Okul Sosyal Medya Yönetimi ve "Filtresiz İnternet" İhtiyacı

Kodla Büyü

ctacesy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, bildiğiniz üzere günümüzde artık her okulun aktif bir sosyal medya hesabı bulunuyor. Bu hesapları da büyük oranda biz Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri yönetiyoruz.

Ancak burada ironik bir durumla karşı karşıyayız: Okulun resmî hesabında paylaşım yapmamız gerekiyor ama MEB hattında bu siteler tamamen engelli. Bu engeli aşmak için mecburen sürekli kendi mobil internetimizi kullanıyor, "hotspot" aç-kapa yapmaktan ya da veri kotamızı tüketmekten yoruluyoruz.

Kurumsal sosyal medya yönetiminden sorumlu olan bir kişiye MEB hattı üzerinden kullanıcı bazlı bir "filtresiz internet" hakkı tanınması gerekmez mi? Bu konuda Bakanlık düzeyinde bir düzenleme yapılması mümkün müdür?

Sizlerin bu konudaki görüşlerini merak ediyorum.

Sizden yönetmenizi istedikleri siteye MEB bağlantısı ile erişimin yasak olduğunu belirtin. sözlü olarak söyledilerse sözle, yazılı olarak istedilerse yazılı olarak. hiç kimse böyle bir görev için kişisel telefonunu/internetini kullanmak zorunda değil. Bu şekilde tepki göstererek yaptıkların şeyin yanlışlığını ifade edebiliriz bence. anlarlar mı? yorumsuz...

Resmi hesap diye bir hesap yoktur.Bakanlık kötü bir durum yaşandığında neden web sitesini kullanmadınız der.Arkanıza baktığınızda gölgeniz bile başka yönde kalır.Herkes kullanıyor diye resmi olmuyor.

Resmi hesap diye bir hesap yoktur.Bakanlık kötü bir durum yaşandığında neden web sitesini kullanmadınız der.Arkanıza baktığınızda gölgeniz bile başka yönde kalır.Herkes kullanıyor diye resmi olmuyor.
Aynı bakanlık resmi açıklamalar için tweet atıyor ama.

Arkadaşlar, bildiğiniz üzere günümüzde artık her okulun aktif bir sosyal medya hesabı bulunuyor. Bu hesapları da büyük oranda biz Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri yönetiyoruz.

Ancak burada ironik bir durumla karşı karşıyayız: Okulun resmî hesabında paylaşım yapmamız gerekiyor ama MEB hattında bu siteler tamamen engelli. Bu engeli aşmak için mecburen sürekli kendi mobil internetimizi kullanıyor, "hotspot" aç-kapa yapmaktan ya da veri kotamızı tüketmekten yoruluyoruz.

Kurumsal sosyal medya yönetiminden sorumlu olan bir kişiye MEB hattı üzerinden kullanıcı bazlı bir "filtresiz internet" hakkı tanınması gerekmez mi? Bu konuda Bakanlık düzeyinde bir düzenleme yapılması mümkün müdür?

Bizim bulunmuyor acmadik acmayacagiz da. Sosyal medya hesapları başa bela o yüzden istemedik. Milli eğitimde bu işlere bakana da söyledim biz acmayacagiz diye müdür bey de istemiyor dedim tmm hocam açmayın o zaman dedi

Aynı bakanlık resmi açıklamalar için tweet atıyor ama.
Ebada canlı derste zoom eklentisiyle verdiler ama hiç bir açıklamada zoom kullanın demediler.Tam tersi açık kaynak kullan vs gibi yazılar geldi.Burdan bu konularda yaptığınız uygulamarda tek başınasınız anlamı çıkıyor.
Kendi üstünden sorumluğu atar ortada kalırsın.Benim düşüncelerim bunlar

Öyle bir gerçek yok hocam şu an. Bizim branş dışında kime söyleseler bedavaya yapmayacakları işi biz resmi görev gibi niye kabul ediyoruz. Yapmayın. Defalarca söyledim idareye unutup unutup şu haberi instagramda yayınlar mısın diyorlar. İnstagram sosyal medya kullanmıyorum diyorum. Gerçekten de kullanmıyorum. Ama benim dışımda gittikleri tuvaletin bile fotosunu paylaşanlar okul haberlerini yayınlamayı işkence olarak görüp bu bedava işi hemen bize sokuşturmaya kalkıyorlar. Bunda ek ders ücreti olsa kimse o işi bize bırakmazdı. Müdür kendine gelen haberi paylaş tuşu ile instagrama gönderse anında yayında olur. ama bize gönderip 3 saat sonra yayınlanmasını göze alıyor niye kendi yapmıyor diye hiç mi sormadınız kendinize.

Öyle bir gerçek yok hocam şu an. Bizim branş dışında kime söyleseler bedavaya yapmayacakları işi biz resmi görev gibi niye kabul ediyoruz. Yapmayın. Defalarca söyledim idareye unutup unutup şu haberi instagramda yayınlar mısın diyorlar. İnstagram sosyal medya kullanmıyorum diyorum. Gerçekten de kullanmıyorum. Ama benim dışımda gittikleri tuvaletin bile fotosunu paylaşanlar okul haberlerini yayınlamayı işkence olarak görüp bu bedava işi hemen bize sokuşturmaya kalkıyorlar. Bunda ek ders ücreti olsa kimse o işi bize bırakmazdı. Müdür kendine gelen haberi paylaş tuşu ile instagrama gönderse anında yayında olur. ama bize gönderip 3 saat sonra yayınlanmasını göze alıyor niye kendi yapmıyor diye hiç mi sormadınız kendinize.
Benim gibi bunları kullanmayan olduğunu bilmek güzel.
Ben sağlıklı birşey olduğunu düşünmüyorum bütün yaş gruplarında da.

Hocam sosyal medya hesabını yönetme gibi bir görev varsa, bunu aynı okul web sitesi komisyonunda olduğu gibi yazılı hale getirsinler ve yönetecek kişilerin MEB hattından girebilecekleri bir sistem oluştursunlar. Bana da söylendi ama ben çok net sosyal medya hesabını yönetemem, okuldan giremiyorum instagrama dedim. Kendi cep telefonumdan da okul hesabına girmem dedim. Ya çocuğum farkında olmadan birşey paylaşırsa, ben bu riski almam dedim. Bir süre çok pasif şekilde idarecilerimizden biri yönetti. Şimdi de gönüllü bir öğretmenimiz yönetiyor. Kısacası tavrınızı net koymak lazım. gerekirse de yazılı olarak görev verilmesini isteyin ve cevabınızı yazılı olarak verin.

Benzer mevzular:

Demem o ki, bir şey yasaksa yasaktır. Bir şey olursa ihale sizde kalır. Her zaman dediğim gibi "Yeşili sev, doğayı koru!!"

Hocam,
1- Okul sosyal medyasını okuldaki BÖTE öğretmeni ve YOS olarak ben yönetmiyorum. Benim istagramım yok dedim, başka bir arkadaş gönüllü ilgileniyor..
2- Okullarda "Kurumsal sosyal medya yönetiminden sorumlu olan bir kişi" diye birşey yok. Eğer olsaydı zaten o kişiye özel port açılırdı. Okul web sitesi yayın ekibi var...

Yapılır mı yapılır, gönüllülük esasına göre. Karşılıksız veya ufak tefek manevi destekle...

Not: Ben öyle bir şey yok dedim ama yeni yönetmelik yönerge vb çıkmışsa buraya ekleyebilir misiniz?

Son düzenleme:
ilksms
Geri