ops nin vidaları gevşemiyor

Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar faz2 tahtanın ops sini söküp pilini değiştirecektik fakat vidalar gevşemiyor çıkartamadık ne gibi bir çözüm üretebiliriz?

OPS kapağını bir şekilde çıkartın ama pil değişimi için OPS kartındakini vidaları sökmenize gerek yok. Eski pil soketini çıkarıp yeni pil soketini takın. Yeni pili uygun bir yere sıkıştırın (SSD yanı gibi).

Ssd yuvasının vidası yalama olmuş sökememiştim. Akıllı vida ile vidayı kırıp çıkarttım. Yerine yeni vida atmıştım. Metrik vida olunca bulunuyor bir şekilde. Küçücük vidayı bile diş sardırmış adamlar zamanında.
Vida yamuktu.

Vida çıkartma klavuzları var
Onlardan olsa çıkarılabilir.

OPS kapağını bir şekilde çıkartın ama pil değişimi için OPS kartındakini vidaları sökmenize gerek yok. Eski pil soketini çıkarıp yeni pil soketini takın. Yeni pili uygun bir yere sıkıştırın (SSD yanı gibi).
sorun vidaların gevşememesi ops yerinden bile oynamıyor zorladık:rolleyes:

ops pilini önceden değiştirdim fakat ops yi tahtadan ayıramadık ki 🤔

hayır hocam büyük iki vida varya ops üzerinde köşegenli
Onlar sökülmüyor hocam. Alüminyum renkli vidayı diyorsun sanırım. Onlar tutup çekmek için. Altta iki siyah vida var. Onları alıp çıkıntılı olanlardan asılacaksınız. Yanlış anlamadıysam. Faz1 mi, faz2 mi? Faz2 de o vidaları az Bi gevşetince boşa dönmesi lazım. Asılınca gelir. Sizde vida hiç dönmüyor mu?

Öyle ise pys'den arıza kaydı açın servis gelsin.

Onlar sökülmüyor hocam. Alüminyum renkli vidayı diyorsun sanırım. Onlar tutup çekmek için. Altta iki siyah vida var. Onları alıp çıkıntılı olanlardan asılacaksınız. Yanlış anlamadıysam. Faz1 mi, faz2 mi? Faz2 de o vidaları az Bi gevşetince boşa dönmesi lazım. Asılınca gelir. Sizde vida hiç dönmüyor mu?

Öyle ise pys'den arıza kaydı açın servis gelsin.
evet o büyük vidaların gevşemesi lazım çıkmıyor zaten ama bir iki tur dönüyor ama gevşemiyor çekmeye çalıştım gelmedi mecburen arıza kaydı açtım

ilksms
Geri