Okul Web Sitesine resim yüklüyor musunuz?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
malum son yazıdan sonra hala kimler resim yüklüyor kimler yüklemiyor?

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    72.5 KB · Görüntüleme: 1,116
  • 2.jpg
    2.jpg
    35.6 KB · Görüntüleme: 1,112
Hocam burada sosyal ağlar kast edilmiş sanki. Okul web sitesine etkinlik koymayacaksak güncellemeye gerek de kalmaz

Genel ağ dediği internet olduğundan veliden izinsiz olarak öğrencilerin resimlerini vs. net ortamına yüklemenin suç olduğunu yazıyor. Sadece Sosyal ağlar vs. değil, okul siteleri dahil tüm internet ortamını kastediyor ne yazık ki.

Ben öğrenci fotografı değilde görsel sanatlar dersinde çizilmiş resimleri okul sitesine koyuyorum buda mı yasak acaba :?:

sosyal ağlar ve internet sitelerine diye yazıyor, bakanlık meb sitesi deseydi zaten direk yazarlardı,okul siteleri ile alakalı bir durum yok

bilişim21' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:
öğretmenlerin resimleri yok. etkinlik resimlerini yüklüyorum sadece.

Hocam bunda bir sıkıntı olur mu sadece etkinlik yükleme yapıyorum bende

Olmaz hocam sıkıntı. Bize söylenen, öğrenci ile dalga geçilmesini önlemeye yönelik fotoğraf ve videoların konulmaması. Sitenin amacı zaten etkinlikleri paylaşmak.

geçen ay bir toplantıya katılmıştım şube müdürü ve teftiş kurulundakiler okul siteleri için tuhaf resimler dışında resim yayınlamakta sorun olmadığını söylediler, bazı öğretmenlerin sınıf fotoğrafları okul içinde yaptığı etkinlikleri facebook, twitter gibi ortamlarda paylaştığını ve bunun şikayet durumunda sorun olacağını söyledi. ben resim ekliyorum, bir voleybol takımının, futbol takımının resimlerini koymadıktan sonra ne anlamı var ki sitenin, kim girer tayin dönemi dışında.

İdareciler var, öğretmenler yok, öğrencilerin de pek bir fotosu yok. Onore edici istisnalar dışında öğrencinin fotosuna da gerek yok zaten.

Herzaman deriz ya Meb de yazı dili geçerlidir diye, eğer yazı diline bakarsak internete kesinlikle resim atmamamız gerekiyor, ki ben şu an kadromun bulunduğu okulda resim yüklemeyeceğimi söyledim, ama bir yandanda adana mem yazı yolluyor siteleri güncelleyin diye, aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık, ama ben kararlıyım okul ile ilgili bilgileri(öğretmenler, idareciler, eğitim şekli vb.) güncel tutup resim yüklemeyeceğim, söz gider yazı kalır. :?

Rehberlik ve Denetim Başkanlığının konu ile ilgili açıklaması:

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının 25/12/2014 tarihli ve 63055260/10/6928168 sayılı "Ses, Görüntü ve Video Paylaşımı" konulu yazısı ile ilgili olarak, Bakanlığımıza iletilen geri bildirimler sonucunda söz konusu yazı hakkında bazı tereddütler yaşandığı anlaşılmıştır.
Bahse konu yazı da "Öğrencilerin kişisel gelişimleri ile psikolojik ve sosyal gelişimlerine olumsuz etki yapacak ve bununla birlikte kişilik haklarını ihlal edecek ses, görüntü ve video kayıtlarının sosyal ağ ortamlarında paylaşılması" konusunda; Anayasa, uluslararası sözleşmeler, yasal ve idari düzenlemeler ile Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerinin dikkate alınması ve bu kapsamda, gerekli tedbirlerin oluşturulması amaçlanmıştır.
Bu bilgiler ışığında, eğitim-öğretim ile ilgili kamuoyu ile paylaşılmasında fayda görülen, örnek uygulamaları içeren “ses, görüntü ve video kayıtlarının” öğrenci velilerinden izin alınarak, Resmi okul/kurum web sitelerinde paylaşılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Yayın: 07.01.2015 - Güncelleme: 07.01.2015 - 17:45 - Görüntülenme: 2940

memduhaksu' Alıntı:
Rehberlik ve Denetim Başkanlığının konu ile ilgili açıklaması:

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının 25/12/2014 tarihli ve 63055260/10/6928168 sayılı "Ses, Görüntü ve Video Paylaşımı" konulu yazısı ile ilgili olarak, Bakanlığımıza iletilen geri bildirimler sonucunda söz konusu yazı hakkında bazı tereddütler yaşandığı anlaşılmıştır.
Bahse konu yazı da "Öğrencilerin kişisel gelişimleri ile psikolojik ve sosyal gelişimlerine olumsuz etki yapacak ve bununla birlikte kişilik haklarını ihlal edecek ses, görüntü ve video kayıtlarının sosyal ağ ortamlarında paylaşılması" konusunda; Anayasa, uluslararası sözleşmeler, yasal ve idari düzenlemeler ile Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerinin dikkate alınması ve bu kapsamda, gerekli tedbirlerin oluşturulması amaçlanmıştır.
Bu bilgiler ışığında, eğitim-öğretim ile ilgili kamuoyu ile paylaşılmasında fayda görülen, örnek uygulamaları içeren “ses, görüntü ve video kayıtlarının” öğrenci velilerinden izin alınarak, Resmi okul/kurum web sitelerinde paylaşılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Yayın: 07.01.2015 - Güncelleme: 07.01.2015 - 17:45 - Görüntülenme: 2940

Resmi yazıyı buraya eklemeniz mümkünmü hocam?

eklediğiniz yazıda açıkça veliden izin alınması gerektiği söyleniyor.

http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_ ... :duyurular

türkiye dil kurumuna göre genel ağ = internet

Ekli dosyalar

Güzel izin işi de resmi olarak varsa artık öğrenci resmi de koymuyorum :)

BBNET
Geri