aynenbadi' Alıntı:özelden bilgilendirme yapıyorum hocalarım..saygılar
Sözüm meclisten dışarı, organik sertifikasını bile şaibeli yollardan alan firmalar(mış) var hocam. Tanıdık, bildik en iyi yöntem sanırım.Organik sertifikası olmadığı sürece hiçbir bala organik diyemiyoruz. Geçen hafta bende ürettiğim bal için mesaj atmıştım "Doğal bal" olarak. Bir arkadaşa da gönderdim.
Bal ile ilgili olumlu yada olumsuz yorum yaparsa memnun olurum.
Arılara ilkbahar ve sonbahar(kış) bakımlarında bal mı veriyorsunuz? Arı kovanının tabanında bulunan peteklere varoa ile mücadele de hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Kullandığınız bu ilaçların maruz kaldığı peteklerde yapılan balları insanlara satıyor musunuz? Sadece bir kaç cevap istiyorum öyle doğal organik demekle olmuyor bu işler.
6. yılımdayım, bu işi 2 kovan arısı olan ve hatta olmayanlar çok daha iyi bildiklerini iddia edebiliyorlar maalesef. Neyse çok uzun uzadıya anlatmaya gerek yok çok merak eden gelsin öğretiriz balımızın nasıl doğadan olduğunu, baharda verdiğimiz şekerin nereye gittiğini.Arılara ilkbahar ve sonbahar(kış) bakımlarında bal mı veriyorsunuz? Arı kovanının tabanında bulunan peteklere varoa ile mücadele de hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Kullandığınız bu ilaçların maruz kaldığı peteklerde yapılan balları insanlara satıyor musunuz? Sadece bir kaç cevap istiyorum öyle doğal organik demekle olmuyor bu işler.