opel astra 1.4 twinport hakkında

Kodla Büyü

madman31

Aktif Üye
arkadaşlar araba almayı düşünüyorum
opel astra 1.4 hakkında deneyimli arkadaşlar, olumlu olumsuz fikirlerinizi yazarsanız sevinirim
1.4 performans, yakıt, çekiş gücü hakkında özellikle rampası ??

öncelikle yakıtı 1.6 dan daha fazladır özellikle uzun yolda. onun haricinde kalkışlarda ağır olacaktır. ani hızlanmalarda.
ben ağır ağır kullanırım uçup kaçmasına gerek yok diyorsan alınabilir. ayrıca 1.6 modeli her zaman için daha çok tutulur ve daha kolay satılır. benim fikrim.2 model düşük al 1.6 al.

biraz daha araştır hocam acele etme. düşük fiyat diyede kesinlikle kazalı boyalı aracı tercih etme benim fikrim tabiki. Bana göre aldığın arabayı satıyorum dediğinde max. 2 günde satabilmelisin. 2 yılda 6 araba değiştirdim. en geç saatığımı 1 günde sattım. belki alırken biraz pahalı oluyor ama daha sonra kafan ağrımıyor. boyalı kazalı araba sen alırken hiç sıkıntı yokmuş gibi gösteriyorlar ama satarken özellikle ölü muamelesi yapılıyor arabana

doğru söylüyorsun hocam.. acele etmemek lazım 1.4 temiz bi araba elime geçmişti ama siz böyle deyince vazgeçtim

bende 1.4 var. bastığım an fırlıyor. tüpde 210 görüyorum. yakıt konusunda geçen denizli-izmir arası 60 tl yaktı. 3 kişi + eşya vardı. sen arabaya bakarsan, arabada sana bakıyor.

Araç bakıyorum bir süredir ben de.

Opel astraların 1.6 ları daha çok tutuluyor hocamızın söylediği gibi.

noktanet' Alıntı:
öncelikle yakıtı 1.6 dan daha fazladır özellikle uzun yolda. onun haricinde kalkışlarda ağır olacaktır. ani hızlanmalarda.
ben ağır ağır kullanırım uçup kaçmasına gerek yok diyorsan alınabilir. ayrıca 1.6 modeli her zaman için daha çok tutulur ve daha kolay satılır. benim fikrim.2 model düşük al 1.6 al.

@noktanet hocam hangi araçları önerirsiniz peki?

km de 25krş yaktı hocam. ama birgün önce lpg bakımı yaptırdım. filtreler baya pis çıktı :)
birde 110 u geçtikten sonra yakıt %30 falan artıyor kademeli olarak. ortalama 100-110 km/h hızla geldim.

dün maça yetişicem diye bastım. bizim burda 1 km kadar dik bir yokuş var orayı 4.vitesde 90km/h hızla çok rahat çıktım.

direk alma hocam. temiz,bakımlı bul bir tane git bir dene hocam.

hocam ben 2011 model H kasa 1.4 astra kullanıyorum. araçtan memnunum, şehir içinde 1.6 dan daha az yakar. bu fabrika verilerinde de, pratikte de böyle. tüketim değerlerinde ortalama hız belirleyici faktördür. aracı aldığım ilk yıl sonunda tüketim değerlerim: gidilen mesafe 11.100 km, ortalama hızım: 30 km/s, ortalama tüketimim 7.2 litre. fakat şehirler arası yolda devir/hız kombinasyonu düşük olduğu için 1.6 dan daha fazla yakar ama abartılacak kadar değil. 1.6 kullanan arkadaşların da tüketimlerine bak karşılaştır ama ortalama hız veremiyorlarsa itibar etme. herkesin şehir içi kavramı farklı. şunu da ekleyeyim, 1.6 motorlar daha çok tutulur, alımı satımı daha kolaydır. ihtiyaca göre tercih meselesi. bunu lehine kullanarak uygun fiyata 1.4 almanı tavsiye ederim.
1.4, 1.6 dan fazla yakar diyen tüm arkadaşlarla ankara'da istediği yol ve şartta teste hazırım ;)

noktanet' Alıntı:
:+1:

bilgisayarhocam' Alıntı:
hocam ben 2011 model H kasa 1.4 astra kullanıyorum. araçtan memnunum, şehir içinde 1.6 dan daha az yakar. bu fabrika verilerinde de, pratikte de böyle. tüketim değerlerinde ortalama hız belirleyici faktördür. aracı aldığım ilk yıl sonunda tüketim değerlerim: gidilen mesafe 11.100 km, ortalama hızım: 30 km/s, ortalama tüketimim 7.2 litre. fakat şehirler arası yolda devir/hız kombinasyonu düşük olduğu için 1.6 dan daha fazla yakar ama abartılacak kadar değil. 1.6 kullanan arkadaşların da tüketimlerine bak karşılaştır ama ortalama hız veremiyorlarsa itibar etme. herkesin şehir içi kavramı farklı. şunu da ekleyeyim, 1.6 motorlar daha çok tutulur, alımı satımı daha kolaydır. ihtiyaca göre tercih meselesi. bunu lehine kullanarak uygun fiyata 1.4 almanı tavsiye ederim.
1.4, 1.6 dan fazla yakar diyen tüm arkadaşlarla ankara'da istediği yol ve şartta teste hazırım ;)

tek veya iki kişi 90 km/h hızla düz yolda elbette 1.4 az yakar ama 80 kglik 4 kişi bagajada bi 30-40 kg yük at 120-130 km/h sabit hız birde klima aç 1.4 motor 1.6 dan kesinlikle fazla yakacaktır. çünkü kasa ağır + yük altında motor hacmi küçük olduğu zaman belli bir süratte gidebilmek için yakıtı içmek zorunda kalacaktır. aynı şekilde yine yük olması durumunda ş.içinde de birazda rampası bol olan şehirlerde 1.4 fazla yakar.
astra c sınıfı bir araçtır ve bence c sınıfı bir araç min. 1.6 olmalıdır.

erhnhtms' Alıntı:
bilgisayarhocam' Alıntı:

tek veya iki kişi 90 km/h hızla düz yolda elbette 1.4 az yakar ama 80 kglik 4 kişi bagajada bi 30-40 kg yük at 120-130 km/h sabit hız birde klima aç 1.4 motor 1.6 dan kesinlikle fazla yakacaktır. çünkü kasa ağır + yük altında motor hacmi küçük olduğu zaman belli bir süratte gidebilmek için yakıtı içmek zorunda kalacaktır. aynı şekilde yine yük olması durumunda ş.içinde de birazda rampası bol olan şehirlerde 1.4 fazla yakar.

hocam mesajımda şehir dışı 1.4 aracın daha fazla yakacağını söyledim zaten bahsettiğin şeylerden ötürü. 1.4 motorun dişli oranları şehir içine uygun, sakin kullanmak kaydıyla 4 kişi yine 1.4 motor daha az yakar şehir içinde. fabrika verileri bile daha düşük hocam, bu tamamen şehir efsanesi. ben aktif olarak opel forumunu takip ediyorum, tüketim değerlerimizi paylaşıyoruz. kafadan sallamıyorum yani tecrübeyle sabit.

Bu motorda yeni segmentler gibi Turbo olmadığı için 1.4 gerçek anlamda tırt. Aşırı besleme yok, yokuşta, araba yüklüyken ne çıkarsa bahtınıza. 1.4 140hp motor ile çıkıyor şimdi, bastın mı yapışırsın sevgili hocam. Atak olması önemli değilse 1.4 bakın derim. Ben 1.6(105beygir)'nın bile yetersiz olduğunu düşünürdüm, 7 yıl kullandım, 1.4 kullansam herhalde çileden çıkardım. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

bilgisayarhocam' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
bilgisayarhocam' Alıntı:

hocam mesajımda şehir dışı 1.4 aracın daha fazla yakacağını söyledim zaten bahsettiğin şeylerden ötürü. 1.4 motorun dişli oranları şehir içine uygun, sakin kullanmak kaydıyla 4 kişi yine 1.4 motor daha az yakar şehir içinde. fabrika verileri bile daha düşük hocam, bu tamamen şehir efsanesi. ben aktif olarak opel forumunu takip ediyorum, tüketim değerlerimizi paylaşıyoruz. kafadan sallamıyorum yani tecrübeyle sabit.

Hocam sana sallıyorsun fln demedim estağfurullah ama motor küçük kasa ağır olunca az yaktırmak gerçekten beceri olur sen başarmışısın ama çoğu kişi başaramaz Çünkü: küçük motor+ağır kasa+birazcık yük ve arabayıda seri kullanan bir kişide 1.6 dan fazla yakar o araç

yok hocam lafın gelişi söyledim, senle alakalı değil. herkes malım iyi der ya, o hesaba dönüyo iş :). ben sakin kullanıyorum ve dikkat ediyorum. dediğiniz gibi devirli ve atik kullanımda yüklü ve süratli kullanmada 1.4 verimsiz olur ve fazla yakar. ama dişli oranını hesaba katmak lazım. örneğin h kasa 1.3 dizel 6 vites ve fabrika verisi şehir içi tüketim 6.5 litre. j kasa 1.3 motor 5 vites ve şehir içi tüketimi 5.2 litre. easytronic'lerde dişli oranları daha farklı, şehir dışında daha ekonomik düz viteslere göre. çünkü onlarda devir/hız aralığı daha fazla. ama en önemlisi tabiiki kullanım tarzı her zaman.

BBNET
Geri