okullar hayat bulsun muş

Kodla Büyü

garfield

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bizim okul müdürü 1 haftadır bu projeyle ilgili birşeyler söylüyor.proje detayında okullardan veliler öğrenciler akşam 9 a kadar yararlanacak diyor.okulun her alanından.bana diyorki akşam 9 a kadar bilgisayar labı açık tutulacak. bu proje bizim ilçede bizim okulda başlanacakmış. gerçekten çıldırmak üzereyim.zaten 8-5 çalışıyorum.okuduğuma göre bilişim teknoloji öğretmeni demiyor yinede biz sorumlu olurmuyuz?kalmak istememe gibi bir hakkım varmı?

kalmak istemezsen tabii ki kalmazsın hocam. seni neyle görevlendirecek. takma kafana bırak oluruna

hocam ardık devir değişti bu bakan ile birlikte herşey öüökün sen bence tavrını koy yönetmeliği göster seni zorla çalıştıramaz. bende okudum ama zannımca bu işi içiçn yönetmeliği değiştirecekler :(

hangi memurun mesai saati 5ten sonra devam ediyor,müdürünüz kendi kalsın orda..Allahım yarabbim yahu...sizi böyle bir işle görevlendiremez,kalmıyorum diyin hocam ...Belki ben akşam 9 da yatıp uyuyorum,Akla mantığa sığmayan bir uygulama ,bizim çocuklara kim bakacaksa evde ...,oldu olacak velilere birer sınıf versin MEB ,millet çoluk çocuk okulda yatsın kalksın ne halleri varsa görsünler ya..İyice tadı kaçtı bu işin ..çok siniri bozucu

Anladığım kadarıyla bizler durmayacağız. Maaşını dolduramayan, ekders sıkıntısı olanlar kalacakmış.

ek ders karşılığı olacak bi de evden uzak kalacak hanım dırdırı çocuk zırıltısı yok ben buna atlayacak bir sürü meslektaşımı tanıyorum lakin kabak bizim başımıza patlamasın diye de duadayım.

Bildiğim kadarıyla bu projede önüne gelen bilgisayar odasını kullansın internet cafe şeklinde değil de, mesela akşamları veya haftasonları velilere yönelik bilgisayar kursu açılarak hem sınıf açık olur hem ek ders alırsınız hem proje için olur hem de müdürün çenesi kapanır. Ben şahsen öyle ayarladım(kursa başvuran olmadı o ayrı, birşey diyen olursa ben kurs açtım kimse gelmedi demeyi planlıyorum). Yoksa her gelip geçen alınmamalı okula bence.

gozzde' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla bu projede önüne gelen bilgisayar odasını kullansın internet cafe şeklinde değil de, mesela akşamları veya haftasonları velilere yönelik bilgisayar kursu açılarak hem sınıf açık olur hem ek ders alırsınız hem proje için olur hem de müdürün çenesi kapanır. Ben şahsen öyle ayarladım(kursa başvuran olmadı o ayrı, birşey diyen olursa ben kurs açtım kimse gelmedi demeyi planlıyorum). Yoksa her gelip geçen alınmamalı okula bence.
valla millet sizin dediğiniz gibi anlamamıştır hocam..İt kopuk herkes BT sınıfına şeklinde algılandı bu mevzu...en azından halk tarafından

hocam kızmaya üzülmeye gerek yok. "gelmiyorum ve açmıyorum sınıfı, yasal işlem başlatın" diyin... afedersiniz ama bi halt yapamaz...!!!

hocam kızmaya üzülmeye gerek yok. yapacağınız şey çok basit... "gelmiyorum ve açmıyorum sınıfı, yasal işlem başlatın" diyin... afedersiniz ama bi halt yapamaz...!!!

hocam akşam 9 a kadar değil sabaha kadar da okullar açık olsa bunun hiçbir şeye faydası olmaz ne diye yapıyorlarsa....

cat33' Alıntı:
Anladığım kadarıyla bizler durmayacağız. Maaşını dolduramayan, ekders sıkıntısı olanlar kalacakmış.

ben de norm fazlası öğretmenlerin bu işi yapacağını okumuştum. norm fazlası olanlar da kimler söylemeye gerek yok herhalde... kılıfına uyduruluyor işte...

Arkadaşlar bakan açıklama yapmıştı tv de onu izlemiştim.Diyorduki:
Okulların diğer saatlerde açılması personel sorununu ortaya çıkarıyor.Bunun için ek dersini dolduramayan öğretmen(diğer branşlar da dahil), fazla ek ders kazanmak isteyen öğretmen vs. görevlendirilebilir.Yani biz kalmak zorunda değiliz.

cat33' Alıntı:
Derslerimiz tamamen kalkınca, acaba kimler maaşını dolduramayan ek ders sıkıntısı olan öğretmen olacak?

hocam başka hocaların yapmasıda uygun değil.
bilgisayrlar bozulunca kim tamir edcek.
okuldaki internet çok hızlı facebook, twiter, her yere giriyor. millette gelip kullancak.
gereksiz bir proje
tek mantıklı tarafı okul bahçesinde çocukların top oynaması başkada bir yararı yok.
okul içine kimseyi almamk lazım.

ilden okula gelen yazıdan en alt bölümde, ihtiyacın karşılanmaması durumunda ek ders karşılığı görevlendirme yapılması diye yazıyor. yani istemeseniz bile eninde sonunda bize patlayacak, idareciler bizi görevlendirecek. O yüzden bize bişey olmaz diye düşünmemek lazım, proje patlayana kadar, bize patlar bu iş...

arkadaşlar okul sadece bt sınıfından mı ,baret kütüphane var bütün edebitcıları ilgilendiri spor salonları var bedencileri ilgilendirir fen labratuvarı var fizik kimya biyoloji fen öğretmenlerini ilgilendirir yani onlar bizim kadar vesvese yapmıyorlar.biz neden üzerimize alıyoruz her şeyi.bilgisayar bozluacak kim yapacak diyoruz kitap yırtılırsa kim yapacak top patlarsa ne olacak yani rahat olalım biraz ya.diğer branşdakiler ne ise bizde oyuz aslında.ama kendimize iş çıkarıyoruz bu söylemlerle.bize patlıcak diye diye gerçekten bize patlayacak.efendim norm fazlası ve maaş karşılığı dolmayan diyoruz evet çoğumuz maaş ve norm olayı sorunumuz var.oda formatör değilsek zaten formatör olmayan kaldımı.hadi diyelim 5 saat dersimiz olsa geriye 10 saat kalır maaş doldurmak için onuda 2 en fazla 3 gün 5den 9 a kadar kalırız.
bana kalırsa yerel yönetimler okullara güvenlik ve istihdam sorununu çözmeden bu iş olmaz gibi.

trueandfalse' Alıntı:
arkadaşlar okul sadece bt sınıfından mı ,baret kütüphane var bütün edebitcıları ilgilendiri spor salonları var bedencileri ilgilendirir fen labratuvarı var fizik kimya biyoloji fen öğretmenlerini ilgilendirir yani onlar bizim kadar vesvese yapmıyorlar.biz neden üzerimize alıyoruz her şeyi.bilgisayar bozluacak kim yapacak diyoruz kitap yırtılırsa kim yapacak top patlarsa ne olacak yani rahat olalım biraz ya.diğer branşdakiler ne ise bizde oyuz aslında.ama kendimize iş çıkarıyoruz bu söylemlerle.bize patlıcak diye diye gerçekten bize patlayacak.

:+1:

bu forumdaki öğretmenlerin neden bu projeyi sadece bilişim öğretmenlerine yıktıklarını anlamıyorum. bizim 9 a kadar bekleme yükümlülüğümüz yok arkadaşlar. devlet memurlarını 8- 5 çalıştırabilirler. onun dışındaki bu görevlendirmeler idare mahkemesinden döner. kimse sizi akşam 9 a kadar okul dikemez. kalacaksın diyen kendini bilmez idarecilere öğretmenlere vs. çok özür diliyorum ama hadi ordan deme hakkınız var.

gönüllü, maaş karşılığını dolduramayan öğretmen bulurlar ama 8-5 dışındaki görevlendirme yanlızca isteğe bağlıdır.

kimsenin aile bütünlüğüne özel hayatına müdahale etme hakları yok. mesaim dışında kimse beni oraya dikemez!

hiç sormayın okullar hayat bulsunmuş, çocukların bilgisayar dersi yok, ödev araştırmaya yeni int. cafe ye (eskidn bilgisayar sınıfı) ama nasıl araştıracaklarını bilmiyorlar, hatta hocam ödevim bu araştırın diyen bile oluyo, her gün sinir katsayılarım artıyor, int. cafeciyim..

Bizim okulda da uygulanacakmış proje,
İyi yine bizim idare 7.30-8 gibi göndeririz dedi gelen olmazsa.
Gelen halkın yerel imkanlarla her türlü ihtiyaçları karşılanacakmış, halkın gelmesi teşvik edilecekmiş.
inş en kısa zamanda patlar proje yoksa işimiz zor.

zaten yakın zamanda patlar.zira okulda bir cinayet ya da benzeri bir olay olursa bunun hesabını kim verecek.kaldı ki sorun ortaya çıkıp gözlerine girmeden sorunu görmezden gelen bir sistemde bulunuyoruz.ciddi bir hadise çıkmadan engellenmesi zor...

roksalan' Alıntı:
ek ders karşılığı olacak bi de evden uzak kalacak hanım dırdırı çocuk zırıltısı yok ben buna atlayacak bir sürü meslektaşımı tanıyorum lakin kabak bizim başımıza patlamasın diye de duadayım.

saat 5 ten 9 a kadar 4 saat 40 dk'lık süre bir ek ders ise, 4 saat 6 ekders yapar, 6*7 =42 tl
42tl*5=210 tl haftalık
210 * 4 = 840 aylık bu gündüz ücreti
ekdersi birde akşam mesaisi olarak zamlı düşünürsek yaklaşık 1000 lira ödemeleri lazım.
eğer aylık 1000 lira alacaksam 9 a kadar kalırım. :)

resmi yazıda ekders karşılığı,ücret karşılığı,boşta olan öğretmen diyordu.bizlerin adı hiçbir şekilde geçmiyor...okullar hayat bulsun ile ilgili meb in yazısı forumda olması gerekiyor...

suckan10' Alıntı:
roksalan' Alıntı:

saat 5 ten 9 a kadar 4 saat 40 dk'lık süre bir ek ders ise, 4 saat 6 ekders yapar, 6*7 =42 tl
42tl*5=210 tl haftalık
210 * 4 = 840 aylık bu gündüz ücreti
ekdersi birde akşam mesaisi olarak zamlı düşünürsek yaklaşık 1000 lira ödemeleri lazım.
eğer aylık 1000 lira alacaksam 9 a kadar kalırım. :)

hocam bu akşam mesai ücretlerini genelde mem lerde şube müdürleri ya da mem müdürü kendilerine seminer açarak ve bunları akşam saatlerine koyarak uyguluyorlar...bze gelince bu mümkün olmuyr malesef :) keşke olsa dediğiniz gibi :)

a-anil06' Alıntı:
resmi yazıda ekders karşılığı,ücret karşılığı,boşta olan öğretmen diyordu.bizlerin adı hiçbir şekilde geçmiyor...okullar hayat bulsun ile ilgili meb in yazısı forumda olması gerekiyor...
adımız geçmesede bizim zümremiz "eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme "konusunda son derece başarılı olduğu için ..söyleye söyleye kabak bize patlayacak.

@lulu@' Alıntı:
Arkadaşlar bakan açıklama yapmıştı tv de onu izlemiştim.Diyorduki:
Okulların diğer saatlerde açılması personel sorununu ortaya çıkarıyor.Bunun için ek dersini dolduramayan öğretmen(diğer branşlar da dahil), fazla ek ders kazanmak isteyen öğretmen vs. görevlendirilebilir.Yani biz kalmak zorunda değiliz.
:+1:

BBNET
Geri