Online Test Hazırlama

Kodla Büyü
arkadaşlar daha önce de mesaj atmıştım ses çıkmadı. tekrar başlık açmak istemiyorum biri lütfen yardım etsin. php yapılmış bir sitem var. http://www.trsinav.com/?mrt=soru&ders=o ... l_bilimler
yukarıdaki gibi bir online soru çözme sistemi lazım . piyasada var yalnız ordakilerin altını çizme gibi bazı eklentiler yok. bir de ben veri tabanına soruları ekleyeceğim o kendisi ordan seçtiği 15 soruyu rastgele uygulayacak. bilmem anlatabildim arkadaşlar.
teşekkür ederim yardımcı olursanız.

Kod:
 <input name="Reset" type="reset"  value="Temizle">

bu temizle butonudur...

Diğerine gelince algoritması; dizi oluşturmak ve bu diziden elaman seçmek lazım şöyleki...
veri tabanında 100 soru varsa 100'lük dizi oluşturun...

sonra bir döngü ve i gibi bir değer; i seçilen her farklı soruda 1 artacak taki 15 olaana kadar döngü devam edecek...

i=1
döngü devam etsin i=15

rasgelesayıtut

eğer rasgele sayının dizisi boşsa, ilgili dizi 1 değilse
dizi değişkenine 1 yaz ve veri tabanında ilgili kayda git
veri tabanındaki kaydı yazdır
i=i+1 i yi bir artıralım ki döngü en son çıksın
kontrol bitsin

döngüye devam

Önemli olan seçilen sorunun yeniden seçilmemesi ve soru sayınız adedince döndürmek yani i yi artırmak olmalı...

Umarım işinize yarar; Kolay gelsin...

o sayfadaki olay için azıcık js bilgisi gerek... 3 ler var mesela onları kurcalayıp 5 yapmak vs gibi... dizideki doğru cevapları ayarlamak gibi...

Kurcalanınca çıkar... Bu daha zor, asp, php gibi dillerde çok daha basit şekilde yapılabilir... hatta vaktim olursa asp de yapıp paylaşırım...

Kolay gelsin...

Arkadaşlar inanamayacaksınız,
bir ay boyunca bende bu tür sınav hazırlama yolunu aradım asp ler php ler vb.
Pek çok yabancı siteyi aradım ve bulamadım.
En sonunda bir sitede inanılmaz derecede
süper anket, test sınav, ziyaretçi defteri vb. hazırlamanız sağlanmış.
Bedava- eğitimi var ve hayal ettiğiniz her türlü sınav türünü hazırlayabilir ve sunabilirsiniz.
Örnekler ve herşey bu sitede mevcut.

http://www.ekipturk.com/haberdetay.asp?ID=63

BBNET
Geri