Online bilet satışı açık var.

Kodla Büyü

emrahsahan

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Bir otobüs firmasının online bilet satışında kod açığı var.İstediğiniz fiyata bileti alabiliyorsunuz ya da dolu gösterilen bir saatte boş kontenjan koltukları görebiliyorsunuz. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız?

açığı çözebildiyseniz bunu gidin söyleyin size de bi kıyak çeksinler. Mesela 1 yıl sizden 1 kişilik bilet parası almasınlar.

phpcoder' Alıntı:
ben firmayla belli fiyata anlaşıp açığı söylerdim.
evet,
artık bilgi paradır. bu açığı bu zaman kadar elde ettiğin bilgi ve tecrübelerinle buldun,
bunun karşılığını isteyebilirsin. ama açığı kullanarak çıkar elde etmek aynı şey olmayacaktır.
ilgili firmayla görüş bence hocam.

bence de para alın. hatta para vermezlerse forumlarda deşifre edeceğinizi de söyleyin. Öyle de kötü bi insanım.

Açığı söyleyecek sadece adamlar size ne derse ona razı olacaksınız. Bazı arkadaşların dediği gibi açık olduğunu söyle para iste falan? Şantaj mı yapıyorsunuz? Adam polise şikayet ederse ne yapacaksınız? Bir diğer hususta söz gelimi adam bir şirkete bu yazılımı yaptırdı. Açık olduğunu(belirli ücret karşılığında düzeltebileceğinizi) söylediniz. Size para vermeden önce gidip şirkete ağzına geleni söyleyip ya şirketi değiştirecek yada adamlar paşa paşa ücretsiz yapacaklardır. Bence buradaki tek nokta açığın gidilip şirkete iletilmesi. Gerisi o adamalar size ne derse o.

bilişimde açık allahın emridir. Güvenli sistem yoktur, açıklarını azaltılan sistem vardır.
o yüzden bişey olmaz :)
adamlarda kek herhalde, satılan biletlerini fiyatlarını takip etmeyecek kadar.

Biz bunlar ortaokulda yapıyorduk hacım. :) yazın canın sıkıldıysa siperkampa gönderelim seni :)

saygılar

BBNET
Geri