Opel Astra 1.3 CDTI Kullanıcıları

Kodla Büyü

ozharput

Aktif Üye
2008 model Opel Astra 1.3 Enjoy bir araba buldum Araç 80000 km de lastikeri ve aküsü yeni. 3-4 yerde lokal boya var, birde aracın plaka sorgusunda 3800 TL hasar kaydı çıktı(İlk sahibinde iken 2009 yılında olmuş kaza)
Fiyatı 28.500 dedi, internetteeki fiyatlara göre uygun geldi bana, Tavsiye edermisiniz?

kasım 2011 tarihinde 2009 model 1.3enjoy plus, dizel,61000 km de, 3-4 yerde lokal boya var. 30000 tl ye almıştım. hala kullanıyorum ve araçtan memnunum. benim aracın herhangi bir hasar kaydı yok. zaten çizikten dolayı araç boyanmış. enjoy plus özelliği araca ek olarak hız sabitleyici,yağmur sensörü ve far sensörü gibi ek özellikler sağlıyor. sizin almayı düşündüğünüz araçtaki hasar kaydının 3800 tl gibi yüksek bir rakam olması kafamı karıştırıyor. araçtaki boyaların nerde olduğu önemli.ayrıca aracın vergisi çok uygun, çünkü motor büyüklüğü 1248 görünüyor ruhsatta. hakkınızda hayırlısı olsun...

dediğiniz gibi sayın hocam 3800 tl benimde kafamı karıştırdı. Ama şöyle bişey hasar kaydı 2009 da yani araç 1 yaşında ve garantili, büyük bir ihtimalle serviste işlem görmüştür, serviserde zaten 1 liralık masrafı 10 a katlar diye düşünüyorum.
Bunun haricinde fiyatı bana çok makul geldi, ama kararsızım.

ozharput' Alıntı:
dediğiniz gibi sayın hocam 3800 tl benimde kafamı karıştırdı. Ama şöyle bişey hasar kaydı 2009 da yani araç 1 yaşında ve garantili, büyük bir ihtimalle serviste işlem görmüştür, serviserde zaten 1 liralık masrafı 10 a katlar diye düşünüyorum.
Bunun haricinde fiyatı bana çok makul geldi, ama kararsızım.
eğer serviste işlem görmüşse fiyatı şişirmişlerdir hocam

hocam bu araçlar için 3800 tl hiçbişi. tüm parçaları yurt dışından geliyor siz serviste bakıma soktuğunuzda bile 500 tl gibi bir rakam çıkartıyorlar. eğer ağır bir kazası olsa inanın o arabanın masrafı 10 binden aşağı çıkmaz. şahıs kendisi yaptırmadığı için servislerde yapan ustalarda şişiriyor. ben kendim şahidim kendi kazamda çamurluk hafif bir eğim oluştu exper değişim dedi ustaya ben değişim istemediğim dediğim için düzeltme yaptı ve boyaya bile gerek kalmadan. eğer ben değişim deseydim sağlam olan parçayı bile ufak bir eğimden değiştireceklerdi. eğer aklınıza takılan sadece buysa takılcak bir rakam değil :!:

sayın hocam bende de aynı araçtan var. araç fiyat olarak uygun. ancak kaza sonrası yapılan işlemleri iyice bir öğrenmenizi tavsiye ederim. eğer metalik boyalı ise zaten boya lokal değil tüm parça boyası olur. 2-3 parça lokal dediği iki çamurluk bir kapı olmasın sonra. elbette bu arabalar avrupa araba. farı kırılsa 500tl zaten. 3900 çok olmaya bilir ama ne işlem yapıldığı önemli bence. iki far bi cam da 1500tl tutar kaput ve tampon da misal. ama aynı işlem değil.

yetkili serviste hangi parçalara, hangi işlemlerin yapıldığı bilgisine ulaşabilirsin. ruhsat sahibi ile beraber giderek araca baktırabilirsin.

yarın araca baktıracam, çok önemli bişey yoksa almayı düşünüyorum. Birde aklıma takılan km acaba orjinalmi?

işte dizel araba için önemli olan budur. eğer servis bakımlıysa km orjinal olup olmadığı anlaşılır. kontrolleri serviste yaptırın mümkünse

evrim0626 hocam km olayına katılmıyorum(dizel araba için önemli olan budur)...

Km işi abartılıyor bence. 100.000 km geçmiş dizele öcü gibi bakıyorlar. Sadece 100.000 km binmek için araç yapılır mı? Yada piyasadaki kamyon, otobüs, kamyonet vb araçlardan kaç tanesi benzinli ? Ki bunlar en çok yol yapan araçlar!

Yıllarca yerinde yatmış pas tutmuş arabaya binmektense km yapmış bakımlı bir araca binmeyi tercih ederim. :)

hocam ben 100 bin sınırı koymadım. 100 bin olunca kötüde demedim ben kendime aldığım araba 110 bindeydi:) yalnız şu bir gerçek dizel arabalar en çok km yapılan araçlar yılda 20 bin ortalama. ve şirketler filolar en çok dizel tercih ediyor. dolayısıyla piyasada km ile en çok oynanan araçlar. dizel araçların km arttıkça masraflarıda artar.ama düzgün kullanılmış bir aracın bakımları zamanında yapılmış bir aracın yüksek km lisini bakımı yapılmamış hor kullanılmış düşük km araca tercih ederim.

100.000 km olayı genel kanı olduğu için söylemiştim. :) Sizin yazdıklarınızı okuduğumda fazla km yapmış olmasını vurguladığınızı düşünmüştüm. Yanlış anlamışım kusura bakmayın. :roll:

BBNET
Geri