Benim merak ettiğim sabit ders linki ve şifre her ders için kullanılabiliyor mu acaba. Yani zoomda her seferinde ders planlamak yerine tek bir süresiz ders planlayıp bu ders linkini her hafta kullansak olurmu
Biraz daha incelemenizi tavsiye ediyorum.Ben biraz önce inceledim , ders eba canlı ders üzerinden anlatılacak anladığım kadar o zaman zaten normal zoom programının bir etkisi yok . İkincisi bu işlemin amacı canlı ders üzerinden öğrencileri yönlendirmek ve istatik almak için yapıldı .Schedule kısmında ne yaparsanız yapın zaten gün saat ile ilgili ne değiştirirseniz değiştirin sizin sabit id ve şifre linkiniz değişmiyor demek ki burada bir veri yok . Yani sabit id ve şifreni belirle eklemeleri direk ebadan yap . Ben böyle anladım bir yanlış var mı ?
sabit id ile oluşturken recurring meeting seçmezseniz ilk dersi yaparsnız sonraki dersleri yapamazsınız.sabit id olmasaydı sabit id kullanmayın derlerdi. Ayrıca sabit id ile toplantı oluşturunca farklı değişken id ile toplantı oluşturunca farklı link veriyor.
En mantıklısı sabit id ile tek bir toplantı oluşturup bütün derslere onu girmek. Sıkıntı çıkarsa ikinci yol denenir.
Yanlış hocam sakın yapmayın emekleriniz boşa gider.Ben biraz önce inceledim , ders eba canlı ders üzerinden anlatılacak anladığım kadar o zaman zaten normal zoom programının bir etkisi yok . İkincisi bu işlemin amacı canlı ders üzerinden öğrencileri yönlendirmek ve istatik almak için yapıldı .Schedule kısmında ne yaparsanız yapın zaten gün saat ile ilgili ne değiştirirseniz değiştirin sizin sabit id ve şifre linkiniz değişmiyor demek ki burada bir veri yok . Yani sabit id ve şifreni belirle eklemeleri direk ebadan yap . Ben böyle anladım bir yanlış var mı ?
Sınıf öğretmenleri 1 aydan beri yapıyor. Ayrıntılar onlarda. Ek birşeyler çıkmassa..arkadaşlar id yi sabitledim. öğrenciye verdiğim zoom giriş linkimi ebada ders linkine yapıştırdım. sorunsuz ders ataması yaptım. diğer türlü her derse toplantı oluştur işi çok karıştırıyor. Eşim sınıf öğretmeni 1 aydır bu şekilde yapıyoruz onun dersleri.
hocam zaten eba ders 30 dk, zoom 40 dk. çoğu zaman eşim derse dalıp eba saatlerini denk getiremiyordu. üzerine birde eba nın sistemsel sıkıntıları. derslerinin çoğunu direk zoom u açarak işledi. yani çok kasacak bir durum yok. dersi atıyorum, olursa eba olmazsa zoomSınıf öğretmenleri 1 aydan beri yapıyor. Ayrıntılar onlarda. Ek birşeyler çıkmassa..
Bir sorum daha olacaktı. Eşiniz ebadan giriş yaptığımda çocuklar direk zoomdan katılabiliyormu.. Yada tam tersi çocuklar ebadan eşimiz zoomdam giriş yapsa aynı derse bağlanabiliyprmu. Böyle bir durum yaşadınız mıhocam zaten eba ders 30 dk, zoom 40 dk. çoğu zaman eşim derse dalıp eba saatlerini denk getiremiyordu. üzerine birde eba nın sistemsel sıkıntıları. derslerinin çoğunu direk zoom u açarak işledi. yani çok kasacak bir durum yok. dersi atıyorum, olursa eba olmazsa zoom![]()
Hocam kızım birinci sınıf yaklaşık 1 aydır canlı ders yapılıyor ve hep EBA dan derse girdi ve şimdiye kadar 1 derste bile sorun yaşamadık keza öğretmeni de aynı şekilde bize hiç link göndermedi ve kendisi dersi hep EBA dan başlattı sorun olmadı olmaz mı olada bilir illaki. ama dersi direk zoomdan açmak öğrencilere link göndermek EBA dan yapılacak güvenlik doğrulamasını bypass etmek demek ve direk öğretmeni sorumluluk altında bırakır.hocam zaten eba ders 30 dk, zoom 40 dk. çoğu zaman eşim derse dalıp eba saatlerini denk getiremiyordu. üzerine birde eba nın sistemsel sıkıntıları. derslerinin çoğunu direk zoom u açarak işledi. yani çok kasacak bir durum yok. dersi atıyorum, olursa eba olmazsa zoom![]()
Eba canlı derste teams linkininde çalıştığı söylenmişti hocam aynı zoomdaki gibi EBA ya linki ve parolayı yapıştırıp ders başlatabiliyorsunuz demişlerdi ama ben denemedim isterseniz deneyebilirsinizZoom dışında ki platformlar nasıl olacak? Mesala ben Microsoft Teams kullanıyorum. Lisanslı aldım, öğrencilerime de hesap dağıttım. Onlarla Microsoft Teams üzerinden her zaman, her an bilgi paylaşımı yapabiliyorum. Ödev gönderebiliyorum. Bir etkileşim olduğunda onlara bildirim olarak gidiyor. Her an daima çevrim içiler. Ödevlerimi, çalışmalarımı gönderdiğimde onlara bildirim gidiyor. Görmedim, duymadım yok. Verilen çalışmalardan haberdar olmak için, sürekli giriş ve çıkış yapmak zorunda değiller. Uygulama sayesinde sürekli çevrim içiler, ne zaman çalışma gönderilirse o zaman bildirim alıyorlar, sesli ve yazılı olarak.
Yapılıyor hocam, elle klavyeden girişe izin veriyor. 11.03 yazabilirsin mesela.EBA Canlı ders saatleri;
08:30
09:10
09:50
..... şeklinde ilerliyor
ama
Zoom Schedule' da;
08:30
08:45
09:00
09:15
.... şeklinde ilerliyor.
Zamanlama tam tutmuyor. Zoom Schedule' da dakika bölümünde değişiklik yapılmıyor. Bunu nasıl ayarlayacağımızı bilen var mı?
arkadaşlar bu şekilde denedim hiçbir şekilde problem yaşamıyoruz. Recurring meeting falan uğraşmadan kafa karıştırmadan sizlerde halledebilirsinizarkadaşlar id yi sabitledim. öğrenciye verdiğim zoom giriş linkimi ebada ders linkine yapıştırdım. sorunsuz ders ataması yaptım. diğer türlü her derse toplantı oluştur işi çok karıştırıyor. Eşim sınıf öğretmeni 1 aydır bu şekilde yapıyoruz onun dersleri.
doğrudur hocam ama bazen eba tıkanıyor giremiyorlardı. bide malum sınıf öğretmeni yanında da ben olmayıncaHocam kızım birinci sınıf yaklaşık 1 aydır canlı ders yapılıyor ve hep EBA dan derse girdi ve şimdiye kadar 1 derste bile sorun yaşamadık keza öğretmeni de aynı şekilde bize hiç link göndermedi ve kendisi dersi hep EBA dan başlattı sorun olmadı olmaz mı olada bilir illaki. ama dersi direk zoomdan açmak öğrencilere link göndermek EBA dan yapılacak güvenlik doğrulamasını bypass etmek demek ve direk öğretmeni sorumluluk altında bırakır.
evet ebadan bağlanıldığında problem yaşayan çocuklar zoom dan bağlandı. diğerini denemedim hocamBir sorum daha olacaktı. Eşiniz ebadan giriş yaptığımda çocuklar direk zoomdan katılabiliyormu.. Yada tam tersi çocuklar ebadan eşimiz zoomdam giriş yapsa aynı derse bağlanabiliyprmu. Böyle bir durum yaşadınız mı
Öğrencinin hesap açmasına giriş yapmasına gerek yok hocam.Öğrenciler zoomu kuracaklar da hesapla giriş yapmaları gerekmiyor mu? İlkokula giden oğlum için biz giriş yapmıştık