Bilgisayarınıza Phaytonu kurun. Aşağıdaki "dagitim.py" dosyasını ve "Kitap1.xlsx" dosyalarını masaüstüne çıkarın. Kitap1.xlsx dosyasındaki öğretmen ders saatleri, haftalık ders saatleri, öğretmen kısıtları vb. sayfaları düzenleyip kaydedin.
DOS
(Not: Python sistem yolunuza ekli değilse python yerine tam yolunu yazmanız gerekebilir veya doğrudan masaüstündeki dosyanın üzerine sağ tıklayıp terminalde açabilirsiniz.)
Bash
dagitim.py dosyasını çalıştırın. Masaüstünde "dersprogrami_cikis.xlsx" adlı bir dosya oluşacak ve sınıfların ve öğretmenlerin ders programları oluşacaktır.
Varsayılan süre 180 saniye ayarlandı.
"dagitim.py" dosyasından aratıp
daha iyi sonuç için süreyi azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Masaüstünde Çalıştırma Komutları
Kodunuzu masaüstünde bulunan dagitim.py ismiyle kaydettiyseniz, işletim sisteminize uygun terminal/komut satırı komutunu kullanarak çalıştırabilirsiniz:1. Windows (CMD / PowerShell)
Komut penceresini açıp masaüstü dizinine geçiş yaptıktan sonra çalıştırabilirsiniz:DOS
Kod:
cd Desktop
python dagitim.py
(Not: Python sistem yolunuza ekli değilse python yerine tam yolunu yazmanız gerekebilir veya doğrudan masaüstündeki dosyanın üzerine sağ tıklayıp terminalde açabilirsiniz.)
2. macOS / Linux (Terminal)
Terminal uygulamasını açıp masaüstüne ulaştıktan sonra:Bash
Kod:
cd ~/Desktop
python3 dagitim.py
dagitim.py dosyasını çalıştırın. Masaüstünde "dersprogrami_cikis.xlsx" adlı bir dosya oluşacak ve sınıfların ve öğretmenlerin ders programları oluşacaktır.
Varsayılan süre 180 saniye ayarlandı.
"dagitim.py" dosyasından aratıp
Kod:
solver.parameters.max_time_in_seconds = 180.0
Ekli dosyalar
Son düzenleme: