okullar hayat bulsun muş

Kodla Büyü
Biz kalmak zorunda değiliz diyoruz, bütün sendikalar bu projenin olumsuz yanlarını bas bas bağırıyolar. Bakanın hayalim dediği proje muhakkak uygulamaya konulacak. Öğretmen forumlarında zaten bu görev için herkes bizim adımızı söylüyor. Biz burada konuşsakta konuşmasakta herkes önce işi bize yüklüyor. Kütüphaneye, fen lab kim gelsin ya . Tabiki bilg. lab gelecekler. M.E. Bakanlığı dersi ve öğretmeni silmiş durumda ee böyle olunca bize bir görev vermesi gerekiyor dimi !!!
Bu proje elbet bir yerde patlayacak ama içimizden en az birinin canı yanmadan BİRLİK olup engellemeliyiz. Zaten bizim ismimiz geçmiyor demekle olmaz, yakında bizimle ilgili yönetmelik çıkar ve görev tanımımızda "okullarda tinerciler de hayat bulsun" projesinde görev alacak derler...

Bizim ilçenin sitesinde de yayınlanmış uygulamaya başlanıyor diye. Bütün müdürleri toplantıya çağırmışlar. Bu konuda forumda açılan bütün başlıkları inceledim ve şunu anlamıyorum. Niye sadece biz üstümüze alınıyoruz? Projede spor salonu, kütüphane, okul bahçesi, bt sınıfı falan diyor ama forumlarda sadece bizden bahsediliyor. Eğer spor salonunu Beden Eğitimi öğretmeni açacaksa, kütüphanede Türkçe öğretmeni olacaksa, okulun güvenliği sağlanacaksa ve okul müdür ve müdür yardımcıları okulda saat 9'a kadar bekleyecekse kabul edebilirim belki o da tabi ücretsiz olmaz. Yoksa hiçbir kuvvet beni okulda tutamaz. Bu iş bize patlayacak diye hemen görevi üzerine alanlara inanamıyorum. Kütüphaneden bana ne? Spor salonuyla ne ilgimiz var? Biraz mantıklı düşünmek lazım felaket tellallığı yapmadan önce.

Ya bu kadar abartmayın. Getirecekler vardiya sistemi her öğretmende paşa paşa bizim kaldığımız gibi kalacak. Neden bu kadar üstümüze alıyoruz. yani hala anlamıyon dünyanın hangi ülkesinde bi devlet memuru sabah 8 den akşam 9 kadar okulda kalıyo. Biraz mantıklı olun ya. Böyle telaş yapanları görünce sinirlerim bozuluyo ya :verymad:

whitetiger0006' Alıntı:
Ya bu kadar abartmayın. Getirecekler vardiya sistemi her öğretmende paşa paşa bizim kaldığımız gibi kalacak. Neden bu kadar üstümüze alıyoruz. yani hala anlamıyon dünyanın hangi ülkesinde bi devlet memuru sabah 8 den akşam 9 kadar okulda kalıyo. Biraz mantıklı olun ya. Böyle telaş yapanları görünce sinirlerim bozuluyo ya :verymad:

Yazdıklarınız bana mı cevap bilmiyorum ama aynı şeyi söylüyorum ben de.İlçe mem in sitesinde görünce biraz forumları karıştırdım ve herkesin telaşını görünce sinir oldum. Yani telaş yapmıyorum, telaş yapanlara kızıyorum. Aynı taraftayız yani:)

[*]whitetiger0006 yazdı:
Ya bu kadar abartmayın. Getirecekler vardiya sistemi her öğretmende paşa paşa bizim kaldığımız gibi kalacak. Neden bu kadar üstümüze alıyoruz. yani hala anlamıyon dünyanın hangi ülkesinde bi devlet memuru sabah 8 den akşam 9 kadar okulda kalıyo. Biraz mantıklı olun ya. Böyle telaş yapanları görünce sinirlerim bozuluyo ya

[*]Yazdıklarınız bana mı cevap bilmiyorum ama aynı şeyi söylüyorum ben de.İlçe mem in sitesinde görünce biraz forumları karıştırdım ve herkesin telaşını görünce sinir oldum. Yani telaş yapmıyorum, telaş yapanlara kızıyorum. Aynı taraftayız yani:)

yok hocam size değil lafım ortaya :D

whitetiger0006' Alıntı:
[*]whitetiger0006 yazdı:
Ya bu kadar abartmayın. Getirecekler vardiya sistemi her öğretmende paşa paşa bizim kaldığımız gibi kalacak. Neden bu kadar üstümüze alıyoruz. yani hala anlamıyon dünyanın hangi ülkesinde bi devlet memuru sabah 8 den akşam 9 kadar okulda kalıyo. Biraz mantıklı olun ya. Böyle telaş yapanları görünce sinirlerim bozuluyo ya

[*]Yazdıklarınız bana mı cevap bilmiyorum ama aynı şeyi söylüyorum ben de.İlçe mem in sitesinde görünce biraz forumları karıştırdım ve herkesin telaşını görünce sinir oldum. Yani telaş yapmıyorum, telaş yapanlara kızıyorum. Aynı taraftayız yani:)
yok hocam size değil lafım ortaya :D

yazı bize de geldi. Çok eğlendim okurken. Nasıl yönetildiğimizi unutmamıza imkan vermedikleri için yetkililere sonsuz teşekkürler!
Kütüphane ile BT sınıfını giriş kata taşıyacakmışız. Hadi kütüphaneyi anladım da BT sınıflarını nasıl taşıyoruz o kısmını hiç anlamadım. Bu arada 2012 model okulumuzda kütüphane en üst katta :puhaha:

Okullar hayat kadını dolsun projesi :mrgreen: Zorunlu değil ama öncelik istekli olan norm fazlası öğretmenlere verilecekmiş. :)

Açsınlar hocam, mesai saatinin dışında okulda kalmak istemiyorsan kalma. Görev yazısı çıkarırlarsa kabul etmediğini yazarak imza et. eğer yazıyı ses çıkarmadan imzalarsan kabul etmiş olursun. Söz uçar yazı kalır.

mutlak_adeger' Alıntı:
Bizim ilçenin sitesinde de yayınlanmış uygulamaya başlanıyor diye. Bütün müdürleri toplantıya çağırmışlar. Bu konuda forumda açılan bütün başlıkları inceledim ve şunu anlamıyorum. Niye sadece biz üstümüze alınıyoruz? Projede spor salonu, kütüphane, okul bahçesi, bt sınıfı falan diyor ama forumlarda sadece bizden bahsediliyor. Eğer spor salonunu Beden Eğitimi öğretmeni açacaksa, kütüphanede Türkçe öğretmeni olacaksa, okulun güvenliği sağlanacaksa ve okul müdür ve müdür yardımcıları okulda saat 9'a kadar bekleyecekse kabul edebilirim belki o da tabi ücretsiz olmaz. Yoksa hiçbir kuvvet beni okulda tutamaz. Bu iş bize patlayacak diye hemen görevi üzerine alanlara inanamıyorum. Kütüphaneden bana ne? Spor salonuyla ne ilgimiz var? Biraz mantıklı düşünmek lazım felaket tellallığı yapmadan önce.
Bana da doğru geliyor söylediklerin.

Arkadaşlar bu proje saadece daha bilgisayar kullanmayı bilmeyip, çocuğundan yardım alan rüyasında her gördüğüne keramet yükleyip proje buldum diye kendini bir halt sanıp öğretmenleri geri zekalı yerine koyan bu projenin sahibi adamların elinde patlayacak; bizim değil.

Yürümeyecek bir proje. Çocuklar zaten top oynamaya girerler okul bahçelerine. Yürürse ne ala. Herkesin evinde her imkan var. Kim internet için kalkar okula gelir. Kaç kişi, kaç gün gelir. Bakacaklar talep yok. Proje rafa kalkacak. Bu kadar basit. Bizi az biraz üzüp, yordukları ile kalacaklar.

bence okulların hayat bulması içinöncelikle :
- akan ve kokan okul tuvaletleri duzenlensin..
-hala tuvaleti olmayan okullar binalar var yapılandırılsın.
- okulların ısınma problemiçözülsün-
-ücretli öğretmenler kadroya alınsın
-sınıflar en çok 25 kişi olsun
-üst katları akan okulların çatıları tamir edilsin.
-okulllarda sınıf sistemi olsun turkçe ingilizce fen sınıfı vb her sınıfta yeterli meteryal mevcut olsun
-her okula bir spor salonu bir tiyatro ve gösteri salonu yapılsın
-her okulun zengin bir kutuphanesi olsun
-her okul bir temizli şirketiyle anlaşssn kadrolu hizmetliler okula ugramıyor iş yapmıyor çünkü kendi sınıfımı kendim temizliyorum.

bunları yapın bakın okullar nasıl hayat buluyor yeşerip çiçekleniyor....

Evet okullar hayat oluyor..
Önceden öğrenciler okulun bahçesine basket ve futbol oynamak için girerlerdi
şimdi ise bira şişeleri topluyoruz.

Polise söylediğimizde ise okullar hayat olsun projesi hocam ne yapalım diyorlar , şaka gibi :)

o zaman kütüphane içinde edebiyatçı ve türkçeciler ve insanlar sağlıklı kalsın diye beden eğitimi için beden eğitimciler falan da kalsın 9lara kadar. o branşlarda hiç bi fazlalık yok. onlara da açılsın bu iş yolu madem parayla... sadece bilgisayar branşının üstüne oynanmasın bu saçma oyunlar... insanlar teknolojiden çok görünüyorki konuşurken anlaşamama ve okuduğunu anlayamama problemleriyle boğuşuyorlar... acil olarak dilcilerin mesai saatleri arttırılmalı... ve insanlar her geçen gün biraz daha demoralize olmakta. bu yüzden yine acil olarak rehberci arkadaşlarımız 9 lara kadar hatta moral insan hayatının odağında yer almalıdır. vardiyalı çalışarak 7-24 hizmet vermelidirler...
aynı paralelde düşününce sevgili bakancıklarımız görüyormusunuz nelere ihtiyaç var bilişim saatlerini 9 a taşımadan önce..,
HASBİNALLAH YAAAAA...

bilişim teknolojileri öğretmenliği bi zamanlar kıskanılan bir alandı,nazar değdirdiler bölümümüze,soğuttular bizi ....

BBNET
Geri