Okul Sitesini Scriptlerden Nasıl Temizlerim?

Kodla Büyü

x1234

Aktif Üye
Arkadarlar bizim okulun sitesi 3 ay önce zararlı içerik uyarısı vermeye başladı.Aradım taradım birşey bulamadım.Sonra siteye girenlerden ilk açılşta reklam geldiğini öğrendim.E bu sırada da google bizim siteyi aramalarda zararlı içerik diye engelledi.Siteyi tekrar tamammen yedekledim.Tek tek bütün sayfaları inceledim.bütün sayfalarda scriptler ekliydi.sildim.css ve js dosyalarını inceledim nlarıda temizledim.bütün deliklere girdim yani.herneyse sunucuya tekrar yükledim google taramasında 2 gün boyunca temizçıktı.sonra yine aynı sıkıntı yeniden başladı.Sunucudan yayın yapan diğer sitelerde de aynı sıkıntı var.Sunucuyu yöneten arkadaş saldırı oldu dedi.Ben de sunucuyu değiştirme krarı aldım.Siteyi tekrar temizleyip yeni bir sunucuya geçecem.Bilgisi engin olan arkadaşlar yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum..

sitedeki virüsleri bulup temizleyen bir uygulama kodlamıştım, bilgisayarımda bulabilirsem paylaşırım bir ara...
hocam google'dan aratırsan bununla ilgili bilgi çok.

Birkaç kere temizledim.dediğim gibi sunucuya yükleyince 2 gün içinde tekrar bütün sayfalara reklem açan ve bir pdf dosyası indirmeye çalışan scriptler ekleniyor.

Arkadaşım sunucunun yöneticisi kimse onunla güzel bir irtibata geçip virüs taraması firewall vb. önlemleri tekrar gözden geçirmesini sağla.Balık baştan kokar misali sunucuya web dosyalarını açan; içine,başına, sonuna vb. kendini enjekte eden bir tür virüs,malware,adware vb. bulaşmışsa istediğin kadar dosyaları temizleyip geri yükle yine bulaşma ihtimali yüksektir.

sitenizi dw de klasör olarak tanımlayın. sitenize ait herhangi bir sayfayı açıp ctrl+f ile arama penceresini açın. arama konumunu klasör olarak değiştirip aranacak olan ifade bölümüne script kodun tamamını yada bir bölümünü yapıştırın.değiştir bölümünede boşluk koyabilirsiniz.Böylece bütün o zararlı scriptleri temizleyecektir.

BBNET
Geri