Okul web sitesinde kurala uymayan fotoları silmek

Kodla Büyü

zerkoç

Aktif Üye
Arkadaşlar okul web sitesinde çok haber yapıyoruz ve her habere çok fotoğraf girdik. Şimdi yeni gelen müdürümüz fotoğraflarda yüzü görünen öğretmen öğrenci var ise silmemizi istiyor. Sizce bu mümkün mü?
Bu çok uzuun zor bir iş yapılamaz gibi. Siz ne yaptınız haberleri arşivmi yaptınız mesela? Gerçi oda zaman alırda🙂 Ve tatilde istendi

Ben de iki siteden son 3-5 haber hariç bütün haberleri sildim. Haberleri sil deyince zaten görselleri de siliyor. Artık böyle. Son 1 yıllık içeriği tutarım, gerisini silerim.

Arkadaşlar okul web sitesinde çok haber yapıyoruz ve her habere çok fotoğraf girdik. Şimdi yeni gelen müdürümüz fotoğraflarda yüzü görünen öğretmen öğrenci var ise silmemizi istiyor. Sizce bu mümkün mü?
Bu çok uzuun zor bir iş yapılamaz gibi. Siz ne yaptınız haberleri arşivmi yaptınız mesela? Gerçi oda zaman alırda🙂 Ve tatilde istendi
Yeni gelen müdürünüz doğrusunu istemiş. 2 ay önce çıkan yönetmelikle tamamen yasaklandı. Hocamların dediği gibi arşivleyin tek tek hepsini. Yeni haberlere de dikkat edin tamamdır.

şimdi okul instagram sayfalarında fotoğraf paylaşımı, okul web sitelerinde fotoğraf paylaşımı net olarak yasaklandı demi? hâlâ paylaşım yapan okullar var. veli izni mi gerekli paylaşım için? mem sayflarıda hâlâ çok aktif öğrenci öğretmen fotoları paylaşılıyor.

Okul web sitesi hadi neyse de 4 senedir mudure hep bunu anlattim anlamadi.Okula ait acilan sosyal medya platformlarinda ogrenciye ait her turlu gezi, eglence, etkinlik, dogum gunu..yasaktir dedim.Bilisim hukukunda kanunlar onunde hepimiz acik hedefiz dedim kime anlatiyorsun.Bir fotodan yapay zeka nokta atisi konum, ev adresi buluyor.

Ben bunu müdüre anlatamadım. tüm sorumluluk bende yükleyeceksin dedi. keşke toptan okul insta hesaplarını kapattırıp öğrenci foto web sayfasına yüklenemez deseler. Arada olunda biz arada kalıyoruz.

okul web sitesinde yüzü kapatılıp eklenebilir veya aileden izin alıp yüklenebilir mi? komple mi yasaklandı. resmi yazı falan var mı? Eğitim Bakanlığı için de geçerli mi?

Son düzenleme:
Bu sene toplantida diyecegim cezasi bu, hukum verilirse su kadar hapis cezasi var.Sosyal medya platformlarinda okula ait hicbirsey eklemem, yazmam.Web sitesi isinde hep yalnizdim.Web ekibi olacak.Kapatsak ne olacak ki AI, yüzü aciyor ve ogrencinin hangi okulda oldugunu, sinifina kadar soyluyor.

Bu sene toplantida diyecegim cezasi bu, hukum verilirse su kadar hapis cezasi var.Sosyal medya platformlarinda okula ait hicbirsey eklemem, yazmam.Web sitesi isinde hep yalnizdim.Web ekibi olacak.Kapatsak ne olacak ki AI, yüzü aciyor ve ogrencinin hangi okulda oldugunu, sinifina kadar soyluyor.
veliler (istisnalar hariç) genelde maddi tazminat davası açıyorlar bu tür resimleri paylaşan öğretmen ve idarelere çoğuda kazanıyor zaten amaç para silkelemek avukatta nasipleniyor yakınları varsa kaçırmıyorlar

Bir bilişimci olarak okul sosyal medyası ile hiç işim olmadı ve olmaz da. Okulun sosyal medyası Web sitesidir. O da belli başlı paylaşımlar için. Özellikle duyuru. Devlet okulunun reklam ile işi olmamalı. Gerisi ile kim istiyorsa uğraşsın.

Hocam, ogrenci fotosu bile kisisel veridir.Ozel hayatin gizliligini ihlalden, fotosunu cekmek 2-6 sene hapis, paylasmak 2-5 yil hapis, memur isen bu ceza artiyor.Sikayet halinde sorusturma baslatilir, veli hem maddi hem manevi tazminat davasi acabilir.

Cogu fenomen ogretmen sesinin guzelligini yada nasil guzel dans ettigini gostermek icin sosyal medyada ogrencileri arka fona alip aslinda hapislik bir suç islediginin farkinda bile degil.
Ozellikle reklam amacli ogrenci etkinliklerini kullanmak suçtur.

Son düzenleme:
Resmi yazının bizi ilgilendiren kısmının özeti:

İnternet ve Sosyal Medya Paylaşımları​

• Okul web sitelerinde veya sosyal medya hesaplarında; öğrenci sınıf listeleri, T.C. kimlik numaraları, sınav/devamsızlık bilgileri, veli iletişim bilgileri ile öğrenci/personel fotoğraf ve videoları gibi kişisel veriler kamuya açık şekilde kesinlikle paylaşılmamalıdır.
  • Geçmişe dönük temizlik: Okul siteleri ve sosyal medya hesapları kontrol edilerek, daha önce yüklenmiş bu tarz kişisel veri içeren tüm eski liste, belge ve görseller kaldırılmalıdır.
  • Eğitim faaliyeti gereği fotoğraf/video çekilmesi gerekirse; mevzuata uygun hareket edilmeli, aydınlatma yükümlülüğü yerine getirilmeli ve gerekli durumlarda açık rıza (izin) alınmalıdır.

Resmi yazının bizi ilgilendiren kısmının özeti:

İnternet ve Sosyal Medya Paylaşımları​

• Okul web sitelerinde veya sosyal medya hesaplarında; öğrenci sınıf listeleri, T.C. kimlik numaraları, sınav/devamsızlık bilgileri, veli iletişim bilgileri ile öğrenci/personel fotoğraf ve videoları gibi kişisel veriler kamuya açık şekilde kesinlikle paylaşılmamalıdır.
  • Geçmişe dönük temizlik: Okul siteleri ve sosyal medya hesapları kontrol edilerek, daha önce yüklenmiş bu tarz kişisel veri içeren tüm eski liste, belge ve görseller kaldırılmalıdır.
  • Eğitim faaliyeti gereği fotoğraf/video çekilmesi gerekirse; mevzuata uygun hareket edilmeli, aydınlatma yükümlülüğü yerine getirilmeli ve gerekli durumlarda açık rıza (izin) alınmalıdır.
resmi yazı varsa paylaşır mısınız hocam

Show yapmayı sevenler üzülecek desenize ayy ne kadar üzüldüm vah vah .Kaç kişiye meram anlatma çalıştık dalga geçer gibi devlet de kullanıyor dediler bize.Biz kullanmayınca bu tarz saçmalıkları zombi sandılar o gözle baktılar bize şimdi ne oldu foto mu siliyorlar vah vah

ilksms
Geri