Okullara gönderilen Faz3 Arçelik ET'lerde Pardus sorunu.

Kodla Büyü
Son tahlilde bir hata var sanki..:eek:
1- 4.sınıf yada 8.sınıf dersine giren fen öğretmeni için bunların ne kadar önemi var?
Tahtada ne yaptıklarını yazar mısınız?
Zkitap, ofis, pdf, İnternet.. başka?
Kendi sınıfınızda ne kullanıyorsunuz?
Ben ofis, pdf, internet, scratch, audacity (ses düzenleyici), openshot/moviemaker , draw.io (akış şeması için),.. aklıma gelenler bunlar. Bunların hepsi Linuxda da var, birebir aynı..
2- Tahtalar sağdan soldan satın aldığımız şeyler değil. Üzerlerinde işletim sistemiyle gelen veya resmi yazı ile yüklenmesi istenen, içinde bakanlığında uzaktan erişebilmesi için kullanıcı ve şifresi olan, demirbaşa kayıtlı proje kapsamında çeşitli protokollerle alımı yapılmış cihazlar. Resmi onay, yazı vs gelmeden işletim sistemini değiştiremessiniz. Ancak güncelleyebilirsiniz. İçinizde şüphe varsa bakanlıktan onay isteyiniz. Çalıştığınız yer devlet kurumu değil mi?

Hangi işletim sistemiyle geldiyse resmi yazı gelene kadar sadece güncelleme (win 8den 10'a, etap 4 den etap 5'e gibi) yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Hocam teşekkür ederim. Windowstaki gibi bir ağ grubu mu kurmam gerek . Şuan için hiçbir tahtamız ağa bağlı değil. Ben bunları ağa bağladığım gibi bu program sayesinde görebilir miyim
 
Bana linux/gnu sistemlerin getirdiği kolaylıklar saymakla bitmez. Donanımsal bir sorun yoksa nadiren sınıflara çıkarım. Odamda çayımı yudumlarken tüm tahtaları açıyorum güncellemelerini program ekleme kaldırma işlemini yapıyorum. Öğretmen dersi anlatırken arka planda sistem ile ilgili tüm işlemleri yapıyorum. Öğretmen parolasını umutmuş ise bi saniye deyip bulunduğu sınıfta kendisine yeni parola oluşturuyorum. Dersi bölmüyorum. Net support gibi yazılımları korsan olarak kullanmıyorum. Ben sistemi yönetirken öğretmenin ruhu duymuyor. Bir öğretmenin bir eğitim yazılımına ihtiyacı varsa o dersini anlatırken programı kurup kısayolunu masaüstüne atıyorum. Ben bunu küçük ölçekli yaparken; lider ahenk ile bakanlık Türkiye genelinde yapabiliyor.

Bunlar windowsta yapılabilir mi ? Belki evet ama ne korsan yazılım ne de kaynak kodunu görmediğim yazılım kullanmaz isek ??? Mümkün mü?

Bu saatten sonra elimde klavye ile gezmek ya da hocam tahtayı kullanmayın uzaktan bağlanayım demek kolaylık olarak gelmiyor... Denedim çayım soğuyor. Yıl sonunda tahtaları sıfırlamak için bile sınıflara çıkıp fiş prize takılı mı diye bakmak bile yorucu.

Not olarak da bilgi vereyim faz3 tahtalarda Pardus kurulumu ile yaklaşık 6 milyon tl ( ihale dönemi 1 miyon dolardan fazla idi ) yurt dışına gitmemiş oldu.

Sorun yok mu derseniz tabiki var. Şuan bana gelen sorunlar (32 tahta ) öğretmenler odasında bulunan 4 Windows makinadan çok daha az.

Yayınevleri büyük gelişme sağladı. Şuan Türkiye de yaklaşık 70 bin tahta pardus kullanınca ( sisteme kayıtlı 57 bin tahta.etap.org.tr ) yayınevleri de pardus uyumu üzerine çalışmaya başladı. Sebep çok basit para kazanıyorlar bizden. Uyum yoksa satış yok.

Çok zeki, uzman bir adam değilim sadece öğrenmek istediğimde öğrenebildiğimi keşfettim. Uzun yıllar Windows ile uğraşınca artık nefes alıyorum diyebilirim.

Çok kullanıcılı herkesin dosyalarını saklayabileceği, usb bellek ile oturum açtığı, ebaya direk bağlandığı bir sistem kullandırmak kolay geliyor.

Konuyu açan arkadaşım, bizler topluluk olarak yaşadığınız sorunlara destek olmaktan mutluluk duyarız.

“Bilim ancak kolektif olarak gelişir ve bilgi paylaşılmalıdır” R. M. Stallman

Not : polemik için yazmadım sadece birşeyi hep gömmemek lazım, iyi yönlerini ve yetkinliklerini görmek lazım anlamında belirttim.
Hocam bize de geçen sene geldi Arçelik tahtalae bolu imajlarını yükledim zkitaplar çalışır hale geldi. Kontrolünü tahta üzerinde mi yapıyorsunuz bilgisayar üzerinde mi? Yani pardus mu kurmak lazım bilgisayara. Bu anlattıklarınız için kaynak paylaşır mısınız?
 
Hocam bize de geçen sene geldi Arçelik tahtalae bolu imajlarını yükledim zkitaplar çalışır hale geldi. Kontrolünü tahta üzerinde mi yapıyorsunuz bilgisayar üzerinde mi? Yani pardus mu kurmak lazım bilgisayara. Bu anlattıklarınız için kaynak paylaşır mısınız?


Öncelikle ağınızın yapısını (tahtaların aldığı iplerden birkaçını ve tüm tahtaların mac adresini kayıt altına alın.

netdiscover ve ssh komutlarını araştırın. Herhangi bir tahtadan veya linux/gnu sistem yüklü pc den yapabilirsiniz
 
Sayfanın en altındaki uygulamaları inceleyin . Belki kullanan öğretmenler olabilir.
https://apps.pardus.org.tr/

Sayfanın sağ üst köşesindeki pardus logosuyla depo linkini indirin ve çalıştırın.

icon.svg
 
Arkadaşlar, tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Etkileşimli tahtalarda kesinlikle Pardus Windows'a göre çok kullanışlı ve sıkıntı yaşama olasılığı çok az oluyor. Özellikle virüs,çökme olayları olmuyor. Daha hızlı üstelik. Bence alışkanlıklardan vazgeçip Pardus kesinlikle kullanılmalı. Ayrıca öğretmenler standart bir kaç program dışında kullandıkları bir şey yok. Bt öğretmeni için gayet güzel. Kullanmaya başladığınız zaman en demek istediğimi anlayacaksınız.
 
Çünkü doğru dürüst eğitim programı yok.Yükleme yapılmadığı için hiç bozulmuyorlar.
Sürekli donuyorlar. Bu da önemli bir sorun değil.
 
Evet sorun yok çünkü donma var. Öğretmenler kendilerini suçlu hissedip, fişini çekiyorlar.
 
Merhaba.
Faz3 Arçelik etap akıllı tahtalarda Google chrome güncelledim. Program kuruldu. Ancak chrome simgesinde açılır gibi oluyor hemen kapanıyor. Bu problemi nasıl çözebilirim.
 
Geri
Üst