Opel yada Toyota tercihi

Kodla Büyü

melobady

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 2004 model opel astra (sedan) mı yoksa 2005 toyota corolla sol mu? özellikle bu araçları kullanan arkadaşlar fikir beyanında bulunursa çok sevinirim. Malum araba her zaman alınmıyor

bende 98 model sedan opel astra var. 95 binde. arabayı yenileyeceğim 1.2 clio alacağım. bi şikayetim olmadı arabadan. aynı şekilde toyota corolla 97 model var eniştemde. o da kullanıyor hiç bi şikayeti yok. yani uzun lafın kısası; ikisiniyle test sürüşü yap, hangisine canın ısınırsa onu al. ikisi de kaliteli kendini kanıtlamış modeller.

biri alman biri japon arabası. araba konusunda ikisi de çok iyi. ben toyota dana yanayım yinede.

Bir önceki arabam 2001 opel astra hatchbackti, gayet sağlam ve konforlu bir araçtı. Yol tutuşu iyiydi. Toyotoyu çok iyi bilmem ama onun da motoru çok iyi derler.

Ben her ikisinide uzun süreli kullananlardanım. 97 model yatık kasa denilen toyota xei (1.6) sını (110 ps) 3 yıl süre ile kullandım. 1. viteste kalkışı çok seri ve gerçekten performanslı bir araba. Sağlamlıkta cabası. Sanırım yakıt olarak 7 litre yakıyordu 100 km de. sonraki kasalarının durumu hakkında pek bilgim yok. Ayrıca şu an 2003 Astra 1.6 (101 veya 105 ps) kullanıyorum ve yaklaşık 5 yıl oldu arabamı alalı. Astra ise 2. viteste kendini toparlıyor ve depar atıyor. Yakıt açısından 100 km de 5.5- 6 litre arasında benzin tüketiyor. Aracıma geçen sene tüp taktırdım ve taktırdığıma pişman oldum diyebilirim. Çünkü amorti etmem biraz uzun sürecek gibi görünüyor. Birde astranın kullanımı toyotadan daha rahattır. Sağlamlığı yönünde toyotaya yakındır. Komfor diyorsan astra- serilik dersen toyota. Karar senin her ikiside güzel araba.

benim tercihim toyotadan yana olurdu opeller toyotaya göre hantal kalıyor ama kalitesi tartışılmaz.

2008 Astra sedan kullandım.. Serilik hariç - hiç bir şeyini beğenmedim.. Kesinlikle tavsiye etmiyorum ..

tabiki opel :)

iki aracıda kullanan biri olarak tabiki toyotanın seri olması tartışılmaz amaaaaa

:!: bir anne olarak güvenlik benim için en önemli kriter ve bilirsiniz ki alman araçları zırh gibi oluyor.
büyük bir kaza tehlikesi atlattıktan sonra arabanın güvenliğinin en önemli unsur olduğuna karar verip bundan kesinlikle ödün vermemeye kararlıyım....

eee gözümde açıkçası insignia'da ama nerdeeeee dur bakalım oda olur inşallah.

http://www.euroncap.com/tests/toyota_co ... 2/134.aspx
http://www.euroncap.com/tests/opel_vaux ... 4/185.aspx

BBNET
Geri