, ford da her servis kendi belirlediği fiyat üzerinden yapıyor.

Şimdi sizin olaya gelecek olursak hocam; aynı iş benimde başıma geldi. Abimin 0 aldığı focusu ben ondan aldım. aracın 1 parça boyası var ki biz yaptırdık zaten, satılığa çıkardık alıcı geldi burdaki ford servisi arabada 5 parça boya çıkardı nerdeyse kavgaya tutuştuk ordaki adamlarla. Sonradan öğrendim ki ford otomobillerde boya kalınlığı sabit değil biraz yüksek değerler çıkabiliyor yani makineyle bakan yüksek çıkan her yeri boyalı diyor. Adam gibi bir boya ustası orjinal mi sonradan mı boyandığını anlayabilir....

alfa156' Alıntı:
Ford servislerinin yaptığını açıklayayım hocam;
Expertiz yaparız ama, herhangi bir yazılı rapor vermeyiz, ödediğiniz ücret karşılığı fatura da vermeyiz. Yani bunu el altından ve hiçbir kayıt olmadan yapıyoruz daha sonra bize herhangi hak iddia edemezsiniz diyorlar. Dolayısıyla hiç bir markanın servisinde 250-300 liradan aşağı expertiz yaptıramazken, ford da her servis kendi belirlediği fiyat üzerinden yapıyor.

Şimdi sizin olaya gelecek olursak hocam; aynı iş benimde başıma geldi. Abimin 0 aldığı focusu ben ondan aldım. aracın 1 parça boyası var ki biz yaptırdık zaten, satılığa çıkardık alıcı geldi burdaki ford servisi arabada 5 parça boya çıkardı nerdeyse kavgaya tutuştuk ordaki adamlarla. Sonradan öğrendim ki ford otomobillerde boya kalınlığı sabit değil biraz yüksek değerler çıkabiliyor yani makineyle bakan yüksek çıkan her yeri boyalı diyor. Adam gibi bir boya ustası orjinal mi sonradan mı boyandığını anlayabilir....
aynen dediğiniz gibi hocam olan bu

https://www.aliexpress.com/item/Digital ... 0.0.1328ts

on numara performansı var. bence herkeste bulunması gereken bir alet. 3 aydır kullanıyom boya konularında epey tecrübelerim oldu bu alet sayesinde.
-pasta cila boyayı yer bitirir sakın yaptırmayın veya sadece çiziğe uygulayın. pasta atılmış aracı satmadan önce cila atın yoksa pastalı yerlerin cilası gideceğinden dolayı farklı renkte duracaktır
-bazı araçlara fabrikada boya hatalı atılır ve tekrar boyanır bu da siz arabada boya var sanırsınız ama aslında size öyle gelmiştir bunu size satan bayinin söylemesi gerekli
-Boya koruma boyanın kalınlığını arttırdığı söylenir ve makina boya varmış gibi gösterebilir size ( bundan tam emin değilim öyle okudum sadece en yakın zamanda deneyecem)
-aracınıza bulaşan kuş pisliği 24 saat sonra kimyasal olarak boyayı delmeye başlar dikkat edin

BBNET
Geri