Opel Corsa 1.3 Cdti Dizel Yakıt

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir öğretmen arkadaş aracımın çok yaktığını söyledi. Size danışmak istedim.

Aracım;

Opel Corsa
1.3 Cdti Dizel

2004 model

1 litre eurodizel ile şehiriçi (ki kilis'teyim. yollar biraz berbat) 13,6 km gidiyorum. şehir dışı ise yaklaşık 17-18 km gidiyorum.

sizce çok mu yakıyor.

çok yakıyorsa ne gibi ayar/bakım yaptırmam lazım?

lütfen kuruş hesabı yazmayın. 1 litre ile ortalama kaç km gidiyorsunuz onu merak ediyorum. (corsa kullananlar özellikle)

hocam hesaplarıma göre aracın 100 km de 7,1 litre yakıyor. abartılı değil. ama bakımı gelmiş ise biraz fazla yakıyor olabilir. Benim araç 100 km de 6 litre filan yakıyor. araban ağır beygir gücü düşükse çok yakar. senin araba kaç beygir? eğer 90 veya daha altıysa bundan aşağı yakmaz

Hocam aracım 75 beygir. ağırlığı ne bilimiyorum. ama bu 7,1 litre 1.3 lük arabaya göre çok gibi geldi bana. ne gibi bakım yaptırmam gerek dizel arabaya biri söylese.

bu arada cevabın için teşekkürler hocam.

Hocam normale göre çok fazla. Ama 1.3 opel motoru için normal. Arkadaş sıfır opel aldı, 1.3 cdti. uzun yolda 5.4 , şehir içi 6.5 civarı yakıyor. .Motor 1.3 olduğundan çok yakıyor hocam. Bende 1.6 dizel var, şehir dışı 4.4, şehir içi 5.0 yakıyor..

hocam 100 kilometrede 5,7 litre yakar uzun yoldaki bu biraz fazla geldi bana arkadaşımda 1,3 astra var 4,5 litre yakıyor yani sizin hesapla 22 km gidiyor uzun yolda 1 litre eurodizel ile

peki ne yapmam lazım? aracın neyine baktırmam lazım. dizel araç çok yakıyorsa ne gibi ayarlar yaptırılmalı?

tabbii 90 ile gitmeyle 120 - 130 ile gitme yakıtta çok fark eder buradaki yorumlar ve değerler 90 - 100 km hız ile verilen değerlerdir sanırım

ben de opel corsa 2008 eco flex var şehir içi yaklaşık 5-5,5 şehir dışı da 4-4,5 arası euro dizel yakıyor. ama bu değerler değişken olabilir, özellikle motor soğukken araç çok fazla yakıyor. Lastik basınçları da önemli, aracın depo kapağında fabrika değerleri bar cinsinden belirtilmiş.
Benim aracım 70.000km de ve bakımlarını şu şekilde yapıyorum:
-Aracın garantisi bitene kadar bakımlarını serviste yaptırdım.
-Son iki bakımını da bosh car servisine yaptırdım.(Ürünleri ben götürüyorum sadece işçilik alıyorlar)
-Polen ve hava filtreleri bence çok önemli değil ama motor yağ ve mazot çok önemli
-Motor yağı olarak Mobil 5W-30 kullanıyorum ve çok memnunum. Araca bu yağı koyduktan sonra sesinde belirgin bir azalma oldu. Mobil 0w- 40 var yeni ürün daha iyi olduğu söyleniyor.
-Mazot Filtreis zaten orjinl olmak zorunda
-Bakım için ihtiyacın olan bütün parçaları http://www.opelgm.com internet sitesinde satın alıyorum

aracınızın yaklıtında abartılacak bir değer yok aslında fiat grubunda kullanılan multijet motorun aynısı sizde de var bu motorların 75 bglik versiyonu şehir içi 6,0-6,7 gibi seyreder sizinki sadece 0,3-0,4 fazla gibi oda kullanımla alakalı olabilir kullanırken devir aralıklarına dikkat edin

mirayabravci' Alıntı:
Nasıl yani. 1.3 motor 1.6 dan daha az yakmaz mı?

Tabii ki az yakmaz. Öncelikle Türk Milleti olarak küçük motorun az yakmayacağını öğrenmemiz gerekir artık. Küçük motor yerine araca en uygun motoru seçmek gerekir. Mesela benim araç 1.6 ve 110 hp, güç ve motor olarak seninkinden daha üstün ama yakıtı daha az.

Bu arada Kilis merkezde mi görev yapıyorsunuz hocam, bende Antep teyim.

Araç kullanımıyla ilgili tuncay hocam bende de 1.3 multijet motorlu punto var 100 km uzun yol 3,8 - 4 lt arası şehir içi 5.0 - 5,2'yi görüyor.

sinanuzun' Alıntı:
Araç kullanımıyla ilgili tuncay hocam bende de 1.3 multijet motorlu punto var 100 km uzun yol 3,8 - 4 lt arası şehir içi 5.0 - 5,2'yi görüyor.

Hocam inan senin arabaya 1.3 değil de 1.6 multijet motor takılsa yakıtta artış olmaz. Bende şuan 100 km de 5.6 litre yakıyor ve 1.6

BBNET
Geri