Ortaokullara Akıllı Tahta ne zaman gelecek?

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Birçok söylenti var tam tarih belli mi okulda hocalar soruyor ben 2015 Mart Ayına kadar kurulacak diyorum.

Hocam geçen hafta Burdur il merkezde datasis görevlisi yönetiminde toplantı yapıldı. Bucak ilçesinden toplantıya katıldım. Görevli anlatım olarak felaket olsa da işin özü şuydu;

-ekrandaki sunuda öncelik meslek liseleri ve tüm Türkiye için 210 gün (süre zarfında %50'lik dilimler), ortaokullar için 540 gün (süre zarfında %35'lik dililer)
Alt yapıyı Datasis firması yapacak.

bugün Vestel servisleri bizim okula geldi son bir ölçü aldılar. haziran temmuz gibi takacağız dediler. seneye kesin hazır olurmuş. Tarsus Mersin

eso09' Alıntı:
bugün Vestel servisleri bizim okula geldi son bir ölçü aldılar. haziran temmuz gibi takacağız dediler. seneye kesin hazır olurmuş. Tarsus Mersin

Hocam ortaokul sizinki öyle mi? Alt yapı daha yapılmamıştır. Vestel ne ölçüsü aldı? Alt yapıyı ihalesini datasis aldı.

arkadaşlar bir tahta takma süreci var birde altyapı (data elektrik kablosu vs...) süreci var.ve kabul süreci.bizim okulda tahta takılalı 1,5 yıl oldu ama daha proje tam değil.tahtalar takıldı 1 yıl sonra altyapıya başladılar.4-5 aydır altyapı nihayet bitti ama hala net gelmedi.demek istediğim tahta yaza kadar ulaşabilir okullara sürecin tamamı 1-2 yılı bulur

ilyas33' Alıntı:
arkadaşlar bir tahta takma süreci var birde altyapı (data elektrik kablosu vs...) süreci var.ve kabul süreci.bizim okulda tahta takılalı 1,5 yıl oldu ama daha proje tam değil.tahtalar takıldı 1 yıl sonra altyapıya başladılar.4-5 aydır altyapı nihayet bitti ama hala net gelmedi.demek istediğim tahta yaza kadar ulaşabilir okullara sürecin tamamı 1-2 yılı bulur

Hocam haklısınız. Faz II'de yapılacak olan işlem alt yapı tamamlanmadan Vestel akıllı tahtaları takmayacak. Datasis görevlisi böyle dedi. Kilitli oda tahsis edilecek ve orada tahtalar muhafaza edilecek. Datasis okuldaki alt yapıyı bitirince Vestel gelip kurulumu yapacak.

bomax01' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:

Hocam haklısınız. Faz II'de yapılacak olan işlem alt yapı tamamlanmadan Vestel akıllı tahtaları takmayacak. Datasis görevlisi böyle dedi. Kilitli oda tahsis edilecek ve orada tahtalar muhafaza edilecek. Datasis okuldaki alt yapıyı bitirince Vestel gelip kurulumu yapacak.

bence isabetli olmuş.tahtaları takıyorlar altyapı yapılıncaya kadar tahtalar mahvoluyor.internet yok. antivürüs kuramıyorsun ve güncelleyemiyorsun.bu süreçte tahtayı virüs sarıyor.sanra bi sürü sıkıntı.hem internet olmadan çoğu öğretmen ve öğrenci film izlemek içn kullanıyor.ama internet olsa ebaya girebilse öğretmen de işin zevkine varacak ve film izlemeye fırsat olmicak belki.

Bize dün Mersin Telekom yetkilileri geldi. Şu anda 0,5 MBPS ile bağlanıyoruz. İlçeye 10 km uzaktayız. Fiber çekeceğiz dediler. En az 50 MBPS hız vereceğiz dediler. Bizden büyük okullara da 100 MBPS vereceklermiş. Yazın da alt yapı kurulumu yapılacak. Bu nedenle alt yapı komisyonu oluşturduk. Okul açılmadan alt yapı bitirilecekmiş. Artık tahtalar ne zaman kurulur bilmiyorum... ANAMUR-MERSİN

BBNET
Geri