Ortaokul 5. sınıf Bilişim Tekn. ve Yazılım Ders Kitabı

Kodla Büyü

jelibon

Site Gezgini
Arkadaşlar benim okulumda 5. sınıfların 2 şer saat bilişim dersi var ancak elimizde ne 5. sınıf kılavuz ne de çalışma kitabı var. 5. sınıflar için hazırlanmadı mı yoksa bize mi ulaşmadı bu kitaplar, bilgisi olan var mı ?

Hocam 5. sınıflar için kitap yok ama genel bi program hazırlanmış. Ordan kafana göre seç konuları (öğrenci seviyelerine göre) ona göre yaparsın planını. Klavuz kitap olmadığı için o programdan başka bakacağımız yer yok.
http://ttkb.meb.gov.tr/ duyurular kısmında, bilişim teknolojileri öğretim programı

Tabi buradaki program yeni 4+4+4 sistemi için. Bu sene bu program sadece 5. sınıflara uygulanacak. Orada 4 ana başlıkta toplamış zaten. Bununla birlikte bu kadar karmaşık hazırlanamazdı bi döküman

merhaba arkadaşlar,bana da 5. sınıflar bilişim teknolojileri ve yazılım seçmeli dersi verildi. programı indirdim ama yıllık planını yapmakta çok zorlanıyorum pazartesi teslim edicem ama yapamadım;açıklamalar,etkinlikler ve değerlendirme kısmını nasıl doldurucam? sadece kazanımları yazdım.yardımcı olursanız sevinirim.

oturup programı okuyup özel olarak yıllık plan mı yapacağız, heves mi bıraktılar eşeğini kaybetmiş adam gibi dolaşıyoruz okulda.

Hocam yeni ortaokul Bilişim Teknolojileri ve yazılım dersi öğretim programında farklı seviyeler için farklı kazanımlar verilmiş. Diğer linkte de 6-8 öğretmen kılavuz kitabı yeni değişen hali yayında.6-7-8 seınflar için eski planlardan gittiğimize göre 5. sınıflar içinde aynı planları kullanıcaz gibi gözüküyor. Ben 5. sınıflar için 3 .basamak okutmak istiyorum ama kitap değişecek muhtemelen.. Sanki kesin bir açıklama yok gibi seviyeye göre hazırlayın kafanıza göre takılın diyor. Ya bi dersin herşeyi mi sorun olur ya..... lanet gelsin artık.. :verymad:

Öğretmenler programı uygularken öğrencilerin farklı yeterlikler için hangi düzeylerde olduklarını belirleyecek, öğrenci düzeylerini bulundukları düzeyden daha ileriye taşımayı hedefleyecektir. Bu süreçte belirli bir sınıf için öğretilmesi gereken belirli bir düzey ve konu bütünü bulunmamakta, düzeyler ve güncel konu seçimleri öğretmenin tercihlerine bırakılmaktadır. Amaç, teknoloji kullanımı konusunda bir kültür oluşturmak ve her öğrenciyi olabildiğince ileri düzeylere taşıyabilmektir. Tüm seviyeleri aşabilen öğrenciler farklı projelere yönlendirilebilecektir.

Acaba yıllık planları yanlış mı yaptık? Niye 5 ler için kılavuz kitap gönderilmedi acaba ileride yayınlanır mı?.

BBNET
Geri