Okululumuzun 4. sınıf öğrencisi arabamı çizmiş

Kodla Büyü
Geçen hafta bir kere çizmişti kim olduğunu bulamamıştım dün bir daha çizmiş bu gün şüpheli öğrencilerin hepsini sorgulayıp itiraf ettirdim. Nasıl bir ceza uygulayabilirim.
 
Araba öyle çizilmez böyle çizilir nevinden bir ceza hocam...:)
Şaka bi yana geçmiş olsun hocam yapacak birşey yok...
 
Şu an şaşırmış durumdayım dayak değil de diğer suç potansiyeli olanlara ibret olacak bi ceza olması lazım. Çocuğu bi görseniz sizde şaşırırsınız inanın. Utanmadan korkmadan ben dayağa alışkınım zaten diyen bi çocuk.
 
okulu kullanarak ceza vermeniz yada bu işi çözmeniz zor. ailesi ile çözeceksiniz o da olmazsa polis.
 
Derdim masrafları karşılaması da değil ailesinin karşılamaya gücü yok zaten. Ailesini çağırdım bu gün okula o önceden de böyle yapmıştı diyolar utanmadan. Sorun ailede zaten. Suç potansiyeli olan bir kaç çocuk daha var böyle onların da gözünü korkutmam gerekiyo bi ceza vererek. Onlar da zarar yapabilirler ilerde. Disiplin cezası da veremememiz çok kötü.
 
öncelikle geçmiş olsun.
malesef hocam yönetmelikte bildiğim kadarıyla bişe yok.
bence polisle tutanak tutup aileden parayı alın
acımayın.
 
Ailenin maddi durumu yok derseniz, para talep etmezseniz eğer; o çocuk böyle şeyleri hep yapacaktır.

Ailesi daha önce de yapmıştı bizim çocuk böyle deyip geçiştiriyorsa, bilin ki o aileye herkes acıdığı için durumları olmadığı için baskı yapmamışlardır. Ama böyle bir para çıkarsa ödemeleri gereken o yokluk içinde, bakın bakalım o çocuk bir daha araba çiziyormu? Alie bir daha umursamamazlık yapıyor mu?

Biraz gaddarlık gibi oldu benimki ama bazen çok kızıyor insan bu gibi durumlara, yazık günahtır ya.
 
İdareye yazılı olarka bildirip, ailesinin haberi olmasını sağlayın. Masrafları istiyorum deyim. Sonra vazgeçin... Ama mutlaka yazılı birşey olsun ki ailesi işi ciddiye alsın. Verilmez ama disiplin cezası verilse bile yıl sonunda hepsi otomatik siliniyor..
Kişisel ceza verip kendinizi şuçlu durumuna düşürmeyin. Olayın sonunda "hırsızın hiç mi şuçu yok?" deyimini kullanmak zorunda kalmayın.
 
Hocam dövmem dayağa alışkın diyorsun,

Para istemem durumları yok diyorsun,

Ceza veremiyoruz yönetmelikte yok diyorsun,

Sen üstünü soğuk su iç :cry:
 
hocam sen ilköğretim hemde 1. kademedeki çocuk için napılır diyorsun. lisede olsan oturup ağlaman lazım. heleki benimki gibi disiplinin olmadığı, her öğrencinin başına buyruk ve öğretmene senli benli davrandığı bir okulda, böyle bir durumda yapabileceğin hiç birşey yok. tamamen öğrencinin insiyatifindesin, ya da kişisel olarak sorununu çözersin. her şeyi devletten beklemeyeceksin :) :-1:
 
Hocam direkt yasal yollara başvur, o zaman parayı bulurlar. Ailede pişkinse hiç acımayacaksın.
 
İlköğretimde disiplin cezası vardır. İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'nin 109. maddesi "Yaptırım Gerektiren Davranışlar"ı sayar.
c) Okul Değiştirme yaptırımını gerektiren davranışlar:

9) Başkasının malına zarar vermek, haberi olmadan almayı alışkanlık hâline getirmek.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/225_0.html
 
Daha önce işlediği hırsızlık suçundan ve bu yaptığı suçtan dolayı dilekçe yazıp sınıf öğretmeniyle birlikte imzalayıp idareye teslim ettim. Müdür kınama cezası verilebileceğini söyledi. Siciline işlesin canı yansın istiyorum zor bi ihtimal olsa bile aklı başına gelir belki.
 
geçmiş olsun hocam o çocuğa verebileceğiniz caydırılacak bi ceza yok hocam yapabileceğiniz en iyi şey o çocukla daha çok ilgilenip en azından bu şekilde davranıları bırakmasını sağlamak olacaktır.
 
muallimievvel' Alıntı:
İlköğretimde disiplin cezası vardır. İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'nin 109. maddesi "Yaptırım Gerektiren Davranışlar"ı sayar.
c) Okul Değiştirme yaptırımını gerektiren davranışlar:

9) Başkasının malına zarar vermek, haberi olmadan almayı alışkanlık hâline getirmek.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/225_0.html

1-Hocam ilk yaptığında sözleşme imzalamadığın sğrece disiplin cezası verilemez.
2-Hiç bir okul müdürü okul değiştirme için MEM yazı göndermez. MEM hiç sevmez bu konuları. Hem müdür kötü müdür mü ki okulunda böyle şeyler olsun. Bütün müdürler melektir.. bir de MEM göndermeyin demiştir zaten.
3-Hani gönderdi; RAM da soruyorlar veliye "Başka okula gönderek mi?" "hayır" "öğrencinin aynı okulda devam etmesine...."
 
pegasus777' Alıntı:
polise tutanak tutturun ailesine haber verin masraflarınızı karşılasınlar...
bu yorumun altına imzamı atıyorum..
Bizim okulda benzer bi olay yaşandı. Caydırıcı bir ceza uygulanmadı, cocuklar bi süre sonra madur olan ögretmene facebooktan tehdit msjları yolladı. Sonra öğretmen savcılıga suc duyurusunda bulundu ve cocukları daha once araba cizmelerinden ötürü şikayet etmediği için pişman olmuştu.
 
Geri
Üst