Okuldaki Bir Bilgisayardan TV'lere Dijital Pano Yayını?

Kodla Büyü

iskete

Site Gezgini
Merhabalar arkadaşlar. Forumlarda soruma cevap bulamadım ve sormak istedim. Okuldaki ıskarta bir bilgisayarı dijital panoyu aktaracağımız bir kaynak olarak kullansak HDMI kablolu olarak katlardaki TV'lere kablolu yayın yapabiliriz. Kaç metre kabloya kadar HDMI yayın aktarabiliriz? Tehlike oluşturur mu? Peki bunu bilgisayar üzerinden aynı ağda kablosuz yayın yoluyla paylaştırabilir miyiz? Veya katlardaki televizyonlara kablosuz yayın yapabilecek bir aygıt var mıdır? Varsa fiyat aralığı nedir?

Merhaba hocam, Bunun için bir hdmi splitterr almalısınız. Örneğin okulunuzda 3 televizyon varsa ve bu 3 televizyona da görüntü aktarmak istiyorsanız 1 giriş 3 çıkış içeren bir spliter almalısınız. Bilgisayardan hdmi kablo ile spliter girişine bağlayacaksınız. televizyonlardan gelen hdmi kabloları da spliter çıkış birimine bağlayacaksınız. Ancak kablolar 10 metreden uzun olursa sinyal zayıflayabiliyor. Televizyon markası, kablo kalitesi, spliter kalitesi vs önemli. Özellikle spliter alırken güç adaptörlü ve en az 2 amper güç ile çalışan edidd değeri sabit olan bir model seçmelisiniz.

Bilgisayar ağını kullanmak için ise dijital pano scriptinin çalışacağı ve host edileceği PC nin birine apache php mysql kurun (XAPM).

TV lerininizin akıllı olması ve web tarayıcılarının olması lazım.
TV de tarayıcının adres satırına server PC nin local IP sini yazın. aynı ağlardaki diğer aygıtlarda bu şekilde panoya erişe bilirsiniz.
(scriptinizin php ile yazıldığını varsaydım)

Merhaba hocam, Bunun için bir hdmi splitterr almalısınız. Örneğin okulunuzda 3 televizyon varsa ve bu 3 televizyona da görüntü aktarmak istiyorsanız 1 giriş 3 çıkış içeren bir spliter almalısınız. Bilgisayardan hdmi kablo ile spliter girişine bağlayacaksınız. televizyonlardan gelen hdmi kabloları da spliter çıkış birimine bağlayacaksınız. Ancak kablolar 10 metreden uzun olursa sinyal zayıflayabiliyor. Televizyon markası, kablo kalitesi, spliter kalitesi vs önemli. Özellikle spliter alırken güç adaptörlü ve en az 2 amper güç ile çalışan edidd değeri sabit olan bir model seçmelisiniz.
Bir de bilgisayar ekran kartının kalitesi de önemli, zamanında çok uğraştım kaç tane splitter denedim, bilgisayar denedim en sonunda donanımı iyi bir bilgisayarda yapabildim, 3 katta rahat paylaşmıştım.

ilksms
Geri