otomatik getz-era-jazz ???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ctacesy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ctacesy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar uzun araştırmalar sonuncu hala karar vermiş bulunamamaktayım :?

1- arabayı genellikle eşim okula giderken kullanacak (1 km'lik mesafe)
2- senede ortalama 4 kez Yozgat'tan Konya'ya gidip gelirim (400 km)
3- eşim arabayı manuel'de öğrendi fakat fazla pratiği yok. Çabuk alışsın diye otomatik düşünüyorum.(bu konuda doğru mu düşünüyorum sizce?)
4- yakıt tüketimi şu aşamada çok önemli değil.
5- otomatiği sorunsuz, sorun çıkardığında ise çok fazla masraf çıkarmayan, max 28-29 binlerde temiz bi araç arıyorum.
6- 1-2 yıl içerisinde arabayı satabilirim. sattığımda fazla değer kaybettirmeyecek ve satışı hızlı olan bi araç arıyorum.
7- başlıktan da anlaşılacağı üzere düşündüğüm arabalar
1.4 jazz (2002-2003)
1.4 getz (2008-2009)
1.4 era (2009)

yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. teşekkürler

teşekkürler safi hocam. neden jazz? bi kaç kısa yorum yapabilirseniz sevinirim.

2012-2014 yılları arasında otomatik era kullandım , yakıtı sarfiyatı dışında problemi olmayan bir araçtı.
Tam otomatik şanzıman sorunsuz.
Bana 12 - 13 yaşında araç almak yerine 6-7 yaşında araç almak daha mantıklı geliyor.

teşekkürler frtmr, arabanın modelli olması bana da mantıklı geliyor. açıkçası aklımdaki düşünce ilerde kendime bi araba almak. eşim bu arabayı kullanmaya devam eder muhtemelen. getz bi bayana daha iyi gider gib sanki. era'nın şanzımanındaki sorunsuzluk getz'te de var mı acaba?

Getz kullanan biri olarak kesinlikle jazz al hocam :-)
Hem sanzuman hem konfor hemde zarar etmemek adına tercih edebilirsin

Bneimde jazım vardı ve öncelikle şanzıman olarak çok iyi ve ekonomik bir araç.Artı olarak boyutlarına göre müthiş bir bagaj hacmi var.ence hiç pişman olmayacaksın.

jazz'a doğru kaymaya başladım. sanayici bi arkadaşım vardı onu aradım kesinlikle jazz almam gerektiğini söyledi. biraz daha düşük fiyatlarda ise mitsubishi colt düşünülebilir dedi. yorum yapan tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler

3 yıl 2002 model otomatik jazz kullandım.Düşünmeye gerek yok.Seçenek tek.İyi araştır, temiz ve düşük km almaya çalış sayın hocam.Jazz'ın tek eksik yanı genelde bayanlar kullandığı için darbesiz değişensiz bulmak zor oluyor.

Bende epeydir araştıran birisi olarak şunları söyleyebilirim. Satarken piyasası, yakıt ekonomisi, bagaj hacmi ve sorunsuz otomatiği ile ilk seçenek olarak honda jazz almanızı öneririm. Bende haziran gibi eşime almayı düşünüyorum ve bakacağım tek model jazz olacak.

genelde bayanlar kullandığı için darbesiz değişensiz bulmak zor oluyor.

:D

Jazz yakıt tuketimi kaliteli şanzıman konusunda çok popüler oldu ancak araç az yakacak diye 10-13 yaşındaki araçlara 30 bin lira para istiyorlar hiç bir avantajı kalmıyor hatta fazladan para ödemek dezavantajı.size mitsubishi colt öneririm 6 ileri tiptronik şanzımanı yakıt tasarrufu konusunda jazzdan iyi olduğu söyleniyor

Mr.Spermata' Alıntı:
Jazz yakıt tuketimi kaliteli şanzıman konusunda çok popüler oldu ancak araç az yakacak diye 10-13 yaşındaki araçlara 30 bin lira para istiyorlar hiç bir avantajı kalmıyor hatta fazladan para ödemek dezavantajı.size mitsubishi colt öneririm 6 ileri tiptronik şanzımanı yakıt tasarrufu konusunda jazzdan iyi olduğu söyleniyor

:alkis:

Diğer araçları bilmem 2009 model jazz ım var. Çok memnunum. Aynı sınıftaki araçlara göre bagajı ve içi çok geniş.

yorumlar için teşekkür ederim hocalarım. iki arkadaşım honda jazz'ın hantal bi araba olduğunu söylediler. bu konudaki yorumunuz nedir?

Y1LD1R1M' Alıntı:
yorumlar için teşekkür ederim hocalarım. iki arkadaşım honda jazz'ın hantal bi araba olduğunu söylediler. bu konudaki yorumunuz nedir?

hocam araç ekonomik olduğu için ilk kalkışta hızlanma süresi biraz uzun. onun haricinde hantallığını görmedim.

sehzade84' Alıntı:
Y1LD1R1M' Alıntı:

hocam araç ekonomik olduğu için ilk kalkışta hızlanma süresi biraz uzun. onun haricinde hantallığını görmedim.

teşekkür ederim hocam

honda jazz bulmak kadar zorlandığım bi şey olmadı son zamanlarda :mrgreen:

jazz sahibi olarak;
otomatik ise kesinlikle honda... Ayrıca tüp takarsanız çok uyguna geliyor jazzın yakıtı (eşim korktuğu için ben taktırmadım ama çok memnunum)

eyolcu' Alıntı:
jazz sahibi olarak;
otomatik ise kesinlikle honda... Ayrıca tüp takarsanız çok uyguna geliyor jazzın yakıtı (eşim korktuğu için ben taktırmadım ama çok memnunum)

bulabilrsem bi jazz tüp müp taktırmayı düşünmüyorum hocam :)

BBNET
Geri