Olaya Bak "110 bin memur 680 lira zam aldı"

Kodla Büyü

inanakyol

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
352
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20654358.asp

2.5 milyon memur, hakem heyetinin 4 artı 4’lük zam kararıyla ortalama 76 liralık artışla yetinmek zorunda kaldı. Ancak belediyeler ile il özel idarelerinde çalışan 110 bin memur, hükümetle toplu sözleşme masasında anlaştı. Bu memurlar aylık 680 lira zammı ceplerine koyarken; Bem-Bir-Sen ‘toplu sözleşme imzalayan ilk sendika’ oldu.

Hükümetin, zam teklifini kabul etmeyen Memur-Sen, Kamu-Sen ve Kesk toplu sözleşme masasından kalkarken; masadan kalkmayan tek sendika Memur-Sen’e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) oldu.

Bem-Bir-Sen Başkanı Mürsel Turbay, belediye ve il özel idarelerinde çalışan 110 bin memur için toplu sözleşme masasında aylık 680 lira sosyal denge tazminatı almayı başardıklarını açıkladı. Böylece ‘toplu sözleşme imzalayan ilk sendika olarak da tarihe geçtiklerini’ belirten Turbay, bu artışın yeni dönemde sendika ile sözleşme imzalayan tüm belediyeler ve özel idarelerde geçerli olacağını açıkladı.Turbay, sosyal denge tazminatının yanı sıra yılda iki ikramiye, fazla çalışma ücreti gibi taleplerinin de kabul edildiğine dikkat çekti. /_np/5296/16795296.jpg

‘Yerel Yönetim Hizmet Koluna İlişkin Mali ve Sosyal Haklara Dair Toplu Sözleşme’ metnine imzayı Kamu İşveren Heyeti Başkanı sıfatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Bem-Bir-Sen adına da Genel Başkan Mürsel Turbay imzaladı. 8 maddelik sözleşmeyle 110 bin memur şu haklara kavuştu:

SOSYAL DENGE TAZMİNATI

Belediye ve özel idareler çalıştırdıkları memurlara en yüksek devlet memurunun yüzde 100’ü oranında sosyal denge tazminatı ödeyecek. Her ay maaşla birlikte ödenecek bu tazminat, yüzde 4’lük ilk yarı zammıyla birlikte 680 liraya yükseldi. Ancak bu sözleşme bütçe gelirlerinin yüzde 10’undan fazla borcu olan belediyelerde uygulanmayacak.

İKİ İKRAMİYE

22 bin memura performans ikramiyesi verilecek. Performansı yüksek olan memurlar yılda iki kez ikramiye alabilecek. Bu ikramiye büyük şehirlerdeki belediye personeline 2 bin 382 lira, büyük şehir dışındakilere ise bin 654 lira olarak ödenecek.

FAZLA ÇALIŞMA

Mevcut uygulamada nüfusu 250 binin üzerinde olan belediye çalışanlarına verilen fazla çalışma ücreti, artık nüfusu 200 binin üzerindeki belediyelerde de verilebilecek. Böylece nüfusu 200 bin olan belediyelerde görev yapan zabıta ve itfaiye çalışanları da fazla çalışma ücreti alabilecek.

18 BİN SÖZLEŞMELİYE OTOMATİK ZAM

17 bin 800 sözleşmeli yerel yönetim çalışanı için artık zam kararları belediye meclislerinden çıkmayacak. Onlar da diğer memur zamlarına paralel olarak otomatik zamma tabi olacaklar.
 
Yıllardır öğretmen hariç neredeyse her meslek grubuna ek zamlar yapıldı. Öğretmene sadece 2,5+2,5, 3+3, 4+4 ondan sonrada en saygı duydukları kişiler öğretmenlermiş yaa.
 
yakında asgari ücretlilerin maaşı da bizi geçerse hiç şaşırmam. ne de olsa onlar bizden fazla çalışıyor :!: :!: :!:
 
Ya arkadaşlar sazan olmayın Allah aşkına. Bütçenin yüzde bilmem kaçı kadar borcu olan belediyeler bu sözleşmeden faylanamacak diye madde var. Bu da yeni başlayan bir öğretmenin maaşı 1800 bilmem kaç lira diye gazetelerde çıkan balon haberlerden birisi daha
 
Borcu olmayan belediye mi var. Bu sözleşmeden yararlansın. Sendikada çıkmış haber yapıyor bir halt yaptık diye
 
Geri
Üst