okul web sitemde uyumsuzluk

Kodla Büyü

emekli

Üye
Mesajlar
15
iyi akşamlar,arkadaşlar
windows sp 2 ile not defteri kullanarak, html kotlarıyla hazırladığım okul sitem. öğretmen ana bilgisayarında düzgün hatasız görünmesine karşın, aynı sistem kurulu öğrenci bilgisayarında uyumsuz,düzenlemeler birbirinin üzerine kayık biçimde görünmekte. aynı uyumsuzluk windows 7 yüklü pc de 'de görüldü. uyumluluk görünüm ayarlarından düzelttim . öğrenci pc lerindeki bozuk görntüyü nereden düzeltebilirim. yardımcı olusanız sevinirim.
şu anda bu sitem http://www.agaclihoyuk.meb.k12.tr adresinden yayılanmaktadır. teşekkürler :tr
 
hocam ben win 7 ve IE 8 kullanıyorum. sitenin sol kısmına eklediğin hava durumu bölümü sol kısmı bozuyor şablon olarak. ayrıca siteni dreamweaver da falan açıp farklı tarayıcılarda önizleme yaparsan uyumluluk sorununu bulursun sanırım.
 
Elinize sağlık, sade bir tasarım. Vista ve Firefox'dan bakıyorum hocam göze çarpan bir uyumsuzluk yok.

Sanırım en alttaki meb linklerinin resimlerinin hepsi aynı boyutta o yüzden bir kaçının yazıları silik gözüküyor. Orjinal boyutlarını kullanabilirsiniz.
 
sp2 yüklü bilgisayarlarda explorer sürümü ne? kullandığın css kodları uyum sağlamayabilir.tarayıcı kontrol kodu eklediniz mi?
 
hocam,
öğretmen ana pc ve öğrenci pc lerinde aynı işletim sistemi ve aynı explorer sürümü yüklü (explorer 6) css kodları da aynı, ama öğretmen ana pc uyumlu. öğrenci pc lerinde kaymalar var. teşekkürler
 
hocam bende explorer 8 var ve kayma var.
Kod:
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />
bu kodları head arasına koyup deneyin bi.birde sorun çözülmezse eğer,size tavsiyem firefox firebug eklentisi ile sorunu bulabilirsiiniz.
 
hocam demin yazmadım.şimdi aklıma geldi.css dosyasına bak kayma olan yerde kullandığın."border-collapse" yada "border-spacing" kodları varsa bunları explorer in desteklemediğini biliyorum.o kodların yerine hücre arası boşlukları ayarlamak için alternatif kodlar kullanabilirsiniz
 
pergun hocam.
explore 8 de araç çubuğunda ... sayfa / uyumluluk görünüm ayarları / tüm web sitelerini uymlu göter. penceresi varmı . eğer varsa kod'a gerek kalmıyo . teşekkürler
 
peki sizin pc de tüm web sitelerini uymlu göter. i işaretleyince görünüm düzeliyomu. cevaplarsanız sevinirim
 
yok hayır.web sitesinin kodlanmasıyla ilgili.genel olarak css kodlarının desteklenip desteklenmediği kodlara göre uyumluluk modu işe yarıor.size yardımcı olabilecek döküman önerebilirim.fatih hayrioğlu "css giriş" pdf kitap var nette.
 
anasayfadaki flash Atatürk resimleri yazılar güzelmiş hocam.hazır mı yoksa siz mi yaptınız?
 
bugüne kadar ihtiyacımı javascriptle felan halletmeye çalıştım.flash ı yeni öğrenmeye başladım.o yüzden flashlar dikkatimi çekiyo öğrenme modundayım yani :roll:
 
yeni yeni tasarımlar.insana çok zevk veriyor , adeta başka bir dünyada gibisiniz. devam etmenizi tavsiye ederiim
 
bencede öyle.şimdi geç oldu ama bi ara sizin çalışmanızla ilgili bikaç soru sorabilirmiyim hocam.kafama takılan şeyler var flash da
 
yalnız , son zamanlarda flash cs3 ve cs4 ler kullanılıyor. bunları ben hiç kullanmadım. hep flash5 de çalıştım. bilebildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım. ayrıca bu sitede bir çok arkadaş ta yardımcı olurlar. siz bir başlık açarsanız.
 
Geri
Üst