Ortaokuldan Teknik okula görevlemdirme

Kodla Büyü

Evren44

Üye
İyi günler arkadaşlar bir konuda sorum olacaktı. bilişim teknolojileri öğretmeni olarak Ortaokulda Norm fazlası durumundayım, görevlendirme olarak bir teknik okula verdiler. Bu ayki ek ders modülünde bir şeyle karşılaştım, hem çalıştığım kurumdan dolayı teknik öğretmen tazminatı alamıyorum, ortaokul olduğu için hem de görevlendirildiğim yerde maaş karşılığı 20 saat olarak geçiyor.
Kısacası teknik öğretmen tazminatı alamıyorum Ama teknik öğretmen gibi maaş karşılığı 20 saat ve alabileceğim ders saati 30 saat ile sınırlandırılmış bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşım varsa bana yardımcı olursa sevinirim

Hocam dava açarak alabiliyorsunuz ilave tazminatı
Bt öğretmeniyseniz 20 saat geçer normal
Görevlendirmeyseniz tazminat vermemeleri de olan durum

İsterseniz ilave tazminat için dilekçe verin gelen cevaba göre de dava açın geriye dönük ödeme yaparlar

Tazminat almamanız normal ancak maaş karşılığınızın 20 saat olması yanlış. İdarenizle görüşün, beni kültür dersi öğretmeni olarak göstermeniz gerekiyor diyeceksiniz. Teknik eğitim mezunu olsanız dahi kadronuza göre değerlendirilmeniz gerekir. İş bilmez idarelerde bunlar yaşanabiliyor.
İşin mevzuat kısmı ise özetle şu; Teknik eğitim mezunlarından kadrosu, alanının bulunduğu bir meslek lisesinde olan öğretmenler Atölye ve Laboratuvar öğretmeni olarak değerlendirilir. Bu öğretmenlerin maaş karşılıkları 20 saattir, ama buna mukabil ek hizmet tazminatlarının yüzdesi farklıdır, ek tazminat alırlar. Olay budur.

Ortaokulda norm fazlası olup kadronuz orada artık olmadığı için maaş karşılığı olarak 15 saat sayılmaması normal, görevlendirildiğiniz için Teknik Liseye tabii olmanız gerekir. Milli Eğitimden görevlendirmenizi yapan kişi ile konuşup, görevlendirmeyi işlerken sizi meslek öğretmeni gibi işleyip 30 saat sınırının kalkması gerekir.

Görevlendiremezler hocam, öncelikle hangi derse giriyorsunuz meslek lisesinde, geçen sene ttk de yayınlanan derslerde değişiklik oldu, meslek lisesindeki dersleri bt öğretmeni okutamaz, önceki senelerde yasaldı, artık değil.

Ben şöyle anladım: Arkadaş ortaokulda imiş alanını da "Bilişim Teknolojileri" olarak seçmiş.
Yani alanı "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri" değil. Bu yüzden ortaokulda norm fazlası şu an.

Benim de bir fen lisesinden meslek lisesine görevlendirmem yapıldı. Aynı durumda norm fazlası olmuştum kendi okulumda. Ama standart teknik öğretmen gibi 20 saat maaş karşılığı ve üzerine 47 ye kadar ekders üzerinden hesaplanıyor.

Böte mezunu

 Bilgisayar Bilimi
 Küreselleşen Toplumda İletişim Teknolojileri
 Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
 Medya Okuryazarlığı
 Robotik Kodlama
 Yapay Zekâ Uygulamaları
 Dijital Sanatlar

Sadece bu derslere girebilir, diğerlerine görevlendirme dahil giremez.

Yukardaki bağlantıyı incelerseniz, mezun olduğunuz branşa göre hangi derslere girebileceğiniza net açıklanmış.

ilksms
Geri