Opel Astra CD kullananlar

Kodla Büyü

ganime25

Aktif Üye
Arkadaşlar Opel Astra CD almak üzereyim ama aklıma takılan bazı sorular var
1-Alacağım arabada Atiker marka tüp var ve bunun opellerle uyumlu olmadığı , sorunlar yaşandığı söyleniyor doğru mu?
2-2000 model ,108 bin km , gümüş gri tek parçada lokal boya var ve 19000 tl bu yaştaki araca bu para çok mu?Satarken zarar edermiyim
3-Çok yaktığı söyleniyor doğru mu?Yani honda civiclerle kıyasladığımızda nasıl acaba
4-Parçalarının çok pahalı olduğu söyleniyor doğru mu?(Opel kullanıpta parça değişen arkadaş var mı?)
Opel Astra CD kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

merhabalar arkadaşım bende şubat ayında 2001 model opel astra cd sahibi oldum araç 90000 de idi tüpsüzdü 18.500 liraya satın aldım yaklaşık bir ay önce de ankara mocan otogazda brc marka tüp taktırdım. şimdi gelelim sorularına...

1)Araştırmalarıma göre opel astranın bu motoruna en iyi marka brc tabi iyi bi yerde taktırmak şartıyla
2)çok yakmasına yakıyo şöyle örnek vereyim benzinde şehir içinde kilometrede yaklaşık 40 kuruş yakıyordu.tüp taktırmak için ankaraya gittim uzun yolda 25 kuruşa kadar düştü. tüpten sonra şehir içi 25-30 kuruş şehir dışı 18-20kuruş (ilk bin kilometrede fazla yakarmış).
3)parça olarak sayılırmı bilmiyorum ama şarj dinamosunun iki tane bilyesini değiştirdim toplam 75 lira tuttu bu arada kastamonudayım imkanlarım sınırlı ona göre:) ben çok takıntılı olmama rağmen çok masrafım olmadı.yani şyle anlatayım araçtan en ufak bi ses gelse hemen giderim ustaya ama araçta sorun olmadığı sölenir dönerim:)))

umarım biraz yardımcı olur fikir edinmende araç temizse fyat normal gibi. yani benden isteseler şu anda aracımı 21den aşağı vermem. allah kazasız belasız mutlu günlerde kullanmayı nasip etsin

ganime25 hocam aldığınız arkadaş tüpü ne zaman taktırmış, ona bir sorun eğer yeni taktırdı ve satıyorsa bir sorun olabilir...

5 senedir kullanıyorum sadece yağ filtre ve triger seti değiştim başka masrafım olmadı. yeni zamlarla benzinde 0.31 yakıyor.tüp taktırmayıda asla düşünmem. sadece direksiyonu biraz ağır diğerlerine göre ama bana sorarsan focustanda civictende golftende iyidir.tavsiye ederim fiyatta 18-19 arası iyidir.temiz bir araç için

bende de var astra cd...brc takılı...hiç sorun yaşamadım...atikerin sadece astra da değil diğer markalarda da problem çıkardığını hep duyarım...parça,şu,bu vs...diğer avrupa markalarla üç aşağı beş ykarı aynı...
bence 5-6 milyar daha fazla ver, sıfır araba al(fabia,seat,linea,clio,accent,corsa vs.)...3-5 yıl hiç başın ağrımasın

19000 TL çok fazla 2000 model araba için onun yerine 3000 TL daha ekleyip 2004 Megane II almak daha mantıklı gibi geliyor bana.

gulftows ve unigs06 neden bu kadar verilmez nedenini açıklarsanınız sevinirim.
Bende şöyle düşünüyorum açıkçası opel astra cd yi toyota corolla efsane kasaya benzetiyorum taş gibi sapasağlam diye biliyorum.corolla da o yaşına gelmesine rağmen kullananlardan olumsuz bir şey duymuyorum.astrada duyduğum kadarıyla böyle ayrıca 2000 yılında üretilen bir araç ama 4 tane hava yastığı , abs ,klima ve bir çok özelliği mevcut sanki bunlardan dolayı o yaşına rağmen biraz pahalı sanki

BBNET
Geri