hikaye
hocam genel olarak size katılıyorum ama yazdıklarınızdaki bazı şeylere katılmıyorum. Eğer okul lise ise elbette KPSS başvurularını sitesinden duyuracak, ama ilkokul, ortaokul duyurmayacak, çünkü senden mezun olan öğrenci liseye gidiyor ve ihtiyacı varsa oradan bakar öğrenir, onlarca haber sitesi var, internette sörf yapıyorsa karşısına çıkar. Not fişlerini teslim edin vb. duyurular da bana ters gelmiyor, neden çünkü öğretmen akıllı telefon kullanmıyordur, sosyal medya uygulamaları yoktur, okula geldiğinde okuldaki herhangi bir bilgisayardan okulun duyurularını takip edebilir, şu süreçte imza dolaştırmak da problemli, bence bu da yanlış değil. Ama yapılan her dersi okul sitesinde duyurmak, okulun ilgi alanı dışındaki konuları paylaşmak konusunda ben art niyet arıyorum. Ben o tür bir okulda çalışamazdım, açık söyleyeyim, çok kavga ederdik. Oradaki bt öğretmenlerine sabır ve geçmişler diliyorum, eylül ayından itibaren yeni bir macera sizi ve öğrencilerinizi bekliyor.MEB in serverlarına, kaynaklarına yazık oluyor.Öğrencilere de etik ve değerler konusunu anlatıyoruz sözde..
Şöyle bir baktım bazı sıralamadaki sitelere;
Kpss başvuruları başladı, yok çıkışta not fişlerini idareye teslim edin, sınıf defterlerini vermeyi unutmayın, bugün şu yemek yendi, şu derste bu konu anlatıldı, öğretmen yer değiştirme atama başladı vb…Vel hasıl okulla ilgisiz, alakasız ve kalitesiz haber&duyurular…
Sorumlu kişi Paneldeki yönetmeliği okuyup onayladıkları halde nasıl bir hırssa bilerek devam edip devlete zarar veriyorlar bilip bilmeden…
Bazen utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum.
İsraf. Sadece ziyaretçi hilesi ile yükselmek yerine kendi emeğiyle yükselen okulları tebrik ederim.
...Arkadaşlar, okulların içeriklerinin 30 binli 40 binli görüntülenme sayıları sayfa her yenilendiğinde artan bir sayıdır (Test edebilirsiniz). Sizce bakanlık bu şekilde manipülasyona açık bir veriyi sıralama sisteminde kullanmış mıdır? Bence kullanmamıştır...
Bence mutlaka kullanmıştır. Çünkü aynı bakanlık, okulların web sitesi için "kota" belirliyor. Otomatik olarak dosyaların, haberlerin, duyuruların silinmesi için işlem yapıyor. Bu bile bakanlığın web sitesinin ne olduğu konusunda hiçbir fikri olmadığının göstergesi. Madem web sitesi bu kadar mühimmiş de, neden hep siteden bir şeylerin silinmesi isteniyor? İkide bir de bilgi silinen siteye kim güvenir?
Ayrıca web sitelerinin kullanılmasını isteyenler, el altından okullara sosyal medya hesabı açmaları için baskı yapmaz.
Katılıyorum. Puan durumu vs. de görünmüyor... Bir sürü bilgi sıralanmış ancak ne bir veri ne de bir görsel var...Meb her okulun başarı sıralaması istatistiklerini de detaylı olarak yayınlayıp web sitesi ziyaret sıralaması ile yan yana paylaşsa ikisinin arasında anlamlı bir ilişki var mı görülürdü.
amaçtan uzaklaşınca geri gelir, yoksa müdürler nasıl hava atacak toplantılarda bizim okul birinci, ikinci vs diyeÇok şükür yarış derdinden kurtulduk. Mebpaneldeki duyuru aşağıdaki şekildedir:
11.10.2021 Etkin Kullanım Performans sıralaması ile okul internet sitelerinin aktif kullanımı sağlanmış ve bir farkındalık oluşmuştur. Amacına ulaşan Etkin Kullanım Performans sıralaması uygulamasına ara verilmiştir. İyi çalışmalar.