Okulda girdiğim her sitede pop-up reklam uyarısı çıkıyor??

Kodla Büyü

karakavuz

Site Gezgini
Arkadaşlar okulumuzda kullandığımız tüm bilgisayarlarda internete girdiğimiz zaman ekranın ortasında pop up reklam çıkıyor. Meb tarafından engellenmiş mesajı var içerisinde. Altında reklamı kapat butonu var. Hangi siteye girersek girelim çıkıyor. Meb hattı kullanıyoruz ne olduğunu da anlayamadım. Bunun sebebi ne acaba ? Virüs falan mı buna sebep olur ? Ama aynı hatta bağlı tüm bilgisayarlarda çıkıyor bu reklam ???

Biraz önce modeme reset attım acaba bi yerden ip e mi yolluyorlar diye. ama yine aynı durum söz konusu. acaba tüm okullarda var mı böyle birsey ??? Her sitede ortada çıkıyor çok sinir bozucu. ?

Hocam ekranın ortasında çıkan o reklamlar google ın reklamları ve özellikle chrome da çok rahatsız ediyor. Ben bu reklamları engellemek için chrome uzantılarından AdBlock u kullanıyorum. Sadece o reklamları değil ekrana açılan tüm reklamları engelliyor.

internet explorer açıkkan sağ üst köşede araçları tıklayın oradan internet seçeneklerini tıklayın açılan menüde sağ altta sıfırla var onu tıklayın sonra açılan pencerede kişisel ayarları sil kutucuğunu tıkladıktan sonra tekrar sağ alttaki sıfırlayı tıklayın tabi bu esneda açtığınız sayfanın haricinde herhangi bir pencere veya internet explorer sayfası açık olmasın sorun çözülür

Aynı sorunu ben de yaşıyorum arkadaşlar. Hem bilgisayarımda hem de cep telefonumda. Sanırım senkronizasyon ile bulaşabiliyor bu virüs...

Ne denediysem yok olmadı. Sanırım ağdan yayılıyor, silinse bile ağdan tekrar bulaşıyor. modemi kapatıp teker teker temizlemekten başka çare yok. benim anlamadığım kasperskynin esetin internet security leri varken nasıl bulaşıyor, o kadar da özenli ve dikkatliyim. Pc yi de benden başkası kullanmıyor, flash bile takılmıyor...

Hocam bunun çözümü antivirüs falan değil, modeme reset atın ve şifresini kesin değiştirin. Tek çözümü bu, bizim de başımıza geldi.

Modemden yayılıyor tüm bilgisayarlara, bilgisayarlara format atmak da antivirüs de çözüm değil.

bende de vardı aynı sorun her sayfada "hello world" diye bir ileti penceresi geliyordu, aynı şekilde ağdaki tüm bilgisayarlardaydı modemden kaynaklı olduğunu düşündüm ne ettim ne yaptım olmadı bu sabah geldim açtım bilgisayarı yok :scared: bende inanamadım ama hiç bişey yapmadan gitti

idril42' Alıntı:
http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ kesin çözüm sizin duruma..
Popup'un FATİH ile alakası yok :puhaha: Hocamın dediği gibi linkteki programı kurup talimatları izleyin ve restart çekmesini bekleyin. Ayrıca bu program dahi işinizi halletmezse ki genelde adwcleaner halleder. İşte o zaman bir de hijackthis kullanın.

BBNET
Geri